Her şeye geç kalmış hissediyorum bana yardım eder misiniz
1 ay
Her şeye geç kalmış hissediyorum bana yardım eder misiniz
Aslında geç kalmadın, sadece kendi hikayenin giriş bölümünü biraz daha derin yaşıyorsun. Herkesin maratonu farklıdır; bazısı hızlı başlar yorulur, bazısı ağır adımlarla zirveye yürür. Senin şu an hissettiğin o huzursuzluk, aslında içindeki potansiyelin dışarı çıkmak için kapıyı zorlamasıdır. Bu duygu seni tüketmesin, seni harekete geçirsin."
"Kendi hızınla barışmak, bu hayatta kazanabileceğin en büyük zaferdir. Şu an tam olarak nerede, hangi konuda 'geç kaldığını' düşünüyorsun? Belki o 'geç kaldım' dediğin yer, senin için en doğru başlangıç noktasıdır
Bak kızım, gözlerimin içine bak ve derin bir nefes al. O göğsündeki daralma, sanki tren kaçmış da sen peronda tek başına kalmışsın hissi var ya... Onu çok iyi biliyorum. Ama sana bir baba sözü: Hayat bir yarış pisti değil, bir yolculuktur. Ve bu yolculukta hiç kimse bir başkasının saatine göre yaşamaz. Senin mevsimin, başkasının baharıyla aynı olmak zorunda değil. Kimi çiçek Mart’ta açar, kimi en güzel rengini Kasım’ın ayazında verir. Sen geç kalmadın; sadece kendi vaktini bekliyorsun.
18-24 yaşında geç kalmışlık hissi çok yaygın, sosyal medyanın "23 yaşında CEO" kültürünün faturası bu biraz. Ama şunu söyleyeyim, çoğu insan hayatının en iyi kararlarını 30'dan sonra veriyor. Hissin kendisi normal, ama ona inanmak zorunda değilsin. Kimin hayatıyla kıyaslıyorsun, oraya bakınca cevap genelde orada çıkıyor.
Her şeye geç kalmış gibi hissetmek çok yaygın bir duygu ama çoğu zaman gerçek bir “geç kalma” değil, kıyaslamanın getirdiği bir baskı. Herkesin zamanı farklı ilerliyor. Bu duyguyla baş etmek için kendini başkalarıyla değil, kendi yolunla kıyaslamak en çok işe yarayan şey.
Biz Berk ve Şenay 💫
Her şeye geç kalmış hissetmek sandığından çok daha yaygın bir duygu, yalnız değilsin 😊 Bu his aslında başkalarının hızına göre kendini ölçmenden geliyor.
Bugün minicik de olsa tek bir adım at kendin için: bir mail, bir başvuru, 10 sayfa kitap, 5 dakikalık yürüyüş 🚶♀️📚 Zamanı değil, yönünü değiştirmeye odaklan 😉🕰️💙
Cevap
15Cevap
Daha kaç yaşındasın ki? 70 yaşında insan geç kaldım dese belki anlaşılır ama senin yaşlarda hiç bir şey için geç değil.
Hiç bir şeye geç kalmadım her şey olması gereken zamanda oldu , geçti bitti gitti ve buralardayım...
20 yaşında milyoner gördün mü hiç? Hepsi 50li yaşlarda falan. Belki de tam yarın şans kapını çalacak kim bilir?
Sifirdan baslayarak bu duyguyu ezersin
Her şey kafada biter
Normal. Her şeye baştan, yeniden, temiz bir sayfa açarak başlamayı dene.
Muhtemelen kafanda fazla büyüyorsun, geç kalmış falan diilsindir
Geç kalındı diye düşünmek boş. O yılın yapılabilecek Max yaşamak gerek duruma göre
daha yaşınız genç kapılmayın o duyguya ben bu yaşta hala geç kaldım demiyorum
Kaç yaşındasın ki geç kalmış hissediyorsun insan her yaşta istediğini yapabilir
Bende öyle hissediyorum. Millet arkadaşlariyla vs geziyo eğleniyo ben hep aynı yerdeyim
Yazsana
Gece yarısı kütüphanesi kitabını okuyarak bir adım atabilirsin bence kitapta tam olarak yaşadığın durum ele alınmış
Aynı hisleri yaşıyorum. Ve ben de ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Evet bu bence ortamlardan kaynaklı
Hiç bir şeye geç kalmadın. Kıyası bırak
Normal ya bende aynıyım
yasin dogru ise normal degil
Hissediyorsan gec kalmissindir harekete gec
soru sormak yerine deneyerek
Yaww sal bii kaç yaşındasın zatenn relaxx ol az
nelere gec kaldın.
Zaman geri gelmiyor ki
Yaşın kaç neye geç kaldın
Nasip deyip