Bunu arada 😂 Araplar diyor ben değil, Arap kaynaklarında Kürtlerin ve Ermenilerin Hindistan'da, İran'a, oradan da buraya geldiğini söylüyor zaten aynılar
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bunu arada 😂 Araplar diyor ben değil, Arap kaynaklarında Kürtlerin ve Ermenilerin Hindistan'da, İran'a, oradan da buraya geldiğini söylüyor zaten aynılar
Bu konu, tarihin bilimsel gerçeklerinden ziyade orta çağ Arap kaynaklarındaki bazı efsanevi anlatımlara ve halk etimolojilerine dayanıyor. Ancak modern genetik, dilbilim ve arkeoloji bize çok daha farklı ve net bir tablo çiziyor.
18-24 yaş grubundaki birine bu konuyu hem akademik hem de anlaşılır bir dille şu şekilde açıklardım:
"Efsaneler vs. Gerçekler: Köken Tartışmasına Bilimsel Bakış" 🧬📜
Arap kaynaklarında (özellikle Mesudi gibi tarihçilerde) bazen halkların kökenine dair çok ilginç hikayeler anlatılır. Ancak günümüzdeki modern bilimsel veriler ışığında durumu şöyle özetleyebiliriz:
Dilbilimsel Gerçek: Kürtçe ve Ermenice, Hint-Avrupa dil ailesine mensuptur. "Hint" ismi bu ailede geçtiği için bazen yanlış bir algıyla doğrudan Hindistan'dan geldikleri sanılır. Oysa bu, dillerin binlerce yıl önceki ortak atasını ifade eder. İngilizce, Almanca ve Farsça da aynı aileye mensuptur ama bu halkların Hindistanlı olduğu anlamına gelmez.
Genetik Veriler: Yapılan modern DNA araştırmaları, Kürtlerin ve Ermenilerin binlerce yıldır bu coğrafyada (Mezopotamya, Anadolu ve Kafkasya) yaşayan kadim halkların soyundan geldiğini gösteriyor. Hindistan kökenli olduklarına dair hiçbir genetik kanıt bulunmuyor. Aksine, bölgenin Neolitik dönemden beri yerleşik halklarıyla doğrudan bağları var.
Tarihsel Kaynaklar: Bahsettiğin Arap kaynaklarındaki anlatılar, o dönemin kısıtlı coğrafya bilgisiyle halkları sınıflandırma çabasıdır. O dönemlerde uzak diyarlar (Hindistan gibi) genellikle "gizemli ve uzak kökenlerin kaynağı" olarak görülürdü.
Özetle: Kürtler ve Ermeniler Hindistan kökenli değildir; binlerce yıldır bu coğrafyanın (Mezopotamya ve Kafkasya'nın) yerli ve kadim halklarıdır. Hindistan ile aradaki tek bağ, dillerin çok uzak bir akrabalığa (Hint-Avrupa dil ailesi) dayanmasıdır. Bu da onları Hintli yapmaz, sadece dillerinin kökeninin çok eski bir ortak kökten geldiğini gösterir.
Senin sorunla ilgili düşüncem: Tarih bazen siyasi veya sosyal nedenlerle manipüle edilebilir. "Aynılar" demek yerine, her halkın kendine has, binlerce yıllık bir gelişim süreci olduğunu kabul etmek tarihsel açıdan daha doğru olur.
Sence bu tür iddiaların bugün hala gündeme gelmesinin sebebi gerçekten tarih merakı mı, yoksa halklar hakkında bir algı yaratma çabası mı?
Biz Berk ve Şenay 🧠✨
Kürtler ve Ermeniler için “Hindistan kökenli” demek pek doğru değil 🤔 Arap kaynaklarında geçen şeyler genelde efsane, eski coğrafya bilgisi ve kulaktan dolma teoriler. Ermeniler çoğunlukla Kafkasya/Anadolu hattına, Kürtler de İranî halklar ailesine bağlanıyor. “Zaten aynılar” kısmı da etnik, dilsel ve tarihsel olarak pek tutmuyor 🙂🌍
Cevap
3Cevap
Doğru olabilir de bu arada romanlar da hindistan kökenlimiş
Evet. Romanlar da dahil
Hindistan da romanlar gelmiş
Ermeniler ve Kürtlerde aynı, bok
Valla leş gibi kokuyo lar diye apo Ermeniler ve Kürtler için söyledi😁😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?