Başınıza bela musibetler geliyo mu?
İnsanın imanı arttıkça sıkıntıları fazlalaşıyor sanki 😶😕
İnsanın imanı arttıkça sıkıntıları fazlalaşıyor sanki 😶😕
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sapıtırsa kendine yazık eder. Sadece iman ettik demeyle kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz diyor Allah azze ve celle. Sınav ne kadar zor olsa da sonu güzellikle bitecek. Sabretmek lazım.
Allah güzelce sabretmeyi nasip etsin..
Kaliteli ogrenci zor sorularla sinav olur sıkinti agirsa kaliteli ogrencisidir tebrikler Allah seni unutmadigini gosterir
Kaliteli olmayanları salıveriyo sanırım rabbim
Allah sevdigi kulun kendisiyle konusmasini dinlemek icin sıkınti verir.. sıkınti vermeyenlerin bazılari Allahin kapisina gitmek aklina bile gelmez
Geldi, sabır çok önemli musibet ilk yaşanan durum, musibetten sonraki en önemli adım sabretmek, tüm sorunların musibetlerin sonunun güzel bittiğine inan ve sabret.
Benim şanssızlığım çok mesela biliyorum sevilen bir kulum ama ilişki konusunda özellikle aşırı şanssızımdır bugüne kadar 1 tane düzgün çıkmaz mı arkadaş
Vardır onda da bir hayır. Sevilen bir kul olduğunu nasıl hissediyorsun
Biliyorsun?
Bak hayatımda olumlu olan şeylere bakıyorum ve arkasındaki nedene mesela atıyorum bir apartmana çıkacam hep asansörle çıkıyorsam o an bişey asansörden itiyor beni merdivenle çıkmak istiyorum tam çıkarken asansörün halatı kopup düşüyor mesela öyle şeyler oluyor ama ilişki konusunda çevremdekiler konuşmamı, tarzımı, karakterimi beğenir hep öyle derler bana ama buna rağmen bir türlü düzgün birini bulamadım mesela
Anladım. Allah koruyo ya.. inşallah daha da sevilen kullarından oluruz. Benim hiç sevgilim bile olmadı. Çıkar karşına hayırlı birisi ya nasip..
Cevap
7Cevap
Bana aşırı saçma geliyor gerek de yok böyle saçma şeylere. Biz sevdiklerimizin kılına zarar gelmesini istemeyiz. İlah ise bardaktan boşalırcasına belalar veriyor. Neden? Bakalım beni gerçekten seviyor mu diye. Daha önceden çok seviyordu seni ve bu verdiğin belalar yüzünden artık sabrı kalmadı psikolojisi alt üst oldu 16 sene geçmiş ne yaptıysa iyileşemiyor. İlaha olan sevgisi doğal olarak nefrete dönüştü. Cehenneme atamazsın çünkü bunu sen yaptın ona. Ama yine de atar ya beni seversin ya da cehennemi boylarsın. Keşke başka bir ilah olsaydı. Ayrıca benden ümidinizi kesmeyin diyor kesenler kafirlermiş. Yahu o kadar dualar ediyorsun hiçbiri gerçekleşmiyor. Sonra sana güvenelim senden isteyelim ümit kalır mı. Sonra saçma sapan konuşuyorlar yok dua etmesini bilmiyorsun yok ettiğin dualar başına gelecek belalara engel oluyor. Zaten belalar kesilmiyor ki ne anlatıyorsunuz. Hayır ve şer benden der ilah. Yani insanlar v. b. bize zulmettiklerinde aslında ilah yaratmasa yaratmaz. Ama yaratıyor yani asıl zalim ve gaddar ilahtır.
İnsan ruhi olgunluğa erişmesi için gerekiyor içinde cevher varsa böyle ortaya çıkar içi bozuksa oda böyle ortaya çıkar
sevmediği kuluna sıkıntı vermez sıkıntı veriyorsa demek doğru yoldasın bu sorduğun soruda imanının zayıf olduğunu gösterir
Namaz kılmaya dua etmeye başladığımdan beri son 2 yılda fazla değişiklik var hayatımda iyisiyle kötüsüyle.. ondan öncesinde hayatımda pek dert tasa yoktu toz pembeydi her şey. Şimdi bir hüzün var ya
elhamdülillah
Ben de şu sira sıkıntı yokaqcava diyoeum imanın da bir sıkıntı mi var
kendine olan sevginizi sinar
o gri alan da imtihan
Bunlar hep sınav.
Zor sınavlar..
sınavı büyük olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar