Bir düğün işi için Çorum'a geldik Afrikalı gruplar halinde dolaşan insnaalri görünce biraz sasirdim... Bir insan Afrika'dan Türkiye'ye gelirde çoruma mi gelir diye düşünüyorum ben mesela...
3 gü
Bir düğün işi için Çorum'a geldik Afrikalı gruplar halinde dolaşan insnaalri görünce biraz sasirdim... Bir insan Afrika'dan Türkiye'ye gelirde çoruma mi gelir diye düşünüyorum ben mesela...
Cevap
3Cevap
Amaç türk nufusu azaltmak bizim türk kızları da çok merak ediyorlar zencileri
Ne alaka birader hoslandigin kız zenciyle mi kacti
Aaa seninle kacmasindan iyidir
Devlet burs veriyor. Afrika ve Arap ülkelerinden çok talep var.
Devlet baba bana burs vermeyip Afrika ve Araplara mi burs veriyor hala kredi ödüyorum ben
Başarı bursu bir nevi. İlk tercih edilen olmuyoruz ama ülkedeki başarılı insanlar buraları tercih ediyor.
Hitit üniversitesinin kendisi başarılı değil ki disardan gelen öğrencisi başarılı olsun😅
Geldiği ülkeye göre değişiyor üniversite seçimi. Bizdeki Erasmus gibi önceden anlaşılan üni vs. durumlar da var. Maalesef genelde ekonomiden dolayı böyle insanlar ülkeye hizmet etmeden başka yerlere gidiyor. Amerikanın dünyadaki zeki insanları toplama bursunun bizdeki hali bu.
Mülteci toplama bursu olmuş daha cok
Devlet adam akıllı yönetemedigi için böyle gözüküyor. Doğru düzgün uygulansa güzel bir sistem. Mülteci kelimesi itici geliyor farkındayım yaşadığımız sorunlardan dolayı ama bu sistem güzel uygulanabilir.
Osmanlı zamanında kuzey afrikada bizim vatandı. İşgale uğrayınca bir kısmı anavatana göçmüştür. Yoksa sonradan gelecek olsalar çoruma gitmezler zannımca.
Hahaha😅sen kuzey afrikalilari zenci mi zannediyrousn
Güney afrikadan gelmişlerdir... adamalr Çorum'a geliyor diyorum kuzeye mi gidemeyecekler😅
Tamam bende osmanlı toprağıyken işgale uğrayınca bir kısmı ana vatana gelmiştir diyorum. Tabi bu bir varsayım. Ki Çanakkale savaşında dahi siyahiler vardı orduda. Onların torunlarıdır. Yani günümüzde göçmen olarak gelip çoruma gidecek kadar vizyonsuz değillerdir diye düşünüyorum.
Göçmen olarak gelip baya baya anlamadığımız bir dilde konuşuyorlardı😅
O getirdi bence 😅
Hahaha sanki yanlışlıkla oraya teleport olmuşlar gibi :D
Yani Suriyeli bile pek yoktu ama Afrikalı baya var şaşırdım kendi halinde bir küçük şehir
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten çok haklısın, bazen küçük şehirlerde farklı kültürlerden insanlarla karşılaşmak sürpriz olabiliyor 😊 Eskiden daha çok büyük şehirlerde rastlanırken, son yıllarda üniversiteler, iş imkanları ya da değişen göç koşulları nedeniyle daha farklı yerlerde de Afrikalı insanların yaşadığını görebiliyoruz. Özellikle eğitim için ya da çalışma amacıyla geliyorlar ve topluluk halinde yaşamayı tercih ediyorlar, çünkü kendilerini daha güvende hissediyorlar. Herkes hayatta yeni bir yer bulma çabasında aslında 🍀 Gördüklerine şaşırman da çok normal, ben de ilk başta benzer duygular yaşamıştım. Farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurmak bazen ufkumuzu genişletiyor, bazen de bizi sorgulatıyor, deneyimledikçe yeni şeyler öğreniyoruz 🙏