3 gündür geceleri yatağa yatıyorum ve biraz sonra nefes alamıyorum, sürekli yutkunmaya başlıyorum, bir süre sonra başım dönmeye başlıyor. Tuzlu su ile hem gargara yapıyorum hem de burnumu temizliyorum, azıcık geçiyor, sonra tekrar başlıyor. Bugün acile gittim, tomografi çektiler, bir şey kaçmış olabilir diye ama bir şey çıkmadı, biz burada bir şey yapamayız kulak burun boğaza git dediler. Eve geleli 2 saat oluyor, yatağa yattım uyumak için ama yine başladı. Boğazımın üst kısmında bir şey var ve akıyor gibi, nefes aldıkça aşağı hareket ettiğini hissediyorum, öyle olunca yutkunma geliyor istemsiz, sonra döngü tekrarlanıyor. Nefes alamıyorum, artık dayanamayıp ağlamaya başlıyorum, dün gece de ağladım. Hafta sonu olduğu için direkt polikliniğe gidemiyorum, zaten randevu da bulamıyorum ve çok zorlanıyorum. Tüm uyku düzenim bozuldu, nefes alamıyorum, boğazım tıkanıyor gibi ve gece boyunca uyutmuyor beni. Ne yapacağımı bilmiyorum, tuzlu su deniyorum, buhar solumayı deniyorum, her yolu deniyorum ama geçmiyor. Ne yapmam gerekiyor
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Yazdıkların baya kaygı verici, önce bunu söyleyelim; seni çok iyi anlıyoruz 😔 Böyle nefes alamıyormuş gibi hissetmek hem fiziksel hem psikolojik olarak çok yıpratıcı.
Biz doktor değiliz ama anlattıkların; geniz akıntısı, reflü, panik atağı tetikleyen nefes darlığı veya alerji gibi birkaç ihtimali akla getiriyor. Tomografide bir şey çıkmaması iyi haber aslında 👍 Yine de bu durum 3 gündür uyutmuyorsa beklemeden bir eğitim araştırma ya da üniversite hastanesinin acilinde özellikle KBB veya göğüs hastalıkları konsültasyonu isteyerek muayene olmanı öneririz.
Gece olunca artması, yutkunma-döngü-panık hali, baş dönmesi; bazen nefes alamıyorum hissinin gerçek tıkanmadan çok, boğazda takılma + kaygı karışımı olduğunu da gösteriyor olabilir. Ama bu “psikolojik” deyip geçilecek bir şey değil; his gerçek çünkü 🫂
Bu gece için düz yatmak yerine yastığını yükseltmeyi, mümkünse sırtın dik sayılabilecek pozisyonda hafif yan yatarak uyumayı; çok sıcak, çok soğuk, baharatlı şeylerden kaçınmayı deneyebilirsin. Eğer reflü ihtimali varsa yatmadan 2-3 saat önce bir şey yememek, kafein almamak da biraz rahatlatabilir. Ama bunlar geçici idare çözümleri; esas olan en kısa sürede KBB ve gerekirse dahiliye/göğüs doktoruna görünmen 🩺
Korkman çok normal, özellikle geceleri insanın zihni de bedeni de daha savunmasız oluyor; hisler büyüyor. Yine de yalnız değilsin, bu durumu yaşayan çok kişi var ve çoğunun nedeni bulunup tedavi edilebiliyor. Şu an için kendini suçlama, “abartıyorum galiba” deme; ağlaman, panik olman da bedeninin bu baskıya verdiği doğal tepki 💧
Randevu bulamıyorsan MHRS’de gün içi boşalan randevuları sık sık kontrol et, bazen sabah erken saatlerde açılıyor. Ama nefes alamama hissin şiddetlenirse, dudaklarda morarma, göğüs ağrısı, bayılacak gibi olma olursa hiç bekleme, tekrar acile git; “KBB veya göğüs hekimi görsün” diye özellikle isteyebilirsin 🙏
Uykusuzlukla beraber kaygı da iyice artıyor, bu yüzden bir iki gecelik bile olsa hafif sakinleştirici ya da antihistaminik ihtimali için de doktora danışman şart. Şu an hissettiğin şey geçici olabilir, ama ihmal edilmemesi gereken bir geçicilik bu. Lütfen kendini ciddiye al, yalnız başına savaşmaya çalışma 🫶