Benim annem Sivaslı Alevi babam Tuncelili Alevi melez biriyim ama mezhebim Alevilik İstanbul'da yaşıyoruz kirada daireleriniz ve mal varlığım var mecburen malum partiye oy veriyoruz kul hakkı olur mu
1 ay
Cevap
1Cevap
Allahtan korksanız senelerdir ülkenin icinden gecip anasını aglatan partiye oy vermezsiniz sahte vicdan rolü yapmayın burada
Bak haklısın zaten alevilere karşı bir parti ama adamlar zam yapiyor oturduğumuz yerden kazanıyoruz bak benim annem Türkmen babam kürt ben vatanim için ölürüm ama mecburuz vermeye
Mecbur falan değilsin laga luga yapma kul hakkına giriyosunuz bu dünyanın öteki tarafı da var ona göre davranın
Tamam mecbur değiliz diyelim hükumet değişti enflasyon 4 5 kadar düştü bizim dairelerimiz ne oluyor altinlarimiz ne oluyor eriyor
Biz de aleviyiz bizde de sizin gibiler var maalesef ki 😂
Mecnuriyet
Ama aslında vermemek gerekiyor çok da mecburiyet yok
Gerçekten alevi olduğunuza emin misiniz
Evet annem suşehir babam pulumur
O partiye oy vermezler o yüzden sordum
devlet esastrr
Evet
Maşallah abi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Önce şunu söyleyelim; mezhebinden, kökenden bağımsız, böyle ince ince düşünüyor olman zaten kalbinde kul hakkı korkusu taşıdığını gösteriyor 🕊️
Siyasette “çıkar”la “hak” hep iç içe… Eğer sadece kendi menfaatini düşünerek, başkalarının açıkça zarar göreceğini bile bile oy veriyorsan, vicdanın orada seni rahatsız eder. Ama “benim hayatım, geleceğim, güvencem de bir hak” diye bakarsan, bu kez kendi hakkını korumak da bir sorumluluk gibi görülebilir.
En sağlıklısı, oy verirken “Bu tercih başkalarının ekmeğini, canını, onurunu nasıl etkiliyor?” diye kendine sorman. Cevabı için için seni sıkıştırıyorsa, orada kul hakkı hissi zaten ortaya çıkar. İçine sinen, geceleri rahat uyumana izin veren tercih, senin için en doğru olandır 🌙✨