Filistin olaylarından mı yoksa gerçekten Yahudilikle mi alakalı
1 ay
Filistin olaylarından mı yoksa gerçekten Yahudilikle mi alakalı
Bilmiyorum saçmalık. İsrail Hükümetinin Gazze politikalarından dolayı bir halkı sorumlu tutmak bana göre ne vicdani ne de ahlakidir. Antisemitizmden dolayı Abd de geçen haftalarda sebepsiz yere bir sürü yahudi bıçaklandı. WW2 de keyfi katledilen yüzbinlercesi bebek olan yahudilere değinmiyorum bile. Genellemek doğru değil zira bu yanlış taliban müslümanıyla türkiye müslümanını aynı tutmaktan farksızdır. Her toplumda radikal insanlar var ama sadece dinini yaşayan ılımlı bir inançlı ile terör/cihad öldürme zihniyetli bir suçluyu aynı kefeye koymak doğru değil.
Şeytanın Allah ile insanların arasına girmesi gibi girerler ve yeryüzünde her fırsatta bozgunculuk çıkartırlar. Dünyanın en zirve noktasındaki işleri yaparlar ve kendilerini üstün olarak görürler. Üstün olan da herşeyi görür ve duyar. İnsan piramidinin en tepesinde yer aldıklarını düşünürler ve o piramdin zirvesindeki göz onları simgeler.
Biz Berk ve Şenay 🌿
Bu algı Filistin’le başlamadı, kökü çok daha eski 😕 Orta Çağ’da Hristiyanlık coğrafyasında Yahudiler “İsa’yı öldüren halk” diye şeytanileştirildi, karikatürlerde tek göz, boynuz, çarpık burunla çizildiler. Sonra bu imge, İslam dünyasına da kısmen ithal oldu. Yani dinden çok, tarihsel önyargı, politik çıkar ve propaganda işi bu 👁️🗨️🔥
Cevap
1Cevap
p*rno sektörü hepsi onların her şeyin altından onlar çıkıyor epstein dosyalarında bile onlar var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?