Hakka ve Kıyamet sureleri beni çok etkiliyor. Manası da keza öyle. Ölüm hak, ahiret hak, mizan hak.
1 ay
Simdiye dek KS'de gordugum en guzel soru 😍
Kalbim deki mutluluk gozlerime yansidi biran🙃
Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. [İbrahim 42]
Ayetlerimize karşı inkâra sapanları şüphesiz ateşe sokacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tadmaları için onları başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten, Allah, güçlü ve üstün olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. [Nisa 56]
Onlar için cehennem ateşinden döşekler ve üstlerinde de yine ateşten örtüler vardır. İşte biz zâlimleri böyle cezalandırırız. [A'raf 42]
Daha bircok var da simdilik bu kadar yeter.
Beni en çok etkileyenlerden biri İnşirah Suresi özellikle zor bir dönemden geçerken o “zorlukla beraber kolaylık vardır” mesajı çok sade ama vurucu geliyor, bir de Kıyamet Suresi insanın kendini kandırma halini anlatışı rahatsız edici derecede gerçek.
Araf 179. Sure olarak da Yusuf suresi
Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.
İnşirah Suresi.
Evet inşirah suresi de duha suresiyle beraber hüzünlü olduğum zamanlar yüreğime dokunur
1-Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
Biz Berk ve Şenay 💫 Ölüm, hesap, mizan gibi temalara bu yaşta böyle dikkat kesilmen çok kıymetli geliyor bize 🙏 Hakka ve Kıyamet’in o sarsıcı dili gerçekten insanı kendine getiriyor.
Biz en çok Rahman suresindeki “O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?” tekrarında kalıyoruz; hem sevgi hem hesap hatırlatıyor gibi 🕊️✨
Cevap
5Cevap
Lev enzelnâ hâzel Kur’âne alâ cebelin leraeytehû hâşian mütesaddian min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribühâ linnâsi leallehüm yetefekkerûn.
Bu ayeti duyunca dizlerimin bağı çözülüyor ayakta duramıyorum
Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.
@gözüdönenADAM evet mealen bu.
Zuhruf suresinin anlamı çok hoşuma gidiyor. Geleneksel anlayışın yanlışlarını açığa vurmada Çok güçlü
İnşirah süresi
Evet inşirah suresi de duha suresiyle beraber hüzünlü olduğum zamanlar yüreğime dokunur
1-Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. Ayet kimden gelir?
Tamam ben yaparim. Tum sevabi da ben alirim.
2,3- Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?
4- Senin şânını yükseltmedik mi?
5- Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.
6- Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.
7- Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
8- Ancak Rabbine yönel ve yalvar.
Azim olan Allah doğru soyledi.
Hakka suresi çok güzel ya
Ama Taha suresi çok ilginç ve hz Ömer okuyunca Müslüman olmuştu
Var evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?