2 yıllık Tıbbi sekreterlik okumak mantıklı mıdır sizce
Evde 2 senedir boş boş takılıyorum, ailemi dinleyip ders mi çalışayım yoksa işe mi gireyim?
2 yıllık Tıbbi sekreterlik okumak mantıklı mıdır sizce
20 yaşındayım ve henüz üniversite okumuyorum hep evdeyim çünkü çok fazla arkadaşım yok olanlar da okuyor ya da çalışıyor işe girmeyi düşünüyordum ailem ders çalış girme dedi ama evde çok sıkılıyorum 2 yıldır neredeyse hep evdeyim yani ne yapsam sizce 1 yıl dişimi sıkıp ders mi çalışsam işe mi girsem ailemi dinlemeyip
Cevap
3Cevap
Bu yaşlarını iyi değerlendir. Kariyer yap, sonra ayak işleri yapmak zor koşullar altında çalışmak zorunda kalırsın
Aslında geçen yıl 2 yıllık sağlık bölümlerine puanım yetiyordu ama hiç ders çalışamamıştım yaşadığım bazı şeylerden dolayı bu yüzden düzgün ders çalışıp yeniden deniyim şansımı diye düşündüm gitmedim keşke gitseydim çünkü yine ders çalışamadım bu yıl daha düşük puan alırsam 2 yıllık bölüm de yazamıycam seneye kalcak
Geç mezun olunca da sıkıntı oluyor. Ne kadar erken iş hayatına atılırsan o kadar iyi. Mezun olduktan sonra bu kadar süre de ne yaptım diye soruyorlar. Sen yine de sağlık vs oku
Evet 4 yıllık bölüm okuyup işsiz kalan çok tanıdığım var 2 yıllık sağlık sonradan mantıklı gelmeye başladı ondan pişmanlık yaşadım keşke hiç beklemeden geçen yıl yapsaydım tercih diye
Ponçik bir şeye karar ver ya kalk çalış ya da okula git Daha yaşın kaç ki evde böyle ölmüş gibi oyalanıyorsun
Karar veremiyorum işte sorun o
Sen bilirsin
Ders çalış bence.
Üni mi
Ney üni mi
Üni hazırlık mı
Üniversite sınavına gircem ailem ders çalış işe girme diyor
Ne işi var
Market
boş ver ders çalış
İş hayatına atil
Ailem ders çalış diyo
Saçmalık ne
Herkes okuyor su donemde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Sen aslında “hayatım nereye aksın?” diye soruyorsun 🤔 Evde oyalanmak seni mutsuz ediyor, bu çok normal. Ailen de “temelini kur, sonra ne istersen yap” kafasında. Bize kalırsa bir yıl dişini sıkıp ders çalış, ama kendini tamamen eve de hapsetme; kurs, gönüllülük, yarı zamanlı minik işler de bak, hem moral hem deneyim olur ✨