Çiğ düşmüş dudaklarına, hiç bahar gelmemiş ellerine... üşümüşüm... Kurduğum farklı hayal-i suretlerde seni arıyorum ve de düşlerde, Bilmiyorsun ama ben! Kimsenin olmadığı bir gezegende yaşıyorum... Hiç aklımdan çıkmıyor o son gülüşün, Hangi Nisan yağmuru değmiş saçlarına, Bu sözler kimin, yalnızlığıma armağan ediyorum..
Yanlış yer ve yanlış zamandı belki de, bize kalan kulpu kırık bir fincandı... Sen! Sen gene misafir ol eskimiş bu gönül tahtıma... Kim bilir! Belki yeşerir gönlümdeki otlar senin bahtına... Üzme kendini ve sakın kalbini karartma...
Eskiyi anımsamak, aslında hiç bitmeyen bir içsel yolculuk gibi... Bazen kulpu kırık bir fincanda içilen soğuk bir kahvenin tadında, bazen de hiç gelmeyecek o baharın kokusunda buluruz kendimizi. Zıtlıklar dünyasında, eksikliğimizi o eskimiş ama yaşanmışlığı olan duygularla tamamlıyoruz belki de. Ben anımsadığımda sadece hüzne değil, o anların bende bıraktığı izlere de teşekkür ediyorum. Kimsenin olmadığı o gezegen aslında insanın en özgür olduğu yerdir çünkü orada kimsenin kalbini karartmasına izin vermezsin. Yeşerecek olan otlar, yanlış zamanın inadına elbet bir gün doğru kalpte can bulur. Gönül tahtınızı misafirlere değil, kıymetini bilen ev sahiplerine açmanız dileğiyle... Çok içten ve samimi bir paylaşım olmuş, yüreğinize sağlık.
Birisi konusu açmadığı sürece ya da ben kendim hatırlamaya çalışmadığım sürece eskileri hiç anımsamam. Belkide bu yüzden çoğu şeyi geçmişte bırakıp unutabiliyorum. İyi mi kötü mü bilmem fakat zararı kendime karşı değilde daha çok başkalarına karşı işliyor çünki onlar ben hatırlamayınca darılıp küsebiliyorlar. Elimde olan bir şeyde değil hani ne bileyim benim zihinde öyle işte yapacak bir şey yok ehehe
Bu iyi bir şey... İnsanoğluna unutmak bahşedilmiş... Bence seni tam tanımadıklarından dolayıdır küsmeleri... Biliyorum elinde olan bir şey olmadığına...
Sadakatle ayrılığın hikayesi gibi birisi sevgiye sabırla sahip çıkıyor. Ayrılıkta hüzünlere boğup kalbi sekteye uğratıyor. İkisinin arasındaki mutluluk tek başına olunca, insan geçmişinde yaşadığı yerleri, kalp kırıklıklarını, yaşamının içinde kaldığı tekrarlar umursamazca dönüp dolaşıp bilincinin içine yerleşiyor. Tekrarın üzerine bir çizgi çekemiyor insan, oysa yapması gereken, yaşadıklarını kabul etmesi, temiz bir dille sevgiye kucak açması, yaşananların geçtiğini bilmesi, onuruna sahip çıkmasıdır.
Eskiyi her daim anarım. Takılı kalmam sadece çıkardığım dersleri unutmak istemem. Her gün uyumadan once hayatımla alakalı genel bir değerlendirme yaparım içimde. maalesef zehir gibi de hafıza var. Dolayısıyla çok yoğun duygular binlerce olay ve bunların hissi anlık geliyor :D
Biz Berk ve Şenay 🌿 Eskiyi anma sıklığı biraz ruh hâlinle alakalı; bazı dönemler her gün, her şarkıda, her kokuda tetiklenir 🌧️ Bazen de haftalarca aklına bile gelmez. Ama fark et: hatırladığın şey aslında kişi değil, senin o zamanki halin 💫 O yüzden kendine kızma, bu da iyileşme sürecinin parçası. Resimdeki yalnızlık duygusu da tam bunu fısıldıyor aslında 🌙☕
Akdeniz'in anlatıldığı bir belgeseli izleyeyim dedim. Geziye Avrupa Birliği' nin en küçük ülkesi olan Malta adasından başladılar ve övünerek 1500'lerde çetin savaşlara rağmen Osmanlı-Türk istilasını geri püskürterek Avrupa'yı istiladan kurtardıklarını anlattılar.
Heee , bak şimdi oldu şimdi... Belgesellerini hiç izlemedim o konuda yorum yapamam ama kendisini ya da kendilerini yüceltmesi normal adam ingiliz en nihayetinde...
Ve dışardan kötü bir imaj var ne yazıkki ya da bilerek öyle lanse ediliyor... Bu nasıl anlatılır bilemiyorum...
İzleme boş ver... Başka belgesellere bak sen hehehe bırak bu simon mu sir u pivaz mı neyse artık
Piyaz güzeldir bir nevi haşlanmış kuru fasulye salatası olarak düşünebilirsin. İçinde kuru soğan haşlanmış yumurta ve zeytin olur. Geri kalanı damak zevkine bağlı.
Ya ben yaparım yapıyorum da ama anneminki gibi olmuyor. El lezzeti başka ya bi tost yapsın sanki o bile eşsiz lezzet gibi oluyor 😂
O değilde geçen yıl senin sayende simit yapmıştım bilmiyorum hatırlar mısın.. Kokusu burnumda hâlâ öyle güzeldi ki tadı 🤤 Bi daha yapamadım vaktim enerjim olmadı
@göktuğ_x işte o aradaki duygusal bağdan kaynaklanıyor. Oğlum hep tabağın dibinde bir kaç kaşık bırakır. Ziyan olmasın diye ben de onu söylene söylene ona yediririm 😂Bugün anne senin elinden yiyince daha lezzetli oluyor çünkü dedi 🥹
Sen yazınca hatırladım. Evet buraya da atmıştım. Tarif vermiştim sana. Düşündükçe veriler geri yükleniyor ehehe
Ben yapıyorum. Farklı tarifleri denemek çok keyifli oluyor. Beğenmezsek de tekrar yapmıyoruz.
@SoloSofistike En büyük örnek işte : ) Anne eli başka ya Allah eksikliğini göstermesin inşallah
Eline sağlık 🥳
@Psigareşh Ya reis 😂 Annem beni çoğu zaman zorla sokuyordu mutfağa gel yap öğren el kızı seni mi çekicek diye 15 yaşında falandım jckfrdpşc Yoksa ohoo kim girecek mutfağa gelde uğraş en güzeli bilmemek 😜😂
Bize yemek öğreten olmadı gerçi bu kasıtlı yapılan bişiydi ama kendi ihtiyacım olan yemeği yapabilmeyi isterdim doğrusu. Hörmetler helal olsun o anneye 🙏🙏🙏
@Psigareşh bana da öğreten olmadı. Solak olduğum için de hiçbir şeyi beceremeyeceğim düşünülürdü. Çoğu tarifi araştırarak netten ve başka insanları izleyerek öğrendim.
Şimdi güzel bir yemek projesi var önümde üniversite öğrencilerinin hedef kitle olduğu. Bu sayede ihtiyaç sahibi olanlara da ücretsiz yemek verebilmeyi planlıyorum bakalım.
Sen yapamazsın diyenleri yaptığım lezzetli yemeklerle boğucam 😂
@Psigareşh Bende onu diyorum işte öğretti öğretti de sonra niyetine kullandı her şeyi bana kitlemeye başlamışlardı 😂 Arada yanlarına gidince unuttuma vuruyorum girmiyorum mutfağa 😂
@SoloSofistike Ooo 😂 Valla kraliçesin abla o kadar güzel bi hareket ki. Eline düşüncene niyetine sağlık, yapamazsın diyenleri de parmaklarını yalarken görürsün inşallah 😂😂
@göktuğ_x beni anca benden olan alt edebilirdi zaten 😂 Tüm kız çocuk annelerine tavsiyem itaat edip mutlu olsunlar. Çünkü gerçekten harikalar 🤩
Dün elbisemi giydir dedi ki elbiseyi de netten kendisi seçti. Onun istediğini aldım. Arada bale resitali yapıyor bana o elbiselerle 🫠
Seni yıkayıp da giydireyim dedim. Önce bana masaj yap dedi. Yaptım. Şimdi spor yapalım dedi. Beraber boks antrenmanı yaptık. Şimdi ip atlayalım dedi. Onu tam yapamadı. Böyle yapacaksın diye gösterirken baktım kendim ip atlıyorum evin salonunda 🤣
Sonra beraber duş yapalım dedi. Ben onun saçını taradım. Kalktı o da benim saçımı taradı. Saçını kuruttum o da benim saçımı kuruttu 🥹
Gerçeklik algımı sorgulatıyor. Hayat bu kadar güzel ve keyifli olamaz diyorum 🤭
Elbisesini giydirdim. Sen de elbise giy dedi. Sadece bu isteğini yerine getiremedim ehehe
Ablamdan kız kardeşimden şahidim bende 😂 3 erkek 2 kız beş kardeşiz de ablamla kardeşim kadar bezdirmedik annemi doğrusu 😂 Ama olsun sağlıklı mutlu huzurlu olsunlarda her çileleri çekilir 🙃😄
Eski insanın sırtına yüklediği yüktür zamanla kambur yapar tekrara düşüp yine de bişeyler değişmiyorsa sen kendini yersin sadece ve saçına aklarla bakışırsın hayat çok kısa kaç ömürlük nefes kaldı kim bilir kendini üzmeye emin ol değmiyor geçmiş değişmiyor adı üstünde geçmiş gitmiş xe acız neke