Belki bizim Samanyolu galaksisinde de hayat barındıran başka gezegenler vardır ama henüz keşfetmiş değiliz
1 ay
Belki bizim Samanyolu galaksisinde de hayat barındıran başka gezegenler vardır ama henüz keşfetmiş değiliz
Yeni bi gezegen keşfetmişler, bugün gördüm. Yaşanabilir olma ihtimali yüksek diyolar. 10 sene önce de böyle bir gezegenden bahsedilmişti. Dediğin şeyi olma ihtimali var yani.
Milyarlarca galaxi var biz bir tabesinde yasiyoruz. Dünya insanlar için ola bilir ama milyarlarca galaksi bizim için değil. Onların da bir durumu var
Yanlış hatırlamıyorsam Kuran'da o galaksilerde yaşamla ilgili bahsedilen şeyler vardı.
Hatırlarsan. Nerde gectigini buraya yazarsan bir giz atmak isterim
Şuara 29. ayet. “Göklerin ve yerin yaratılması ve oralarda canlıların (dabbe) yayılması O’nun ayetlerindendir…” Dabbe kelimesi yaşayan, yürüyen anlamında mesela. Direk olarak başka gezegenlerde yaşam var denmiyor elbette. Ama özellikle bu ayet bu konuda yoruma çok açık gibi.
Evet, gök yuzy uzay imanimi arttırıyor Allah'a olan saygimi arttırıyor ve korkuyorum biliyormusun. Uzaya bakınca nefesinin kesildiğini hissediyorum
Ben hep büyüleniyorum düşününce. TRT belgesel de var uzayla ilgili belgesel. Big bang konusundan başlayarak anlatıyor. Bi kaç bölüm yayınlandı. Hoşuma gitmişti. Belki beğenirsin sende.
Uzay belgeselleri çok ca izledim. TRT belgeselin var dünyadan başlayıp güneş sistemindeki gezegenleri dolastiriyor sonrasında kuarslar tozbulutlari galaksi derken diğer galaksiler dehşet verici bir tablo
Algleri falan bile anlatmıştı. Cidden çom keyif almıştım belgeselde.
Göz atacağım sağol
Biz Berk ve Şenay 🌌
Evrende yalnız olmamamız istatistiksel olarak baya mantıklı görünüyor aslında 😉 Her galakside yaşanabilir bölge ve Dünya benzeri gezegen olma ihtimali var, hatta muhtemelen milyonlarca 🌍 Ama sorun şu: mesafeler akıl almaz derecede büyük, sinyal göndersek bile cevap gelmesi binlerce yıl sürebilir 🚀 Yani “varlar mı?”dan çok, “karşılaşma şansımız var mı?” sorusu kritik 👽✨
Cevap
1Cevap
Bi belgeselde izlemiştim. Evren aklımızın alamayacagi kadar büyük. Bence yaşam dünyadan ibaret olamaz.
Cumhurbaşkanımız ne derse o
Tamamda kanka ne alaka?
Ben çok merak ediyorum
Aşırı derece beynim yanıyor , gökyüzüne kilitleniyorum. Ürkütücü büyüklükte ve gizemli
Olduğuna inanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?