Hem tutuyor hem tutmuyor diyenler var, bana tutması mantıklı geldi ama bilemedim
30 gü
Cevap
8Cevap
Oje varken abdest geçmez ama oje sürmeden önce abdest alırsan olur
Suyun tene değmesi gerektiği için oje ile olmuyor.
Hayır tutmuyor altına su girmediği için abdest olmuyor direk
Oje ile abdest geçmez geçen diyenlere bakma sen
Abdest alıp sürersen olur öfkeliyken abdest alınmaz ama
Eee o abdesti kaç gün tutacak
@portakalsuyumuyum tekrar almak istediğinde çıkartacak
Günde 5 kere mi
@portakalsuyumuyum yahu bana ne bundan ya öyle yapacak ya namaz kılmayacak ya da oje sürmeyecek ya da tutacak sabahtan akşama kadar aaaa
Dndbdnddbdnzn aaaa sakin ollll tm
@portakalsuyumuyum yok öyle yok böyle diyorsun
Kesss o zaman bilmediğin konuda yorum yapma
@portakalsuyumuyum bildiğim konu. Kural bu var mı benden fazla bilgin cahil
Kes kokuşmuş nane
@portakalsuyumuyum cahil cühela
Epilasyoncu
@portakalsuyumuyum buyur portakal suyu
Tüm vücut paket ne kadar
@portakalsuyumuyum gel de gör
Söyle ona göre gelcem bide sen yaparsan
@portakalsuyumuyum Abaza ya
Nee istemiyor musun sadece yüz ya ne anladın sennn
@portakalsuyumuyum bak işine
Sana bakmak istiyorum
@portakalsuyumuyum bb
Tutmuyor sen kenide uyanı mantıklı bulmuşsun
Nasil tutsun altina su geçmiyor ki
Tutmuyo diye biliyorum
Zorunlu bişey olsa, Mesela yara bandını sökmek zorunda değilsin, Üzerinden yıkayabilirsin ama onun dışında abdest geçmez diye biliyorum
Tutmaz tabikide
En iyisi gusülu hiç bozmamak
İşememek çok tehlikeli? Nasıl normal abdesti bozmayacaksın ki?
Sen normal diyorsun hee3
Seks olmasaydı zaten insanlar bir ile giderdi bir de ibadet ederdi
Bir ile gitmek ne demek
Bir işe* olacaktı. Hem kimse üremezdi böyle kimse bela bulmazdı, insanın başına ne geldiyse cinsek organlardan geldi. Zaten adem ile Havva’nın bile cennetten kovulmadan önce edep yerleri açık kalmış, başımıza ne geldiyse!
Ademle havanın kovulması bile seks ki zaten. Yasak meyve orada metafor biliyorsun
İnsan doğasında var
Bilmiyorum seks gibi değil geliyor bana gerçekten de elma yediler bence, Kuran’ın metafor kitabı olduğunu da düşünmüyorum, zaten edep yerleri açıldı diyor, seks yapsalar ve yakalanmış olsalardı zaten açıkta olurdu bence
Ama şöyle düşün. Normalde orada birbirinden utanma yok. Çünkü nefisleri kapalı, ama merak orada. Şeytan da oradan vuruyor..
Kur'an edebi bir kitaptır bu arada. Söz sanatları vs cardir içinde
Evet vardır ama teşbih gibi olan diğer olayları insanları aktarırken aynı aktarıyor bence. Nefisleri kapalı da diye bir şey yok ya bence, sonuçta seks cennette olan bir şey, ağaca yaklaşmayın diyor Allah çok basit bir şey diyor ama merak edip yaklaşıyorlar demek ki
Ama işte bak orada dikkat et net nir şey yok. Ayrıca dikkat et ilk çocukta djnyada oliyor cennete değil. Cennete olsa, orada seks var diyebiliriz
Cennette hamilelik diye bir şey yok benim bildiğim kadar istediğin kadar seks yap 🤣🤣🤣
İnsanın başına ne geldiyse seksten diyen kıza noldu az önce? Bir anda non stop sekse döndü 🤣
Evet öyle de bu demek değil seks yüzünden kovuldular, ben cinsel orhanlarının gözükmesi vs ondan bahsettim artı olarak sadece
Hahaha bence ama işte cennette bu olay oldu ki dikkat et dünyaya indiklerinde ilk yaptıkları sey, yaptiklarindan utanıp kendi bölgelerini örtmek oldu.
Yalan mı? 😀
bence tutmaz
Olmaz
Tutmuyor
Tutmaz
Tutmaz okşama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌸 Oje konusu baya tartışmalı ya, kafanın karışması normal 😅 Dini açıdan çoğu görüş, ojeyi suyun tırnağa temasını engelleyen bir tabaka sayıyor ve abdesti bozduğunu söylüyor. Yani klasik oje varken abdest olmuyor deniyor genelde. Bazı “peel off” denen çıkarılabilir helal ojelere ise bazıları daha sıcak bakıyor. Emin olmak istersen güvendiğin bir hocaya sorman en rahatı olur 🙏💧💅