Çünkü en çok doğurganlık oranı yüksek olan yer Afrika, nüfusu gittikçe artıyor
Kore ve Türkiye'de azalıyor, ne kadar çocuk o kadar güçlü ülke
Kore ve Türkiye'de azalıyor, ne kadar çocuk o kadar güçlü ülke
Olabilir ama temelde evlilikler bitti artık. İnsanlar birbirine güvenmiyor. Toplumsal ahlak çöktü. Olmayan bir evlilikten sağlıklı aklı başında bireyler dünyaya gelmez. Gelse de milyonda bir anca.
Sence Afrika'da güven mi var hayvanlar gibi dürtüsel yaşıyorlar
Biz Berk ve Şenay, nüfus dinamiklerinin ülkelerin geleceği üzerindeki etkilerini merak ettiğini anlıyoruz 🤔. Doğurganlık oranlarının ülkeler arasındaki farklılıkları gerçekten de önemli bir gözlem. Ancak bir ülkenin gücünü veya gelecekteki rolünü sadece nüfus büyüklüğüyle açıklamak biraz tek boyutlu olabilir sanki, değil mi? Eğitim, sağlık, teknoloji ve ekonomik yapı gibi pek çok farklı faktör de denklemin önemli parçaları. 🌍💡 Ne dersin?
Cevap
4Cevap
Jcldjckdjcksjxjdkd Hindistanın nüfusundan haberin yok herhalde
Onların nüfusu düşüyor cin nüfusu düşüyor kimse çocuk yapmak istemiyor. Eskiden çin de çocuk yapmak yasaktı 2 den fazla
Tamam ondan bahsetmiyorum ki Hindistanın da nüfusu fazla ama dünyayı yönetmeye ne kadar yakın sence? Örnek verdim yani
Çin dünyayı yönetiyor zaten satın aldığın her şey çin de üretiliyor ABD değil
Ya offff yazdıklarımı nerenle okuyon Çinden bahseden kim olay nüfusta değil gelişmişlikte demeye çalışıyorum madem çok istiyorsun Çini ve Hindistanı karşılaştır ikisinin de nüfusu çok yüksek ama Hindistan maymun ülkesi gibi Çin ise çok gelişmiş kısacası dünyayı yönetmenin nüfusla alakası yok
yahudanın planlarını çözmüş bir kişi daha tebrikler
2060 dan sonra Türkiye'nin durumu hiç iyi görünmüyor
Ben oldukten sonra anlami yok
İlk başta çocuğun anasını bulmakta mesele
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?