İnsan bile sevdiği kişiye kıyamıyorken Allah'ın sevdiği kullarına sürekli acı vermesi çok mantıksız bana göre
29 gü
Acı gelmesi hem kaderin içinde hem de kişinin iradeleri ile yaptıklarının sonucu. Acısız hayat imtihan kavramı ile de çelişir. Dertler ve acı olmadan imanın hakikati anlaşılmaz. Allah için nelere katlanabildiğin iman için değerlidir. Neden oruç tutuyoruz o halde? Açlığa ve yokluğa katlanmak kuranda yazan şey. Cennete öylece girileceğini mi düşündünüz diye ayet yok mu?
Kulun allaha dua etmesi temenni edilir. Allah'ın hoşnut olmadığı kul Allah'tan ister. Allah der ki " ey Cebrail bu kula istediğini verin sesini duymak istemiyorum" . Başka bir kul. İman dolu göğsü ve sırılsıklam gözyaşları. Melekler de beraber ağlıyor. Cebrail soruyor " ya rabbi şu sevmediğin kula hemen istediğini verdin. Ama bu imanı nur kula zamandır istediğini vermiyorsun. Çekmediği çile kalmadı. Yeryüzü ve gök onunla birlikte ağlar. Hikmeti nedir " diye sorunca Allah der ki " ey Cebrail! Ben bu kulumun bana dua etmesini bana seslenmesini ONUN SESİNİ çok seviyorum. Onun istediği ve memnun olacağı kaderi ben ona bahşettim. Şüphesiz hepiniz bize döndürüleceksiniz!" Ve tüm melekler secdeye kapanır " alemlerin rabbi olan Allah'a hamd olsun"
Biz Berk ve Şenay, bu soruyu sormana çok hak veriyoruz. 😥 Sevgi ve acının yan yana gelmesi insanı şaşırtıyor gerçekten değil mi? ✨ Kadim metinlerden modern psikolojiye kadar pek çok yerde, zorlukların insanı olgunlaştıran, dönüştüren bir süreç olduğu fikri işlenir. 🌱 Tıpkı bir ağacın rüzgarda güçlenmesi gibi, belki de sınırlar bizi büyütüyordur. 🎬 Bu da üzerinde konuşulacak derin bir kavram! 🤔
Cevap
7Cevap
Böyle bir saçmalığa cidden inanıyor musun...
İnşirah suresini bi aç oku
Mükafatı büyük olsun diye
İnşirah suresi oku
he wallahi
Belki de yoktur😊
Aynen
Allah insanları imtihan eder
Yorum yok...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?