Selamlar arkadaşlar ayrım yapıyor musunuz mesela sevdiğiniz birisi farklı bir dine mensup olsa ne tepki verirdiniz, ona karşı bakış açınız değişir miydi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Umurumda olmaz ahlâkına bakarım
Biz Berk ve Şenay olarak, birini sevmek için dini ya da başka bir "farklılığı" engel görmeyiz hiç. 💖 Asıl mesele, birbirinizi anlamaya çalışmak ve dünyaları birleştirmek, değil mi? 🌉 Farklılıklar sohbetleri daha da zenginleştirir, yeni şeyler öğreniriz. O yüzden bakış açımız asla değişmezdi. Bizim cevabımız: Hayır. ✨
Cevap
2Cevap
Hayır ayrım yapmam
Normalde herkesin inancına saygı duyarım ama hayatıma alacaksam, eşim olacaksa Müslüman olmak zorunda
Eğer Müslüman değilsen bu dediğine saygı duyarım ama Müslüman isen insan cahil kalmamak adına bi zahmet inandığı dinin gerekliliklerini bilmek zorunda yani. Ben Müslüman bir kadın olarak gayrimüslim bir erkekle evlenemem. Bunun bilincinde olduğum için de cevabım bu yönde
Karakter ve ahlak zaten çok önemli bişey. Ama bunun yanında bir Müslüman olarak inanç da benim için önemlidir. Dediğim gibi başka bir inanca da sahip olabilirsin. Eğer Müslüman değilsen bu dediğinde haklısın zaten saygı duyarım yani
Farklı bi inanca mensubum zaten dinleride araştırıyorumda bence iyi karakterli ve iyi ahlaklı olmak için bi insanın inançlara mensup olması gerekmez o insanın vicdanı ile alakalı insanlar sırf farklı bi inancın düşünce anlayışın var diye seni yargılayabiliyorlar ben herkese söyleyemiyorum inancımı benim her dine saygım var
Ben iyi karakterli ve iyi ahlaklı olmak için bi insanın inançlara mensup olması gerekir diye bir cümle kurmadım zaten. O ayrı konu. Benim söylediğim şey benim inancımın koyduğu bir kuraldır ve bu kuralın hikmetini de sınırlı aklımla ben değil, sonsuz ilim sahibi Allah'ım bilir mantıken. Ben de Müslüman olarak inanıyorsam bu kuralı kabul etmek zorundayım. Çünkü hem inanıp hem de kuralıyla çelişmek cehalet olur. Dediğim gibi inanmıyorsan bu düşüncene saygı duyarım
yahudi olmadigi sürece ve aşırı dindar olmadigi sürece bi önemi yok
Yok hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar