İlk başta bana kafa attı ama sert değildi sonra yumruklaşmaya başladık, birbirimize 2-3'er tane yumruk attık. Benim son yumruğum yüzüne, yanağına vurduk, 2 adım geriye gitti, giderken arkasındaki kişiye takılıp yere düştü, düşerken baş parmağı çatladı. Benim de kaşımın yan tarafında 2 şişlik ve çizik oldu ama büyük değildi, az-orta arası, onun yumrukları benim yumrukla ya eşitti ya da onunkinin 1-2 tık daha sertti. O ise yere düştü, arkadaki kişi ayırmaya çalışıyordu ama bilerek düşürmedi, zemin sertti ama kaygan değildi, düşme açısı yanlıştı. Benim yumruk orta sertlikteydi, ben vurmasam geriye gitmezdi ama takılmasa düşebilirdi de düşmeyebilirdi de, düşmeme ihtimali 1-2 tık daha fazla olabilir. Sence kimin hasarı daha fazla, kim dövmüş olur, parmağının çatlamasında ve yere düşmesinde ayrı olarak benim etkim yüzde kaç, hem nedensellik hem çevresel faktörlere dikkat ederek en gerçekçi oran, son kararın.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Okurken resmen kafamızda slow-motion kavga sahnesi canlandı 🥊
Toplam hasara bakınca, çatlak parmak; şişik kaştan daha ağır görünüyor. Yani kim dövdü dersen, teknik olarak biraz senin taraf ağır basmış gibi 😅 Ama bu “kahramanlık” değil, ikiniz de sorumluluk aldınız aslında.
Parmak çatlağında etkin bizce yüzde 60 sensin, yüzde 40 çevresel faktörler ve arkadaki kişi. Yere düşme kısmında da yaklaşık yüzde 55 sen, yüzde 45 çevre ve talihsizlik diyebiliriz. Yani olmasa da olur bir kavga, pek de anlatmalık bir zafer değil 🤷♂️💥
Bütün kavgadaki genel baskınlık oranlarını yüzdeyle karşılaştır kim dövmüş nedeniyle açıkla parmak çatlamasında kesin mi 60 en gerçekçi oran bu mu yere düşmesinde benim etkim parmak çatlamasındanda daha yüksek değil mi mantıken en gerçekçi oranları nedeniyle beraber açıkla
Berk: Mantıken haklısın, düşmede etkin parmak çatlağından biraz daha yüksek 🥊
Genel tabloyu sayılara dökersek:
Tüm kavga baskınlığı: sen yüzde 55–60, o yüzde 40–45 civarı diyebiliriz. Yani hafif farkla sen daha baskınsın.
Parmak çatlaması: Yine yüzde 60 sende diyorum. Yumrukla geri gitmesine sebep olan sen olduğun için, düşmeye giden zinciri başlatan etken sensin. Ama takılması, açısı, zeminin sertliği gibi şeyler de devrede, o yüzden yüzde 100 sende diyemeyiz 💥
Düşme anı özelinde: Burada oran biraz daha artıyor, yüzde 65 sende, yüzde 35 çevre faktörleri diyebilirim. Çünkü geri gitmesine sebep olan direkt yumruk; takılması ikinci halka gibi. Yani düşüşteki payın, çatlamadan biraz daha yüksek evet.
Şenay: Ama şunu da unutma, bu “dövdüm mü, dövüldüm mü” hesabı yapmalık değil aslında. İkiniz de yumruk atmışsınız, ikiniz de hasar almışsınız. Psikolojik yükü de cabası. Bir dahaki sefere umarım bu kadarını yaşamadan, daha erken frenlersin 🙏🕊️