sorum çok net arkadaşlar. ojeyle alınan gusul abdesti kabul olur mu?
kabul olur
hayır kabul olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Oje tırnakların üzerinde tabaka oluşturan ve suyun tırnakların altına geçmesini engelleyen bir maddedir.
Gusülde vücutta suyun ulaşabildiği her yerin yıkanması gerekir suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.
Abdest ayetinin sonunda Allah Teala şöyle buyurmaktadır:
“Allah size (abdest ve guslü emretmekle) bir güçlük çıkarmak istemiyor. Ama sizi arındırmak ve size olan nimetinin tamamlamak istiyor. Belki şükredersiniz.” (Maide, 5/6)
Eğer oje sürmeden önce tırnağın temiz ise olur.
emin misin?
cevabın için ve tavsiyen için ayrı ayrı teşekkür ederim
Gençler ; @sexy_girl ve @angarali gidip araştırmacı mantıklı olan prof. Yaşar Nuri öztürk yerine. Nihat hatipoğlu gibi sadece hikaye anlatıp yandaş olan insanları dinlediğiniz için öyle düşünüyorsunuz. Size göre o zaman saçını boyamış kızlarında abdesti kabul olmaz? E hadi insan her gün gusül almaz ojeleri silsin. Ama 5vakit silipte süremez ya?
Gerekiyorsa 5 değil 10 vakit silip sürecek. Kafana göre hüküm verme. Boyanın altına su geçmiyorsa abdest geçersizdir. Ayrıca senin din bilgin nerden birader. Fatihayı okuyabiliyosan gel yanıma. Fatihanın anlamını bilsen zaten böyle bir konuda kesin hüküm vermekten kaçınırdır. Ve yine ayrıca tv de çıkan hiçbir ( kendine hoca diyen) şahsı dinlemedim.
Bana hüküm verme diyorsun sen "gerekirse 10 vakit silecek" diyorsun. Böbürlenmen ve beni küçük görmende cabası. Bütün duaları arapça ezbere bilirim ve kuranı türkçe okudum ben. Sen gel yanıma koç. Senin gibi "tv harici cemaate yandaş toplayan" hocaları dinlemem asıl. Yiyorsa 70 milyonun ulu ortasında konuşsun senin "hocan". boşuna da sinirlenip gerilme herkes kendi bildiğini söylüyor.
Hayır kabul olmaz asla. Nihat hatipoğlu ya da nuri nuri öztürk vs hocadan duydum diyerek söylemiyorum. Kuran da açıkca belirtilmiştir, gusül abdesti alınırken vüudun heryeri ıslanmalıdır. Açın şu kitabı bir okuyun Türkçe meali olanlar da var. Oje varken gusül abdesti de namaz abdesti de kabul olmaz. 7 yaşında öğretiyor aileler bunu üstüne okuma imkanınız var.
Yanlış bilgiyi en iyi cevap seçmişsin ancak yanlış bilgilerle birbirinizi yanıltmayın arkadaşlar.
Hayır kabul olmaz. O boyanın altına su geçmez. Dini yasakları kendi keyfinize göre "ama ojeyi böyle sürdüysen kabul olur, oje sürerken amin dediysen kabul olur" gibi değiştirmemeyi kendinizce saçma şeyler katmamayı öğrenin. İğne ucu kadar kuru yer kalmamalı denilir her zaman
Cevap
29Cevap
abdest alırken ıslanması gereken yerlerinde ıslanmasını engelleyecek bir madde (oje, bant gibi) abdestin olmaz. Oje sürmeden temizse demiş biri saçmalamış inanma. www.dinimizislam.com dan bulabilirsin.
hayır , kesin bilgi yayalım...
Bunun oje sürmeden önce tırnağın temiz ise olurla bir alakası da yok. abdestte su tene temas etmezse abdest olmaz. oje de bunu engeller. isterse tertemiz olsun hiç farketmez. Ve eminim bu söylediklerimden. arkadaş yanlış söylemiş. ha şu var, abdest aldıktan sonra oje sürersen abdestin kaçar mı kaçmaz mı onu bilmem ama düşüncem o ki abdesti bozmaz. ama ojeliyken abdest alınmaz. bundan eminim...
@Eminkepenek en dogru cevap arkadasin ki bence.
İslamda emin olmak şarttır. Doğru olan ojeyi çikarıp abdest almak. Ayrıca gusul alan namaz kılabiliyor yani normal abdest alırken dikkat edilmesi gereken temizlik burada da olmalı. Ayrıca abdest aynı zamanda manevi temizlik anlamına da geldigi için daha çok dikkat etmek gerekir.
Doğru olan işine gelen değildir önce bunu bir anla. Abdestin bozulduğunda ağzın temiz olduğu halde çalkalamıyor musun bunun kirle ilgisi yok ojeyi çıkarmak lazım
Kardeşim ojeyi mümin bir insana yakıstırmıyorum. Abdestin kabul olduguna önem vermek yerine rabbim benden razımı diye sorgulamak daha iyidir
yakışıp yakışmadığını sormamıştım, cevap için tşk.
Biliyorm ama bana sorarsan şeytani bir şey kardesm ltfen kızma ama bizzat sahit oldugum şeyler var sadece sunu söylemek istiyorm : bir falcının karsısına oturup euzu cekmek seni korur mu? Veya icki icn agzın tevbe etmeden euzu cekmesi seni şeytandan korur mu? Tüm bedenle ve tüm kalple ancak rahmana yöneldigimizde bunların şeytani birer isler oldgunu anlarız kardesm
ojenin neresi şeytani ki?
ben bazen uzatıyorum da, senin düşüncen bunun dinle ne ilgisi var?
ok.
gusul abdesti kabul olur yanlız tırnaklarının içine de su girmesi lazım tırnak vucuttan sayılmadığı için yani deniyor vucutta iğne yeri kalmıyacak kadar her yerinizi ıslatın
tırnakların içi derken deriyle birleşen kısım mı? bir de emin misin?
çok teşekkür ederim
Eic yanlis gusul abdesti alirken her yere su degecek. bir toplu igne basi kadar bile kuru yer kalmayacak. Sence ojeden iceri nasil su gecer gecmez yani kabul olmaz.
hayır, asetonla sil, oje su geçirmez dolayısıyla olmuyor
asetonla siliyorum da tam çıkartamıyorum illa tırnağın yanında bir yerde renk kalıyor. kabul olmaz mı?
çıkarta bildiğin kadar çıkart, Allah kabul etsin inşallah de, yapacak bişey yok, cünüp gezecek halin yok ya
Hayır kabul olmaz çünkü suyun her yere temas etmesi lazım oje tırnaklara su geçmesini engeller bu nedenle gusul tam olmaz
Teyemmüm abdesti ve su ile abdest dışında başka abdest olmaz.
Müslümanlığın başladığı dönemde oje mi vardı da abdesti kabul olsun? Oje "üretilmiş" bir şeydir.
Mantıklı olun...
hayır alınmaz. mantığa sığmaz yani dokunda su değmeyen yer kalmayacak.
Hayır kabul olmaz ama oje sürmeden önce abdest aldıysan ozaman olur çünki ojeli parmakların altına su girmiyor o yüzden kabul, olmaz canım
Sorun baya netmiş harbiden sen yazmasan anlamıcaktım yav net olduğunu
salaksın demek ki.
Olabilir sen demesen onu da anlamıcaktım bak helal olsun
Şaka yaptım ya kızma :D
sen ojeyi sürmeden niyet ettinmi apdest almayada abdestin kabul oluyo?
Ojeden ojeye değişir su bazlı hava geçirenlerde kabul olduğunu hatırlıyorum ama sen bir araştır
sen en iyisi sorular ile islamiyet veya fetva meclisi fetva. net te sor araştır burada fetva verecek düzeyde değiliz
Soru güldürmedi de yanlış anlayanların cevaplarına güldüm hunharca.
Kabul olmaz. Abdest almadan önce ojelerini temizlemen lazım. Sonrasında tekrar sürebilirsin.
Vücudunda toplu iğne ucu kadar su değmeyen yer olmucak boyadan su degmiyecek gerisini sen dusun
Kabul olup olunacagini allah bilir
Ama alinmamasi daha iyi sanki
olmaz gıı olmaz 2 si bir arada gitmez :D D:
#gibigibi : DaSdvöow hulaaa :D D:
Olmaz ama sen bize bakma bilen bir hocaya filan sor. Bizimde bilgimiz bir yere kadar.
İGNE UCU KADAR YER BİLE KALMAYACAK nokta nett
Kabul olmaz gizliş ^^
ayaksiz corap olurmu sorusuna benzemis
Altına su geçmediği için kabul olmaz
Ojeyle olmaz eyeliner ile olur
su geçiren ojeler varmış onlardan değilse olmaz.
Kabul oluru isaretledim yanlışlıkla. Olmaz tabiki
hayır kabul olmaz
alınmaz
Hayır kabul olmaz çünkü şu tırnaklara degmiyor
Olmaz olmaz. olmaz öğrenin artik sunu yahuu
XXXXXXXXXXX
Alınmaz kabul olmaz
Olmaz
olmaz.
Kabul olmaz.
Kabul olmaz
Hayir kabul olmaz.