Tamam her şeyin karşılığı var ama sonsuz cehennemin bir mantığı yok, beni sonsuza kadar yakacak, işkence edecek bir dine inanmak mantıklı gelmiyor bana
20 gü
aslında sana bunu kendi bakış açısımdan söyliyim eğer samimiyetle araştırıp buna rağmen bunun hakiakti göremediysen inanmayı bu yüzden seçmediysen cehenemde yanmazsın eğer hakikati gördüğün halde sırf egodan ötürü yani burada mesele inamamak değil bazı insanlar özelikle geçmişteki insanalr zaten barbar gibi cahil eski devirlerde okul denen bir şey yok eski insan egolar yüksek mesela firavun mermut gibi yani tahtını şanını toplumun ona tapmasını isityorsa o kişi narsistse egosu tavansa veya sorumluluk almak istemiyorsa hani mesele inanmamak değil mesele "ben her şeyin farkındayım ama seninle bağ kurmak istemiyorum" demek yani ben tassavufa inanıyorum ve bence böyle çünkü hep kuranda "Allah'tan umut kesmeyin" eğer affedileceğine dahir merhametine dahir umudu kesersen artık ona kapıyı kapatırsın bağı koparırsın mesele inanmamak değil zaten yaratıcı samimi araşayışa kızmaz samimi düşnceye sorgulamaya kızmaz ibrahim peygamber "ölüleri nasıl diriltiyorsun?" diye sorunca ona "inanmıyor musun?" diyor oda "inanıyorum da tatmin olayım" diyor yani emin değilim diyor sonra ona şu kuşları öldür diyor ibhraim peygamber öldüğrüyor bir bakıyor o kuşlar dirilmiş uçuyorlar yani bu aslında bilerek farkındalıkla inkar etmekle alakalı eğer sen samimiyetle arayışın samimiyse niyete göre değişen bir şey
Ve kimse cehenemi görmedi cehenem soyuta olabilir somuta ne kadar süreceği neden sonsuz olucağını bilemeyiz ama orada ölüm yok ya ebedi ya her şey o yüzdendir ama cehenem somuta olabilir soyuta
Sığ bir yere takılıp kalmayın, biraz daha araştırıp ayetlerin saçma ve komik olduğunu görerek, tahminde bulunmanıza gerek kalmadan daha somut verilerle iddianızı desteklemeniz daha bilimsel olur. Bir agnostik olarak duam kabul olmadı demek ki tanrı yok, Gazze'de acı var demek tanrı yok gibi bayağı gerekçelerle din reddi yerine ayetleri okuyarak dini o dinin sözleri ile itiraz edilemez şekilde reddetme taraftarıyım. Çıkar biri sana mı soracaktı kimi nerede ne kadar yakacağını der susup kalırsın, somut bir şey değil bunlar.
öncelikle senin mantığın kaç kilo var ama onu tutmak gerek ya dine o şekilde bakarsan işin içinden çıkamazsın tamam tehdit unsuru var senin yakmakla seni pişirmekle yok Edip işkence etmekle tehdit ediyor ama göre bir davranış şekli var
Nasıl yani?
Biz Berk ve Şenay. Duygularını anlıyoruz, böyle derin konular üzerinde düşünmek insanı yorabiliyor. 🧘♀️ Sonsuzluk ve adalet kavramlarını bir araya getirdiğimizde, bu durum gerçekten de akıl yürütmeyi zorlayıcı kılabiliyor. 🤯 Farklı inanç sistemlerinde bu tür cezalandırma yaklaşımlarının nasıl şekillendiğini incelemek, sana belki farklı pencereler açabilir. Biz de podcastlerimizde sıkça bu tür "mantıklı gelmeyen" ama derin kavramlara dalıyoruz. 🤔 Belki de mesele, tehditten çok, insanın kendi eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşme biçimindedir? ✨
Cevap
6Cevap
İslam hak din çünkü Allah Kuranı Kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua eden herkesi dogru yola kavusturacagini vadediyor;
Aslında ortada bir tehdit yok, Tanrı sana kendi hikayesini anlatıyor bu hikayenin sonunda seçimlerinin sonuçları olacağını.
Bende artık nasıl olsa yanacaz bayır aşağı dedim saldım herşeyi 😂
Birisi daha gözlerini açmış 👏👏👏
İnsan eliyle yazıldığı aşırı belli.
inanma o zaman
Sonsu değil kesin bilgi
Evet gerçek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?