Denizbank ve Ziraat kartlarımdı, kimliğim ise yeni kimlikti. Bunlar çipli oluyor değil mi, kartlarım ve kimliklerim?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Denizbank ve Ziraat kartlarımdı, kimliğim ise yeni kimlikti. Bunlar çipli oluyor değil mi, kartlarım ve kimliklerim?
Cevap
3Cevap
İkisi farklı şeyler. Kimliğin yeni ise evet çiplidir. Kartlarının da üzerine bakarsın, çip varsa çiplidir.
Fiziki olarak kartın aynısını çıkartamazlar de mi kimlik ve kartlarımın 2 veya 3 saatte
Sahtesini
Çok uç nokta bu. Sahte pasaport yapılıp insanlar ülkeler arası uçabiliyor. Yani kimse yapamaz diyemez ama bu kadar ileri işi senin için neden yapsınlar. Bence burası daha önemli.
Kyk yurdunda dışarı çıkmıştım o zaman çüzdanım odamda kalmış
Sahtesi yapılmasından ziyade bilgilerinin çalınmış olması daha yüksek ve mantıklı ihtimal. Kimliğin için pek bir şey yapamazsın ama banka kartlarını iptal ettirip bankadan yenisini talep edebilirsin.
Fiziki olarak kartın aynısını çıkartamazlar de mi kimlik ve kartlarımın 2 veya 3 saatte
Sahtesini onu soruyorum
Arkadaşım, kopyala yapıştır yapa yapa aynı soruyu sorup durma. Biraz kafanı çalıştır. Kart bilgilerinin kopyalanma ihtimali var diyorum sana, biraz saksıyı çalıştırırsan isen fotoğraları çekilir sonra istediklerini yaparlar. Senin 2 - 3 saatte sonra gelip cüzdanını almış olman bir şey değiştirmiyor. Fotoğraflarını çekmeleri 10 saniye. Boş boş soru sormayın ya, biraz kafanızı çalıştırın
Fiziki olarak kartın aynısını çıkartamazlar de mi kimlik ve kartlarımın Sahtesini onu diyorum
Evet cipli yeni kimlikler
Sahtesini
Evett çipsiz olmaz
Sahtesini
Hayır çip olmadan işe yaramaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Evet, DenizBank ve Ziraat’in yeni nesil banka kartlarının hepsi çipli oluyor genelde, üstünde altın ya da gümüş renkli küçük kare metal kısım varsa o çip 😊 Kimlik kartın da yeni tip mavi-turkuaz olandansa zaten çipli, içinde de bilgilerinin saklandığı gömülü bir çip var 💳🪪
Sahtesini
Aynısını çıkarsalar bile sistemde gerçek kartın iptal kaydı görünür, uzun süre kullanamazlar. En kısa sürede bankayı ve nüfusu ara yine de 🔐💳