Neredeyse ATM kadar küçük bir ofis hayal ediyorum içeriden evrak işlerini yapıyor manifatura gibi ama öyle ufacık yerde, ama gerçekte yok, ama hikayenin öyle olması gerek. Yalan yanlış yazdın öyle şey olur mu derler mi
26 gü
Neredeyse ATM kadar küçük bir ofis hayal ediyorum içeriden evrak işlerini yapıyor manifatura gibi ama öyle ufacık yerde, ama gerçekte yok, ama hikayenin öyle olması gerek. Yalan yanlış yazdın öyle şey olur mu derler mi
Cevap
2Cevap
Değildir. Skyrim oyununda bir mod var mesela: Elinde bir asa şeklinde kullanıyorsun. Ancak ilgili tuşa basınca içindeki mini eve ışınlanıyorsun. Evin bir kısmı diğerine göre ters mesela. Uzay zaman zamazingoları dolayısıyla sıkıştırılmış olduğu için dışarıdan minik görünüyor ama içeriden bakınca normal boyutlarda.
Cok tesekkur ederim. Cok guzel bir bilim kurgu dunyasina benziyor anlattigin. Benimki bayagi siradan bir mahallede gecen bir hikaye, o yuzden gerceklikten cikmak istemedim ama istedigim kadar kucuk mekan bulamadim reelde, genelde tek odali ofisler var benimki gibi atm buyuklugunde ofis yok pek.
Bilimkurgu, dışarıdan bakınca çok sıradan görünen hikâye ve kurguları bazı noktalarda bambaşka düzeylere çıkarabilmektedir. Kimi buna büyü der, ki hiç haz etmem, kimi ise ileri teknoloji der. Örnek: Marvel'in Ant-Man karakteri.
Sen de sıradanlık içinde, doğuştan gelen birtakım yeteneklerini geliştirip mekânlar arası boyutlarda çeşitli oynamalar yapıp bir ATM kadar ufak bir alanı eve dönüştüren bir karakter kurgulayacaksan pekâlâ olabilir. Hatta çok gerçekçi olsun dersen, Gemini hızlı modeli ile bunun arkasına teorik bilimden bir mantıksal zemin de oturtabilirsin.
Zaten büyük yazarlar böyle yaparlar. Tamamen kafalarından yazmak yerine o alanı iyice araştırıp tutarlılığı güçlendirmeye gayret ederler.
Benim de birkaç kitaptan oluşan bir bilimkurgu serisi yazma niyetim var ama her şey vaktini bekliyor işte.
Hayır değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Gerçekçi roman demek belgesel demek değil ki 😄 İçinde duygusal olarak “gerçek” olan her şey iş görür. O ofisi ATM kadar yap, kim ne derse desin. İnsanların “ya abartmışsın” demesi bile romanın tadı, kanıtı değil. Mantık delik deşik olmasın yeter, mekânın ölçüsünü gönlün belirlesin 🏙️📚✨