1 ay

Ya arkadaşlar neden bazı insanlar bilginin doğruluğundan emin olmadan başka insanlarla paylaşıyor?

Kötü bir şey demek istemiyorum herkes bilmeyebilir ama 20 küsur yaşındaki insanlar nasıl boş bir özgüvenle cevap verebiliyor. Kızın biri sormuş ben Roman'ım, Romanlar Türk kökenli mi diye biri cevap vermiş evet Türk boylarından geliyor Romanlar diye? Biri de hayır Romanlar ayrı bir ırk demiş? Arkadaşlar siz kafayı mı yediniz? Ben bir Roman'ım Türk kökenli kardeşlerim de dahil olmak üzere etnik kimliği ne olursa olsun Türk halkına halkımıza bayılıyorum ama Romanlar Türk boylarından geliyor ne demek? Ya da Romanlar ayrı bir ırk ne demek? Roman diye bir ırk yok, Romanlar bir ırk değil topluluk, Kuzey Hindistan'dan göçen bir topluluk, Tamiller ve Bengaliler ne kadar Hint kökenliyse o kadar Hint kökenliyiz. Romanlar ayrı bir ırk demek Yörükler ayrı bir ırk demek kadar saçma. Neden insanlara yanlış bilgi verip kandırıyorsunuz (lütfen yapmayanlar üstüne alınmasın sevgili kardeşlerim) Teknoloji devrindeyiz bilginin doğruluğunu teyit etmek artık çok kolay. Yani neden bilginin doğruluğunu kontrol etmeden insanlarla paylaşıyorsunuz?

Ya arkadaşlar neden bazı insanlar bilginin doğruluğundan emin olmadan başka insanlarla paylaşıyor?