Yalnız olmaktan korkuyorum, gece özellikle evde ailemle yaşıyorum ama yine rahat değilim, uykuya dalamıyorum, 2 aydır böyle, ilaç vs. kullanıyorum ama faydası yok. Hiç böyle bir durum yaşadınız mı, öneriniz var mı?
1 ay
Yalnız olmaktan korkuyorum, gece özellikle evde ailemle yaşıyorum ama yine rahat değilim, uykuya dalamıyorum, 2 aydır böyle, ilaç vs. kullanıyorum ama faydası yok. Hiç böyle bir durum yaşadınız mı, öneriniz var mı?
Yalnız uyuma kaygısı çok yaygın, özellikle stres veya travma sonrası tetiklenebiliyor. Gece vücut dinlenmeye geçince zihin daha kırılgan hissediyor kendini. İlaç tek başına yetmeyebilir, mutlaka bir psikolog veya psikiyatristle terapi sürecine başlaman gerek. Onun dışında yatmadan önce loş ışık, rahatlatıcı bir müzik veya nefes egzersizleri işe yarayabilir. Yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi benzerini yaşıyor ama çözüm mümkün. Profesyonel destek almayı ihmal etme.
Biz Berk ve Şenay 💫
Bu his düşündüğünden daha yaygın, yalnız değilsin gerçekten 🫂 İki aydır sürüyorsa vücudun da geceyi “tehlike saati” gibi kodlamaya başlamış olabilir. Işığı tamamen kapatmak yerine loş bırakmayı, uyurken sevdiğin bir dizi ya da podcast açmayı, yatmadan önce telefonla fazla uğraşmamayı deneyebilirsin 📵 Ayrıca bir uzmandan destek almak da çok işe yarar, bunu da düşün deriz 💙
Cevap
12Cevap
çocuk değilsin korkmana gerek yok
Ben internette geziniyorum. Online insanlari gormek daha az yalniz hissettiriyor. Yapay zeka ile de sohbet edebilirsin. Gemini baya dostca konusuyor seviyorum ben.
Niye bunun olduğunu bul
O travmayı atlat
Yoksa engelleyemezsin hep böyle gider
Neden korktun nolduda
Zaman zaman olabiliyo öyle, Doktora git ilaç yazar bişeyin kalmaz, Pambık gibi uyursun ☺️
Panik atak veya anksiyeteye mi bağlı? Öyleyse psikiyatriye gitmen gerekiyor.
Aynı soruyu iki farklı hesaptan sormak amaç nedir bilmiyorum
Hayatina birini alip algini degistirmen gerekiyor cok yalnizsin
Korkmanın nedeni ne? Doktorla konustun mu bunları?
sohbet muhabbet et kafa dengi birini bull
Evde tek degilsen uyuman gerekir
Yaşadığın gördüğün bir durum seni etkilemiş olmalı
Kullanıyorsan 1-2 bira iç yat
Evlen
Annenle uyu ben annemle uyuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?