İleri gitmeden onu durdurur, ortamı tetkik eder misiniz?
1 ay
İleri gitmeden onu durdurur, ortamı tetkik eder misiniz?
Sanıyorum, ben de senin yapmayı düşündüğünü yaparım. Sakin kalarak, onu o ortamdan uzaklaştırır, ertesi gün ne yaptığını anlatır, buna neyin sebep olabileceğini konuşurum. Acaba ben bir şeyi eksik mi yapıyorum diye düşünürüm.
Önce sakin kalıp durumu kontrol etmeye çalışmak en doğrusu olur. İçkiliyken insanın sınırları gevşeyebilir ama bu yine de rahatsız edici bir şey. Orada sert tepki vermek yerine ortamı toparlamak, sonra ayıkken açıkça konuşmak daha sağlıklı. Çünkü asıl mesele o davranışın neden olduğu, o anki kriz değil.
Biz Berk ve Şenay 🙋♂️🙋♀️
Senaryoda önce sakin kalmaya çalışırız, ama sınır net: flört başlarsa hemen yanına gider, “artık çıkma vaktimiz” diye ortamdan koparırız 🍻🚪 Gerekirse ertesi gün ayık kafayla ciddi bir konuşma yaparız; “içki bahaneydi” cümlesini de pek yemeyiz açıkçası 😅 Çünkü saygı kaydıysa, güven zor toparlanır ❤️🩹
Cevap
5Cevap
Keyif alıyorsa sadece izlerim çok daha ileri boyuta geçerse belki ama müdahale etmezdim başlarda
İçki içenle baştan çıkmam
Sem ne yaparsın
Alkol kullanan biriyle evlenmem
Boşanırım
Alkol alıp başkasına yürümek zırt pırt mı
Evet eşim kopege tekme atarsa alkol alırsa boşarım ailem işe arasında küçük bir tartışma olsa normal ama diğerleri affedilmez
Sen be yaprsın
Eşimi uzaklaştırıtım o ortamdan ve ertesi gün ayıldığında konuşurum yapyıklatını hatırlatırım ve buna önlem alması için birlikte adım atarız. İçki konusunda. Köpek tekmeleme konusunda da nedne köpeği tekmelediğini sorar sebebini öğrenirim öyle senin gibi direk boşamam yani. Peki ya köpek gidip çocuğunu ısırdı diye o sinirle tekmelemişse ve sen kalkıp köpeği tekmeledi diye eşini boşamaya kalkıyorsun. Zırt pırt her şeyde eşini boşamaya kalkarsın derken bundan bahsettim. Oturup konuşmak ve önlem almak çöznek dururken sen doğrudan sonuca voşanmaya odaklanıyorsun ve bu seni hataya sürükler. Yanlış bir bakış açısı
Hoşuma gider
Boşanırım
Zaten başkasının benden alabildiği bir karıyı eve bile sokmam
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?