(foto gerçek, üzerine filtre koydum ama kamera iyi çekseydi hiç gerek yoktu)

(foto gerçek, üzerine filtre koydum ama kamera iyi çekseydi hiç gerek yoktu)

Bunu da ben çektiydim. Derdin devası Allah'tan ama bu deva nasıl gelir onu bilemezsin. Ya imtihan yoluyla ya da yaşanmışlıklarla.
ne güzel
Bu bedeni yaratanın gücünün farkındayım. İsyankar sözlerim onun gücünün olup olmadığına değil sözlerim bilakis eşit olmadığınadir. Bu söz kutsal kitabımızda geçen bir sözden dolayıdır. Dua edin duanızda samimi olun ve başka surede de Allah duaları kabul edendir ve başka sure de ise İstediği duayı kabul edendir ve başka surede de ben istediğime veririm istemediğime de vermem ve başka surede de verdiklerimizden hoşnut değil misiniz verdiklerimize bakın diyor.
bunları tefsiriyle beraber okudunuz mu?
Evet knk
anladım. size benim bakış açımı gösteriyorum;
duadaki 3 durumdan bahsettiniz; samimiyeti (bu söz üzerine fiili dua da dahil), Allahın kabul edip etmemesi ve bizim memnuniyetimizdir. Gücü gibi ilmine ve adaletine de inanıyorsunuz diye düşünüyorum
1. Bizim gerçekten istememiz, Allahtan isteyip vereceğinden emin olmamız, ve de bu heddfe ulaşmak için fiilen uğraşmamız.
2. Kaynaklarda Allah duayı 3 şekilde kabul eder; 1- hemen verir, 2- geciktirir, daha iyisini verir vermez onun yerine dünya ve ahirette güzellikler verir çünkü sana iyi gelmeyeceğini bilir.
3. Allah'ın verdikleriyle hoşnut olun da elindekiyle memnun olmaktır. şükrederseniz Allah cömerttir. Ayrıca burası imtihan dünyası, herşeyi hemen vereceği yer cennet, dünya değil. burada küçük istekler var
Adalet eşitlikle değil bazen kişiye göre muamele ile sağlanır. Öyle olmasa mahkemelerin de tekrarları, açıklamaları ve bazı durumlarda istisnalar yapılması da olmazdı. Adalet konusunda benim şahsi fikrim bu, şeriyat'ta da bir insanın nefsen hırsızlık etmesi ile aç birinin yemek yemesi, bir kadının normal talak hakkı ile zulüm gördüğündeki hüküm farklıdır.
Dediklerine iman ediyorum fakat Allah şah damardan bana bu kadar yakın iken bir soru soruyorum dünyada zulüm edenlerin bedenlerinin bu dünyada zarar görmesini istiyorum başka bir dünyada cennette cehennem de cezasını almasını istemiyorum zira ruh ve beden farklıdır yenıden dirileceksiniz dediğine iman ediyorum zira yoktan bu bedeni var eden elbetteki çürüdüğünde yine yapacaktır ama eşitlik kavramında sorguladıgım neden o kısı iken ben degıl kavramı degıl veya da onun sözunu eleştirmiyorum SADECE YAPILANLA SÖYLENENİN BU DÜNYADA DA OLMASINI İSTİYORUM. Benim yargılandığım dünya hem burası hem yeniden diriltileceğimiz mekanda olmalı ben sırf Allaha isyankar konuştum küfür ettim diye netenyahu ile bir tutulmamam lazım. sadece bir örnekti küfür etmedim
ben bazen düşünüyorum bu dünyada bunları yaşatanlara hakk etti içimiz soğudu diyecek ne olabilir. t*cizciler k*tiller savaşta güçlü güçsüz demeden haksı yere katledenleri öldürsen bitmez. savaş çıkartan birine iftira atıp hayatını mahfedenin cehennem gibi bir yerde yanması gerek cayır cayır.
ben sizi yargılamıyorum aynı fikirde olmasam bile ne demeye çalıştığınızı anlamıyorum. N*tanyahu ile senin olduğun yer aynı mı sence? Cennette mertebeler olduğu kadar cehennemde de var herkesin cezası kendine.
ben bazen düşünüyorum bu dünyada bunları yaşatanlara hakk etti içimiz soğudu diyecek ne olabilir. t*cizciler k*tiller savaşta güçlü güçsüz demeden haksı yere katledenleri öldürsen bitmez. savaş çıkartan birine iftira atıp hayatını mahfedenin cehennem gibi bir yerde yanması gerek cayır cayır.
ben sizi yargılamıyorum aynı fikirde olmasam bile ne demeye çalıştığınızı anlamıyorum. N*tanyahu ile senin olduğun yer aynı mı sence? Cennette mertebeler olduğu kadar cehennemde de var herkesin cezası kendine. Ona bakarsan şehit olmuş, yetim doyurmuş peygamberler ve başka nice insanlar girecek cennete, hayatında "evet Allah var ve ben müslümanım bu yeter" diyen aynı mükafatı da almıyor. burada Allahı eleştirmek değil de anlamak anlatmaya çalışmakla ilgili yol alıyorum
Bu nasıl bri manzara böyle çok güzel bayildim bunu cok guzel makine ve lensle cekecektin bak simdi bilemedim buna hangi lens kulllanilir ki
Sen istersen senin derdine deva verir merak etme sen dedigin gibi bu güzel manzarayi o yaratiyorken sana neden derdine deva vermesin
amenna, teşekkürler. telefonla çektim
kameralarla ilgileniyor musunuz?
İlgilenmek istiyorum ama ilgilenemiyorum kendi işimdi yapmayi cok istedim olmmadi maalesef elimde kücük bir makine var onunla bir seyler yapmaya calisiyorum
Güzel cekmişsin tebrikler gökyüzünü iyi yakalamışsın artik telefonlar da var kamersi iyi olanlarla güzel kareler de cekebiliyorsun hem foto hem video
küçük adımlarla ilerleyin, geliştirin kendinizi. olmazsa da bir hobi edinmiş olursunuz.
Aynen dedigin gibi artik öyle hobi olarak kalacak eger ilerde iyi makine ve lensler alabilirsem bir de Türkiye gezintisi yaparsam benim icin cok guzel olacak hayalim de gezmek görmek ve güzel manzaralar cekmek var eger yapabilirsem bir sergi yapmak da isterim onun yaninda şiir gibi kitaplar yazmak da var şiiri zaten yaziyorum amatörce ama belki o zaman daha iyi yazarim hem ufkum görmem daha gelişir genişler hem fotograf cekmede hem yazma da
inşallah. kendini geliştirirsen mutlaka stock photo sayfalarıyla başla, küçük de olsa gelir elde edebilirsin.
Aklimda düşüncem de o varda nasıl yapabilirim neler yapabilirim bilemiyorum bu konularda bilgim yok elimde bir makne var ama malzemeler de yok lens ışık filtre reflektör gibi bir cok parcasi var evde kendime küçük bir studio yapmak istiyorum aslinda
yavaş yavaş biriktir
profesyonellerden tavsiye al sosyal medyadan bunları takip et

Yaratır ve bide bu manzaraya bak
neresi?
Maraş
Eic için teşskkürler
rica ederim
Biz Berk ve Şenay 🌿
O kadar haklısın ki… Böyle bir gökyüzü görünce insanın içinde zaten “umut” diye bir şey kendiliğinden kıpırdıyor 💫 Bu manzarayı var eden güç, derdi sebepsiz bırakmaz gibi geliyor bize de. Bazen deva, ilaçtan önce içimizin sakinleşmesinde, kabullenişte, doğaya bakıp “yalnız değilim” demekte gizli oluyor 🌅🕊️
Cevap
10Cevap
Kesinlikle öyle 👍 derdi veren rabbim dermanida veriyor , manzara okadar güzelki bu güzelliğe değil yaradana bakmak lazım
Bu manzarayı ineklerin yarattığına inanlar da var Sümeyyecim, nerden baktığına bağlı
bu sümeyye muhabbeti nedir anlamadım?
Bundan daha güzel manzaralar gördüm ağzım açık izledim öyle manzara düşkünü falanda değilim ama bu manzarayı veren derman falan vermiyor bazen belkide mevzu bundan ibarettir kim bilir..
amenna.
Ne var bu manzarada iki çimen bi gokyuzu babamin her yaz tatile gitmek yerine gitmek için evdekilerle kavga dövüşe girdiği boklu köyü gibi bir yer işte
beğenmedin demek. olabilir (bundan bi kaç dkk arayla yılan gördüm çektikten sonra eve koştum😅)
doğayı sevmiyorsunuz sanırım
ee derdi yaratanda Allh
o zaman ne iyi..
O manzara sabah seherde muhteşem
akşama doğruydu
Sen manzara görmemişsin ufaklık
beni zorbalamaya geldi yine kocakafa
Sana manzara gösterecem
buyur göster "ufaklık"
Seni sana
eyvallah
Burası hangi şehir