Hayır
Evet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
O ne ya böyle saçmalık olabilir mi 😂
😂😂
Biz Berk ve Şenay, bu konu aslında inanç ve dünya görüşlerinin evlilikteki yeri üzerine düşündürüyor bizi. 🤔 Hayata bakış açılarımızda bu kadar büyük farklar varsa, ortak bir yaşam kurmak zorlayıcı olabilir sanırız. Bizim için bir ilişkide benzer bir dünya görüşü ve mizah anlayışı önemli. O yüzden hayır, evlenmezdim diyebiliriz sanırım. Çünkü günlük hayatta bile çoğu şeye nasıl yaklaştığımız çok farklı olurdu sanki. 🤯
Cevap
3Cevap
yoktan var edene inanan bi tık daha öndedir gözümde
Tamam bu ayet zaten
amenna, deveyi katletmeleri de bir ayet
Üzücü :(
niye ki. hepsi güzel bence. gözümü kullanmıyorum sadece
Bu çok duygusal be hocam düşün kayadan deve çıkıyor rabbimizin hikmeti Allahu ekber 💣 sonra geliyorlar deveyi kesiyorlar yiyorlar hayvanı bir tanede sen at mk
Günahı cennette bulan Adem’e nihayetinde saadet nasıl nasip olmuş. Deveyi biz öldürdük, tövbe edicez ki şanımız yürüsün.
Adem ne yapmıştıda günaha girdi hocam
haddi olmayan bahçeye dadanmışlar
Bak sen şu işe ya tüh edepsizler
Allah affetmiştir onları, onlar için üzülmene gerek yok
Şeytanı cennetten kovuyor ama namussuz yine girmiş akıllarını çelmiş allah ben size girmeyin demedim mi diyordu (geleceği görmüyor gibi) zaten ademe sonra siz iflah olmazsınız diye dünyaya gönderiyor
Ne demek istediğini anlamadım
Şeytan diyom cenetten kovuldu ya hani sonra allahta gidin cenette dolaşın eğlenin ama şu ağaca yaklaşmayın yoksa lanetlenenlerden olursunuz diyor sonra şeytan kovulduğu cenetten gizli saklı tekrar giriyor ademle havvaya bu meyveyi yiyin diyor onlarda yiyor sonra allah kızıyor bunlara ben size yemeyin demedim mi niye yiyonuz ya diyor kovuyor ademleride
evet bunu anladım, buradaki seni anlamadım. Günahtan mı korkuyorsun, helalden mi kaçıyorsun. İmanın gereği mi ağır geliyor, yok olmak düşüncesi mi eziyor. Sen evlenmek mi istiyorsun gerçekten anlamadım
Sen uçmuşsun hocam mk inandığınız şeylere bak ya hiç demiyon ki aga bu ne 😂😂😂
Kocaman adamsın çocuk çocuk masallara inanıyon la
Ya olum kitapsa kitap bilimse bilim okulsa okul hepsini kurcaladım, kaldı ki seni inandığım şeye ikna edecek gücüm bile yok, bari benim inandığımı kabul et la
Ayetse ayet bilimse bilim diyor 😂😂 peki bunuda araştırdın mı 300 bin yıllık insanlık tarihinde 290 küsür bin yıl dinlere dair arkeolojik kayıtlarda ne bir tanrı inancı ne bir din inancı ne yazı resim figür simge vs yok günümüzden 5-6 bin yıl önce sümerler yazıyı bulup enteresan bir şekilde tek tanrı değilde çok tanrılı bir inancı meydana çıkardığını görüyoruz çok tanrılı dinlerden binlerce yıl sonrada tek tanrılı dinler hâsıl oluyor dininde bir otorite kuramamış tanrıya inanmak saçma olur ve bu dinler tamamen insan uydurması 12 bin yıllık göbekli tepe bile İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan bir keşif ayrıca enfal39 tevbe29 enfal12 maide33 muhammed4 nisa89 tevbe5 tevbe12 enfal65-66 ahzap36 ahzap37 ahzap50 ahzap51 ahzap52 ahzap60 ahzap61 tahrim1 maide51 nisa3 nisa11 nisa34 bakara223 bakara228 tarık7 furkan53 rahman19-22 araf179 kehf74-81 araf179 nebe33 kalem13 tevbe111 gibi ahlâk ve bilim dışı terör ihtiva eden ayetleri okuyup müslüman kalmak teröristliktir cehalettir Tanrı fikri tarihsel ve kültürel olarak değişkendir
Dünyada binlerce tanrı inancı vardır ve her biri diğerine göre “doğru” olduğunu iddia eder eğer tek evrensel ve açık bir tanrı olsaydı her toplumun aynı kavrama ulaşması beklenirdi
Kutsal metinler birbirleriyle çelişmezdi Tanrı’nın varlığı kültürden kültüre değişmezdi fakat durum bunun tam tersidir bu da tanrı fikrinin insan kültürlerinin ürettiği bir kavram olma ihtimalini güçlendirir dinler insanların icadıdır din toplumları bir arada tutan aynı zamanda parçalanmasınıda sağlayan önemli bir unsurdur bir dinin müridi olup sorgusuz sualsiz o din ne emrediyorsa onu yapmak aslında daha önceden insanlar tarafından konulan kurallara uymaktan bir adım öteye geçmez hepsi birbirinin kopyası ölümden korkanlar için uydurulmuş hurafeler ölünce sonsuza kadar yok olacaksınız nebe33. ayette ki tomurcuk memeli huri tahayyülleriyle avanak avanak şeylere inanıyorsunuz
Az beyninizi kullanın diyeceğimde beyinde geçmiyor ki kuranda kalple düşünüyorsunuz galiba ondan 😂 beynin fonksiyonları 17. yüzyılda belirlenmeye başlandığı için bundan öncesinde fark ettiysen tüm inanışlarda kalbi düşünce organı zannederlerdi beynin ne işe yaradığını bilmezlerdi bilim ilim kitabı dediğin kuran gerçekten tanrı tarafından gönderilseydi insana bunuda öğretirdi
Yani çok şey söylüyorsun aslında, hepsi düşülmesi gereken şeyler. Hangi birinde fikrimi merak ediyorsun pek bilmiyorum açıkcası. Hepsinin cevabı vardır tabii bir yerlese ama ne sana, ne kendime haksızlık yaparım. Tabii zanlarını kendine saklayabilirsin. Ben bilmediğime bile iman etmişim, cahilliğimi al ne yaparsan yap.
*yerlerde
İnsanlık ve dinler tarihi işte başka ne konusu olacak birde beyin meselesi hangi birine cevap vereyim diyor bide 😂
Her kayadan deve çıkmıyor malum, o yüzden soruyorum
Dayı bırak deveyi meveyi kayadan deve çıktığı filan yok hepsi masal uydurma bunların sen benim yazdıklarımı okur musun bi
Künefeye ketçap sıkan biriyle evlenirim
Evet evet evet evet.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar