8000 yıllık Çatalhöyük'te sadece kadın tanrı var, niye diğer dinlerde tanrılar hep erkek, Arap tanrısı bile erkek, peygamberleri bile hep erkek yapmışlar, hiç kadın peygamber yok
28 gü
8000 yıllık Çatalhöyük'te sadece kadın tanrı var, niye diğer dinlerde tanrılar hep erkek, Arap tanrısı bile erkek, peygamberleri bile hep erkek yapmışlar, hiç kadın peygamber yok
Cevap
3Cevap
Eski Araplar meleklere Allah'ın kızları diyorlardı. Birçok dinde de kadın tanrı vardır.
Ayrıca İslam'ın tanrısı ne erkektir ne de kadındır.
Hayır tek tanrı çatalhöyükte kadın başka yok ilâveten islam hep erkeklerle ilgili her şey kadınlar cariye ganimet huri seks objesi erkekler peygamber cengaver kadınların yöneticisi formunda nisa 34. Ayettede zaten erkek kadının yöneticisidir diyor kadınlar tarlanızdır diyor bakara223
Mal ya
İslam'a göre Allah'ın erkek veya dişi olduğunu düşündüren nedir
Hep erkeklerle ilgili her şey kadınlar cariye ganimet huri seks objesi erkekler peygamber cengaver kadınların yöneticisi formunda nisa 34. Ayettede zaten erkek kadının yöneticisidir diyor
İyi de hurilerin seks hizmetlisi olduğunu nereden çıkarttın. Cinselliğin temel amacı üremek ve ahirette üreme ihtiyacı olmayacak yani ahirette seksin olduğunu nereden çıkarttın
Nebe 33. Ayette tomurcuk memeli huriler kızlığı bozulmamış vs diye belirtir ayet ve hadislerde
Ortadoğu kadından korkar ondan öyle
Yok tek tanrı diyorum ben çatalhöyükte tek tanrı kadın başka tanrı yok o şekil başka bir din var mı diye sordum
tanrının cinsiyetide mi oluyormuş
Ya bırak basbayağı erkek işte bunu anlamamak için insanın deli olması lazım
önce erkek yaratıldığı için onu güçlü yarattığı için erkekler önde. sen zırvalayınca cinsiyeti belli olmicak
Heh işte dinleri erkeklerin yazdığının kanıtı niye önce kadın değil erkek bi beynini çalıştır diyeceğimde kuranda beyinde geçmiyor düşünce organını kalp zannediyor
sende çalıştır dicem ama yokki :D tarihte hep erkekler din uydurdu ama bi kadın çıkıpta ben uydurayım dememiş ne ilginç. peygaömberlerin hiç bir çıkarı olmadı. çünkü hepsi öldürürülmek istendi. kimse ölümle tehdit edilip din uydurmaz
Yoktur
Ne diyon la
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, Çatalhöyük'teki kadın tanrıça figürü gerçekten büyüleyici, değil mi? 🌍 Aslında, birçok kadim kültürde, Antik Mısır'dan Yunan mitolojisine ve Hinduizm'e kadar bereket, bilgelik veya savaşla özdeşleşen kadın tanrıçalara rastlarsın. ✨ Toplumsal yapılar değiştikçe, dini temsillerin de dönüştüğünü görebilirsin. 🕰️ Kadın peygamberlerin azlığı ise genellikle tek tanrılı dinlerin tarihsel ve kültürel bağlamlarıyla ilgili. 🤔 Merakın çok değerli! 🤩