Gerçekten olabilir mi diye düşünüp duruyorum. Çok saçma gelebilir ama napayım. :)) 300 milyar tane galaksi var deniliyor. Sadece biz miyiz yaşayan? Belki de başka galaksiden birileri bizi merak ediyordur :D :D
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaniyede mevcut kütlesinin binlerce katına çıkarak genişleyen bir evrende tek başımıza olduğumuz fikri biraz bencilce bir fikir olurdu.
Peki neden bizimle hiç iletişime geçmedi?
Şempanzelerin DNA yapısı ile insanoğlu DNA yapısı %99 aynıdır. İster evrime inanın ister inanmayın durum bu.
Şimdi bu %1 lik fark bizleri Hubble uzay teleskopları yapmaya, interneti, binaları şehirleri, uçakları, ve bilimi geliştirmemize olanak tanıyacak kadar büyük bir fark.
Eğer bizden sadece %1 daha zeki olabilecek bir canlı düşünelim.
Nasıl olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?
Albert Einstein'in kuramını ana okulundaki çocukların ödev olarak yaptığı zekada canlılar.
Sizce bizden haberleri olabilir miydi?
Koca evrende belki de yanımızdan geçip gidiyorlar ama ne onlar nede biz fark bile edemiyoruz.35 Yorumla
Soran+1 yılBu gelipte öldü falan denen uzaylılar oluyo belki de gelmek istiyolardır olabilir :)
- +1 yıl
Bence çok zeki varlıklar oldukları dünya ile iletişime geçmediklerinden belli :D
Soran+1 yıl%1 lik orana bu sığmıyor demek ki :)
Cevap sahibi+1 yılŞuana kadar dünya dışı hiç bir varlıkla karşılaşılamamıştır.
Sürekli ufo haberleri tamamen safsatadır malesef.
Cevap sahibi+1 yılGelseler adamların hakkından geleceğimiz, teknolojilerini ele geçirip dünyalarına saldıracağımızın farkındadırlar belki :)
Evrenin enayisi uzaylılar değildir herhal de :)
@Goddessofblackk
En İyi Cevaplar
Kainat 16 trilyon yasinda... samanyolu galaksisi 15 milyar dunya 5 milyon.. dunya gibi binlerce gezegen var... evren deniz dunya kum tanesi.. o kadar buyuk bir evrende 10000 sene oncesini bilmeyen bizler duntadan baska yerde tasam yok diyebilirmiyiz? O kadar kibirli olabilurmiyiz...40000 alemden bahseden kurana karsi koyabilirmiyiz!! Dunya disinda binlerce yasam formu var hemde... bazisi akilli bazisi gelismemis... bazisi bizden cok cok cok ileride bazisi ilk caglarinda... eric von daniken tanrilarin arabalari eserini okumalisiniz...
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim tavsiye için :) Haklısın :)
Her galaksinin kendi güneşi olduğuna göre ve sayısız ay olduğuna göre bence elbetteki var. Belki dunyanin 250 yil oncesi belki sonrasi gibi pek cok yasam formu vardir. Ama tabi bu tezi kesinlestirmenin yolu olduğunu sanmıyorum. Milyonlarca ışık yılı uzaklıkta olan yerlere ulasimimiz günümüzde imkansiz.
01 Yorumla
Soran+1 yılGöremicez içim yanıyor :((
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha burnumuzun dibindeki ayın yüzeyinin %10 u kadarını ancak incelemişken başka gezegenlerde hayat var mı yok mu uzun zamanlar bilemeyeceğimiz birşey ama kişisel fikrim vardır! bu evrende yalnız olma düşüncesi bence çok yanlış
12 Yorumla
Soran+1 yılBence de aynen. Hiç bir şey boşu boşuna yaratılmamıştır bence.
Cevap sahibi+1 yılKatılıyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
122Cevap
Büyük ihtimalle var. Gözlemlenebilir uzayda 120 milyar civarı galaksi sayıldı, her bir galaksi de ortalama 250 milyar civarı yıldız ve bu yıldızların çevresinde dönen gezegenler mecvut olduğunu düşünürsek, sadece bizim var olduğumuzu düşünmek ahmaklık olur.
Ayrıca, Galaksimiz Samanyolu ve diğer galaksilerde ki yıldızların çoğu 8 Milyar yaşındalar, bizim Güneş'imiz 5 Milyar yaşında. Yani büyük ihtimalle uzayda ki diğer uygarlıklar bizden 100 milyonlarca yıl daha ilerideler, ve büyük ihtimalle bizi farkettirmeden inceliyor olabilirler.
Sorduğun soru kesinlikle saçma değil, son derece güzel bir soru.
Ayrıca 15 Ağustos 1977 yılnda, daha sonradan WOW ismi verilen bir sinyal alındı, Samanyolu'nun merkezine yakın bir bölgeden geldiği tahmin ediliyor.
Ayrıca Düz mantıkla düşünürsen, biz varsak başkaları da vardır, olay bu kadar basit. Bütün maddelere uzayda homojen olarak dağıldığına göre, Trilyonlarca başka uygarlık vardır bence.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiri daha sormuştu bunu ya da buna benzer bir soru bence var. Çünkü aklımızın alamayacağı kadar büyük bir şeyden bahsediyoruz bunu anlatmak için kelimeler dahi yeterli değil. Evrende bizim gezegen , dünya kum tanesi gibi kalıyoruz. Fakat bunu keşfedebilmek biraz zor yani yeterli teknoloji imkanları yok. Fakat buna rağmen bir çok araştırma hala devam ediyor. İnsanların uzayda bir yerden bir yere gitmesi uzun zaman alacak sanırım. Belkide bunun için gönüllü insanlar olur intihar görevi gibi bir nevi ama geri dönme ihtimali çok zayıf hatta yok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılBizim güneş sistemimiz içerisinde henüz bilimin keşfedip onaylayamadığı Marduk gezegeninde Annunakilerin yaşadığı sanılıyor.
Dünyamız güneşin etrafında 365 günde bir defa dönüyor. Marduk ise 3600 yılda bir dönüyor. Marduk Dünyaya en yakın geçtiği son dönüşünde Nuh tufanı olduğu söylenir.
Annunnakiler dünyada insanın yaratılmasında da rol almışlardır..
Konu geniş ve derin :)03 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Sonu yok bu konunun. Ama insan araştırdıkça merak ediyor. :)
- +1 yıl
Evet kesinlikle. Okumak isterseniz 12. Gezegen - Zecharia Sitchin Yukarda size yazdığım konuyu inceleyen kitaptır..
Soran+1 yılCoğrafya öğretmenimle konuştum bu konuyla ilgili kitaplarını alıcam. :)
Diğer konusunda 371 cevap paylaştı. Kuranda yerde ve goklerde yasayanlar diye bahseden bir çok ayet var. yine peygamber efendimizin bir hadisi serifinde. başka alemlerdede babalari adem olan annneleri havva olan kavimler yaşamaktadır. diyor efendimiz. bunlar başka kavimlerin başka nesillerin olabileceği yönünde ip ucu vermektedir.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞu dünyayı tadıyla yaşayamadık ki arkadaş.! Olsa da öğrenemeyeceğiz. Ama ben sanmıyorum. Olsalardı kesin kanıtını kendi gözlerimizle görürdük. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif02 Yorumla
Soran+1 yılBelki de biz onları araştırıyoruz onlar bizi :) Saçma olabilir ama ihtimal var :)
- +1 yıl
Bilmem. İnandırıcı gelmiyor bana sadece. :)
valla olabilir de olmayabilir de :D ama varsada biz bişey görmeyiz :D neler var neler oralarda 1.5 milyar piksellik fotoğraf paylaşmıştı nasa geçen gün internette aratın "Andromeda" fotoğraf diye. Dünyadan gözükebilen en uzak gök cismi :) en büyük takım yıldızlardan, dünyadan falan kat kat büyük.
00 Yorumla
+1 yılSon yapılan araştırmalara göre sadece bizim galaksimizde 8.8 milyar yaşanabilir gezegen varlığından söz ediliyor. Bunlardan bize en yakın olanı 4.3 ışık yılı uzaklığında Erboğa (Centaurus) takımyıldızındaki bir gezegen. Portakal renkli anakol yıldızında yer alan bu gezegende yaşayan iki cins uzaylı türü olduğu ve bunların dünyayı sık sık ziyaret ettikleri biliniyor. Üstelik bu uzaylıların Türkçe'ye yakın bir dille anlaştıkları söyleniyor.
01 YorumlaDiğer konusunda 402 cevap paylaştı. Her ne kadar yok denilse de suyun olduğu her yerde oksijen vardır. Yaşam da vardır amâ ne. Tür bir yaşam var bu bilinmez gezennlrirn bir maçında su. Keşfedildi zaten su olduğu tespit edildi ama henüz bir canlının izine rastlan madı benim düşüncem su varsa canlıda vardır
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de vardır. Ölmeden öğrenelim yahu
Var olan birşey olsaydi dahi bizden çok üstün zekada olduğu konusunda hem fikir olalım sokakta yürüken bir canlı gördün bakarsın fakat iletişime geçmen gerekmez belkide onlarda bizim buralarda geziyor tozuyor bakıyor ama o kadar aptalız ki bizi umursamıyorlar bile düşünmüyor değil insan.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Soran+1 yılUmarım :)
benm zamanda yolculuktan sonra en çok düşündüğüm şeydir bu:) bence kesinlikle yaşam var. zaten kurandada geçiyo. alemleri yarattım diyo. ama alemler içinde en üstün insanı yarattım da diyo. bizim diğer canlılardan farkımızda aklımız zekamız. kısaca canlılar hayvanlar vs kesinlikle var ama kalkıpta dünyayı ziyaret eden ufolar yok. biz en üstün olduğumuz halde bu zekayla bile gidemiyosak onların gelmesi imkansız :)
00 YorumlaBence vardir,,, butun gezegenlerdeki canlilar dunyadakilerden ibaret degil,, zaten hersey ole olucakki gezegenlerdeki canlilar kariscak insanlar bulucak,,, teknoloji en ust seviyede olucak,,, ve kiyamet alametleri yaklascak,, bana gore...
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen varmış :)
+1 yılŞu anda var ya da yok dersem saçmalamış olurum çünkü varlığı ya da yokluğu tam olarak ispatlanmış değil. ya da ben bilmiyorum. Fakat kendi görüşüm bence sonu olmayan evrende sadece biz yaşamıyoruz. Bir yerlerde yaşayan canlılar var ama bizim onları gün yüzüne çıkaracak teknolojimiz daha yok
00 Yorumla
+1 yılİçinde bulunduğumuz boyutta ancak milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki, galaksilerdeki gezegenlerde zikir için yaratılmış melekler var. Bunun bilgisi kuranda verilmiş bildiğim kadarıyla.
Belki bize bildirilmeyen vaşka varlıklarda vardır , onu allah bilir00 YorumlaEvet dogru bu Kur'an-i Kerimde de yaziyor Peygamber efendimiz hz. Muhammet 18 bin alemin peygamberidir alemlerin peygamberidir bu bile soyluyor bize eminim onlarda bizi merak ediyordur :)))
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de :)
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Amerika 1947 de bu resimdeki gezengeyi buldunu ida ediyor ama ne kadar doğru onu bilemem :)
39552968/022043-aliens-here-roswell-was-a-cover-up_79228_thsl. jpg03 Yorumla- +1 yıl
www.kornbrandzeichen.net/.../...-up_79228_thsl.jpg
Kusura bakma cepten paylaştım için tüm linki kopyalamadi
Soran+1 yılAy korktum bir an. Bu ne böyle
+1 yılbak bu laz abi senin soruna yerinde tespitlerle cevap bulmuş :)
https://www.youtube.com/watch?v=V-lPmWnnk4400 Yorumlabilinen gezegenler arasında marsta yaşam olduğu söylentileri var ama bilmediğimiz keşfedilmeyen çok fazla gezegen var onlar da güneşten çok uzak olduğu için yaşam olduğunu sanmıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılAma milyonlarca güneş varsa? Veya başka gezegenlerde öyle yaratıklar var ki güneşe ihtiyaçları yok. Olabilir :D
Tabikide var. Evrende bizim dünyamiz plajdaki kum tanesi kadar degeri yok o kadar kucuk ki dunyamiz ve o kadar buyuk ki evren galaksi ve her saniye gelişmeye ve yeni galaksiler meydana geliyor. koskoca evren de yalniz degiliz. dunyaca ünlü huble teleskobunda gorebilirsin ;)
03 Yorumla
Soran+1 yılAraştırıyorum :)
+1 yılDünya dışı yaşam konusu her zaman insanoğlunun dikkatini çekmiştir… Bu alanda bir çok çalışma yapılmış, dünyaya benzer yeni gezegenler keşfedilmeye başlanmıştır Acaba, uzayda bir yerlerde bizler gibi yaşayan akıllı canlılar var mıdır? Bu her zaman merak edilecek bir konu olsa da, ben sonsuz evrende yaşamaya müsait gezegenin sadece dünya olduğuna inanmıyorum… Mutlaka farklı gezegenlerde farklı canlılarında yaşadığına inanıyorum…
00 YorumlaHer geçen saniye genişlemekte olan evrenlerden sadece birinde yaşıyoruz. Bence asıl sorun koca sistem de başka bir yaşam olmadığına inanmaktır. Bu Allah ın yaratma gücünü hafife almaktan başka bir şey değil.
00 YorumlaGelselerde misafir etsek biz gidemiyoz küstüler tabi hep bizmi gelecez diolar :-D onlarda haklı bak adam binlerce yıl önce mısıra gelmiş gitmiş onlarda bakmışlar masraflı oluyo dünyaya gelmekten vazgeçmişler sefil uzaylılar :-D
02 Yorumla
Soran+1 yılBuraya gelicek kadar yaşayan bir uzaylı bide geri döndüyse masrafı göze almıştır. Kesin beğenmedi buraları. :D
Vardır tabii.
Düşünsene koskoca karanlıkta ufacık bir toz parçasın da yaşıyoruz.
Hepsi bizim için varmiş gibi bencilce bir düşünceye kapılmaya gerek yok :))00 Yorumla
+1 yılBiz müslümanlar bu sorunun cevabının Kur'an indiğinden beri hayır olduğunu biliyoruz. çünkü Kur'an da (tam meali bilmemekle birlikte) biz dünyayı ve üzerindeki canlıları insan için yarattık buyurur ve dünyada sadece hayat olduğunu da anlatır
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki Allah için neden ''alemlerin rabbi'' derler?
- +1 yıl
Bu alem, cinler alemi ve ahiret olarak
+1 yılhava ve su olan her yerde yaşanabilir :) ve bir kaç farklı gezegen bu vasıfları taşıyomuş yani orda da hayat var ama yaşaması zor yiyecek felan kalıcak yer :D:D
01 Yorumla
Soran+1 yılBizde olan şartlar olmasına gerek yok ki. Belki saçma gelir ama onlar hiç bişey yemeden yaşayıp ölen kişilerdir. :D Bölünerek çoğalıyolardır ne bileyim yumurtluyolardır. :D :D İlla bize benzicekler diye bişey yok sonuçta :D Hem insan olmaları da gerekmez belki dinazorlar var Konuçtukça merak ediyorum sanırım susmam lazım :)))
Diğer gezegenlerde hayat var mı yok mu ona kafa yoracağına kesinlikle var olan ahirete daha çok çalışman daha mantıklı olur. Merakı iyi yerde kullanmak gerek :-) Başta kendime diyorum bunu
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah sorgulamamızı istemiştir. Her konuda. Yarattıysa bir bildiği vardır. Neden yarattı bilmek istiyorum.
Soran+1 yılTabiki kurandan her şeyi öğrendim demiyorum. Ama insanlar yalan söylemezler kuran hakkında diye düşünüyorum. Sıradan bir kitap değil bu sonuçta. Bilmiyorum ya araştırmadan rahat edemem.
+1 yıl154bin peygamber gelmiş ve 250bin alem varsa cevap evet var. Ölünce öğreniriz :-D
02 Yorumla
Soran+1 yılSorucam öbür tarafta :D
- +1 yıl
Sor sor :-D
+1 yıldunya bu galaksıde sadece bır tanesı daha bızım gormedıgımız bılmedıgımız mılyarlarca yıldız var bence vardır hayat
00 Yorumla
+1 yılBuna benzer bir soru bende sormustum :) varmis başka insanlarda :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle diyolar bilmiyorum artık :)
Bizim gibi gelişmiş canlılar olmayabilir belki ama hücresel yaşam olduğunu biliyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılÜç çeşit canlı var yazıyor internette, iki ayaklarının üstünde duranlar, dört ayağını üstünde duranlar ve sürüngenler. Bilmiyorum ne kadar doğru olduğunu.
Soran+1 yılBilmiyorum vallahi :D
+1 yılvardır.. hatta orada uzaylı hatunlar vardır.. ki senn gök taşı diye gördüğün şeyle gerçekte kacasını altatmaya çıkmış manitaların arabalarından ibarettir...
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden olmasın :D
+1 yılyüz milyarca galaksi ve her birinde yüz milyarlarca yıldız oldugunu düşünütsek
yüksek olasılıkla vardır. bu bizim gibi akıllı yaşam formu olmak zorunda değil01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
+1 yılNasa Canlı Yayında Mars'ı Yayımlarken Meydana Çıkan Bize Göre Tanımlanamayan Hava Cisimlerinden Sonra Yayını Kesti Kaydettim Youtube Yükleyeceğim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBize göre tanımlanamayan ne demek anlamadım
- +1 yıl
Ne Olduğu Belli Olmayan.. :)
Diğer konusunda 536 cevap paylaştı. Var da bizim galakside degildir, olsaydı bulurlardı simdiye anasını aglattılar gezegen bırakmadılar, farklı boyutlara geçmeyi becermeleri lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılO teknoloji henüz yok dünyada. Varsa da kullanamıyoruz işte. Umarım ölmeden öğrenirim şunu. :D
bende bazen dusununce merak ederim bunu sonra icinden cıkılmaz bir hal alır acaba dunya nasıl olustu falan derken konuyu kapatmaya karar veririm:)
01 Yorumla
Soran+1 yılSonra tekrar açılır ama :) bir sonuca varılmıyor. Bulmaca gibi diycem onun bile sonu var :)
Diğer konusunda 640 cevap paylaştı. Bende yalnız olmadığımızı savunuyorum ama kimse inanmak istemiyorsun koca evrende sadece biz olamayız öbür galaksileri boşa mı yapılmış birgün karşılaşacağız ama o gün ne zaman?
00 Yorumla- Diğer konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılHayr olsa kuran bahsederdi onlar yaratanin kudretini anlasilsin anlayalim diye yaratilan gezegenler olmasaydida inancimiz tam olurdu
06 Yorumla
Soran+1 yılKuran zaten bahsediyor. :)
- +1 yıl
Yasam var demiyor ay yildiz gezegen var demistr ben duymadim isitmedim hicbiryerde baska bir yasam oldugundan yasayacak yer oldugundan bahsederkn
Soran+1 yıl- +1 yıl
Anlatilanlari anliyorum su vardir toprak vardir tas vardir bunlara itirazim yk benim gidipte baska gezegende yasayamassin baska canli varlik yktr gezegende insan benzeri hayvan benzerigibi canli yasayan dunya disinda ben bunu anlattim yasayamassin hayat olma gibi gidip yasaman gibi bisey soz konusu degil cunku dunya gibi yaratilan bir gezegen yoktur gidip kurtulacak boyle bisey varsa bn burdayim cevabini bekliyrm kurani mealen ve normal okuyrm ztn azck bilgm vr :)
Soran+1 yılAraştıran o kadar çok ki, internette benim gibi yüzlerce insan var. Tabiki araştırmadan merak etmeden en doğruyu bilemeyiz. Uğraşıyorum :)
- +1 yıl
Bence bunlara grek yktur dunyanin yasamini surdurmesinden harc yaratilan gezegenler ne varsa Allahin gucunu kudreti gorsunler diye yaratilmistir ama hala iman etmezler insana fayda saglayan seyler uydu flan gibi harc yasamak icin calisma ypmak sacmadr bunlarla ugrasmk yrne bunlar nasil yaratildi diye dusunmk iman etmek daha mantikli daha kisa yol alinir zaman kaybi olmaz kucucuk virüs insani nasil darmaduman ediyor ogozle gormedimiz sey seni mezara goturuyr yaratilan seyin nasil birgucle yaratildigini dusunursek dogru yolu bulur amacimizi anlarz
+1 yıleğer her galakside boşsa dünya da ki her insana 1 galaksi düşüyor hatta 10 galaksi :)) var var hissediyorum ve gün gelecek bizimle iletişime geçeçekler.. contact filmini izleyin sonra interstellar ı :))
00 YorumlaDiğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. vardir aslinda cunku gezegenler farkli bir evrendir nede olsa dunyada n daya buyuk gezegen
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim düşüncem de şu yönde, madem sadece biz varız Allah neden koskoca evreni yaratmış? Bize yararı mı var? Bilmiyorum düşünüp duruyorum ama bir şey bulamıyorum :)
Soran+1 yılAma Allah kuranda sorgulayın demekte. Allahın yarattığına inkar etmiyorum neden var diye sorguluyorum ben.
+1 yılVardır, kesin diyemesem de kesine yakın gözle bakıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılKuranda yazıyormuş
- +1 yıl
Yazıyomuş derken şu şekilde; Kuranda hep binlerce alemden bahsedilir (ruhani olanlar da bunun içinde), bunların sadece bir kısmını biz biliyoruz. Bilmediğimiz canlılar da elbette ki bir yerlerde yaşıyor ve bunun dünya olması şart değil değil mi? Ben bu açıdan bakıyorum
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. bizim güneş sisteminde yok. diğer sistemler de var mıdır bilmiyorum. hadi diyelim var, dünyalıdan ne gördük ki, uzaylıdan ne bekleyelim?
00 YorumlaBen olduğuna inanıyorum ama ne zaman çıkar bir fikrim yok :)
06 Yorumla
Soran+1 yılBiz görmeyiz gibi geliyor :)
Soran+1 yılbir anda olabilecek bişey mi bu acaba :D
Soran+1 yılIşık yılı diye bir şey olmasa gelip giderler de gelmeleri zaten yüzlerce yılı bulur bide dönmesi var. :) Bide üşengeçlerse tamam zaten gelmezler hiç :))
Eğer sadece dünyada yaşam olsaydı, çok büyük bir yer kaybı olurdu.
Teorik olarak evet olmalı...01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. aynı yerküredeyiz ama aynı dünyada degiliz :)
bu kadar yakınken yakın olamadıktan sonra kim takar diger gezegenleri :P01 Yorumla
Soran+1 yılAhahah :)))
Sadece dünya 🌍 değil 7000 milletin peygamberi s. A. v hz Muhammed
10 Yorumlazor bence, bulduğumuz gezegenin atmosfer basıncı, sıcaklığı bize uygun olacak. o gezegende 1gün belki daha uzun belkide daha kısa olacak
01 Yorumla
Soran+1 yılBiz dünyanın özelliklerine göre yaratıldık belki de, başka canlılar da başka gezegenlerin özelliklerine göre. Bilemeyiz :)
İşte siz dünyalılarda diğer gezegenlerdeki gibi kendinizi evrenin hakimi sanıyorsunuz ama hiçbirşey bildiğiniz yok
01 Yorumla
Soran+1 yılEvrenin hakimi mi? Ahahah daha evde sözüm geçmezken evrenin hakimi sanmam kendimi. Genel konuşuyorsun da kimse böyle bir şey demedi :)
+1 yılOlaya bilimsel yönden bakarsak, hiçbir şey bilmiyoruz. Fakat evrenin büyüklüğünü düşününce samanyolu galaksisi gibi onlarcası var. İlla ki bu kadar büyük bir alan boş değildir bana göre.
00 Yorumla18 bin farklı alem var bizim bildiklerimiz çok az sayıda başka gezekenler yaşayan bizim görebileceğimiz veya göremeyeceğimiz farklı boyutlarda canlılar vardır
00 YorumlaDiğer konusunda 406 cevap paylaştı. Bütün kainatta gözle görülmeyena canlılar var zaten. Ama bizim alemimizde yaşayan uzaylı diyebileceğimiz organizmalar var mıdır? Bununla ilgili kesin hiçbir bilgi yok. Ama ben olduğunu düşünüyorum.
00 YorumlaBence orada da hayat var o kadar galaksi evrense boş boş duruyor olamaz fakat ne biz oraya gidebiliriz ne de onlar buraya gelebilir, ben böyle düşünüyorum.
00 YorumlaMasrta en son insanin ayak izlerini bulmuslardi
Ve eger varsa ben oraya gitmeyi dusnuyorum 😁00 Yorumla
+1 yılotostopçunun galaksi rehberini okumalısın okumadıysan..
00 YorumlaJupiter sen geliyorum selamları var, kız istemeye geleceklermiş :))
00 Yorumlaolmaz mı olmaması mümkün değil. Yakınlarda yok sadece :))
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de :))
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. daha dünya üzerinde ayak basılmamış toprak var bunun bilimsel araştırma sonuçlarını bizim nesil göremeyebilir ama bana kalırsa var.
00 Yorumla
+1 yılOlsa iyi olur yani mutlaka olmalı yoksa cok buyuk israf bence var eğer tanrı dinde israfı günah etmiş ise kendi yapmış olamaz dimi :D
00 Yorumla
+1 yılPembe gezegen bulmuslar ya oraya beni gondersinler bir bakim pembis pembis ne tatli olur oyleee
05 Yorumla
Soran+1 yılAhahaha :D bir tur bineyim der gibi :D
- +1 yıl
Valla ya ama dusunsene pembe gezegen ya erkek falan almam icine kendi hukumdarligimi kurarim oh miass
Soran+1 yılZaten erkekler biz istesek de gelmezler pembe olunca. :) Hayaller güzel de olmuyor be :)
Soran+1 yılİyi de öyle bir şey elimizde olsa her şeyi biz ayarlarız :D
+1 yıl18 bin alem olduğunun farkındayım, sizde farkında olun diye yazdım.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılOyle birsey olsa allah kuranda yazardi malesef yok bu kadar harcanan milyar dolarlar bosuna
07 Yorumla
Soran+1 yılKuranda yazıyor arkadaşım yahu :)
- +1 yıl
bir gostersene bana
Soran+1 yılwww.harabe.net/topic/20840-kuranda-uzayda-hayat/ oku bakalım :)
- +1 yıl
Cok yazik bu arkadas. kendine gore yorumlamis bunami inandin bende anlatayim. ozaman kuranda derki göğü yeri ve onlarin. arasindakileri yaratan allahtir gok 7 kattan olusur biz 1. kattayiz yildizlargunes ay gezegenlerin. hepsi 1. Kattadir istedigin yere kadar git 2. Semaya cikamaz insanoglu o katlardada allahin gorevlendirdigi melekler vardir cinler vardir bekciler vardir korumak icin falcilarin cinleri kullanip semaya cikip bilgi ogrenmesinler diye atesler vardir ve ondan kacis yoktur bizzat kuranda yazar vs. Neyse o bilgi yanlis sakin inanmayin
Soran+1 yılPeki neden her araştırdığım sitede benim dediğim anlatılıyor? Hadi diyelim sadece biziz yaşayan. Allah neden sonsuz evreni yaratmış? Bize yararı mı var?
- +1 yıl
Allah sadece insanlari yaratmamis cinleride yaratmis melekleride yaratmis evrenide yaratmis hepsini bir denge icin. yaratmis belli bir duzenimiz icin kendin kurani okursan. daha iyi anlarsin. sagdan. soldan. duyma bu evrende insandan. cok. cinler var
Soran+1 yılAraştırıyorum şu an
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılolma ihtimali, olmama ihtimalinden yüksek, Allahta diyor zaten bri çok alem yarattığını, bu koca devranın sadece bizim için olduğunu zannetmiyorum :)
02 Yorumla
Soran+1 yılkum tanesi kadar bir şey kalıyoruz biz o kadar gezegenin yanında :)
- +1 yıl
ölçüt dahi veremeyeceğn kadar küçüğüz, hiçe yakın nerdeyse :) ama öyle hissetmiyoruz çok tuhaf :)
- Devamını Gör (91)
Devamını Gör(136)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem