Eski kafalıyım ben hesap ödeten erkekle yan yana bile gelmem. Yanlış mı düşünüyorum?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eski kafalıyım ben hesap ödeten erkekle yan yana bile gelmem. Yanlış mı düşünüyorum?

Bunun geri kafalılıkla alakası olduğunu düşünmüyorum ama bu kadar keskin bir yargıya varmak da bana doğru gelmiyor. Hesabı ödemek elbette bir inceliktir, hoş bir jesttir. Ama bunu bir zorunluluk ya da karakter ölçüsü gibi görmek bence meseleyi fazlasıyla yüzeyselleştiriyor. Ben kendi adıma her zaman ve her koşulda karşı tarafın ödemesini beklemem. Diyelim ki yemeği o ödedi, kahveyi ben ödemek isterim. Bu biraz da karşılıklı düşünceli olabilmekle ilgili. Aslında bir insanı değerlendirirken hesabı kimin ödediğinden çok daha önemli şeyler var. İnsanlara nasıl davrandığı, hayvanlara karşı tutumu, saygısı, nezaketi, oturup kalkması, iletişim şekli… Bunlar çok daha belirleyici. Çünkü para harcamak bazen sadece bir alışkanlıkken, karakter dediğimiz şey davranışların bütününde kendini gösteriyor bana göre..
Bu senin düşüncen ben böyle düşünmüyorum 🌸
Saygı duyuyorum 💖
İlk buluşmada centilmenlik açısından ödeyebilir ama sonrasında her hesabı ödetmekten utanırım. O yemeği ödüyorsa ben tatlıyı öderim ya da kahveyi öderim vs. İnsanlara ‘ayaklı cüzdan’ gibi bakmamak gerek. Bu kendine duyduğun saygının da bir göstergesi ayrıca.
Ben de tam tersi düşünüyorum. Birisi benim hayatımda değilse hesabımı ödemek zorunda değil. İkimizden birisinin bir gün durumu olmayabilir o zaman öteki taraf ödeyebilir ve bunun cinsiyeti olmaz. Evlilikte de bu böyle.
Olur da sen adama teklif edersen; gel kahve içelim, yemek yiyelim diye o zaman anlarım. Ancak onun dışında genelde erkekler bu konuda ısrarcı olduğundan ve erkeklik bilinci olduğu için erkeğin ödemesi her anlamda en mantıklısı
Erkekler hangi konuda ısrarcı dedin anlamadım. yani ödeme konusunda mı yoksa buluşma konusunda mı dedin? Ben genelde ısrarcı birini tanımadım ve buluştuğum zaman hep erkekler ödedi izin vermemişti. Bu kibarlıktır ama bende karşılıksız bırakmayı sevmem.
yeter ki çıkalım date'e karşı masanın hesabını bile öderim diyen erkek lazım bize
Net 🙃
Biz Berk ve Şenay 😌
Hiç yanlış düşünmüyorsun, sadece çizgin net; bu da gayet güzel 👍 Hesap meselesi aslında para değil, özen ve sorumluluk hissiyle alakalı. Sen “ilgiyi böyle anlıyorum” diyorsan, bu senin hakkın. Aynı kafada birini bulduğun sürece sorun olmaz. Yeter ki beklentini en baştan açıkça söyle, gerisi uyum meselesi 💛🍰🧾
Cevap
33Cevap
Erkeği cüzdan olarak görmediği sürece sorun olmaması lazım.
Erkeği cüzdan olarak görmek ile centilmen olmak aynı değil
Biliyorum.
Bence burada önemli olan “kim ödüyor”dan çok ilişkinin dengesi ve karşılıklı gönül rahatlığı. Erkek öder, kadın öder ya da birlikte paylaşılır… bunların hiçbiri tek başına doğru ya da yanlış değil.
Bazen erkek jest yapmak ister, bazen kadın kendini iyi hissettiği için öder. Önemli olan bunun bir zorunluluk, baskı ya da beklenti haline gelmemesi.
Eski kafalı demek yerine, karşılıklı saygı ve içtenlik olunca her şey daha doğal ilerliyor bence
Ben çok gördüm ailesine kuruş vermeyip karı kıza para yediren ama zerre adam olmayan 😃 yani hesap ödeyen de ödemeyen de çoğu zaman saçmalık ve ahlaksız oluyor
Yani onlara erkek denmez. Açık konuşmam gerekirse insanlar artık o kadar basitleşti ki para için herşeyi yapar oldular. Bu tür insanlara hep gıcığımdır
kadin hesabi odemez bana gore oyle ama kiz arkadasim bana sen odedin ama ben bunu sana odeyecegim dese ben de ona tamam peki hayir kurumuna falan bagisla derim madem cok istiyorsun
Ben de eski kafalıyım bunu sohbet konusu bile yapmak çok saçma öder çıkarım lavaboya gideyim derim giderken hesabı öderim sonra da hadi kalkalım derim.
Hayat müşterek bacım. Arkadaşsak her şey ortak. Sevgiliysek oldukça erkek arada birde hatun. E eş ise her şey ortak zaten
Hesabı her zaman ben öderim arkadaş ortamın da bile, araların da durumu en iyi olan benim en mantıklısı bu oluyor
Yani 2 kahve içip kadının hesabını ödemesini beklemek saçma. Ama bazen ısrarla ödemek isteyen kadın oluyor kavga edemem hiç
Hesap ödetmemeyi aşağılamak olarak görüyoruz, erkekler kadınlardan daha fazla asgari ücret almıyor zira. Engellilermiş gibi pozitif ayrımcılık yapmak anlamsız, bizzat avradın kartını alır öderiz hesabı
Pehhh komik oldu bu
Köle niye oluyor? Centilmenlik diyoruz biz ona
Bu eskiden beri böyleydi zaten. Ne oldu da şartlar değişti 🤷🏻♀️
Hesap hiç ödetmedim ben sevgililerime onlarda altta kalmamak için arada hediye alırlardı 😅😅
Benim kitabımda kadin hesap odeyemez. Bu acizliktir cimriliktir.
Ne hikmetse kızlar işine geldiği konuda ataerkil, işine gelmediği konuda feminist oluyor. Bir tarafı seçin arkadaş. İki yüzlü olmayın.
Sizde işinize geldiğiniz zaman erkeksiniz
Evet sayenizde bize kaldı her şey 😅😅 bak iyi dedin
Peki senin dediğin olsun 🙃
Kadın dediğin kariyerde yapar hesapta öder ne olmuş yani💅 asjdj
Erkek dediğin kadın parası yemez ya da adam olan 🙃
Komik çocuk
Bende gelmem. Erkekler ödesin hesabı :D
😁😁
Kesinlikle canım hesabı kadından isteyen erkek erkek midir kesin parası yoktur i******
Hesabı erkek durumu iyi ise öder, yok ikiside öğrenci ise ortak ödenmelidir
Aferin nan dogru diyorsun hesabi bile odemeyen erkekden ne hayir gelir onun nesine flört :D
Bak parası olmaz kimde varsa o öder ama sadece kadın ödesin diye bakan tiple işim olmaz
Kimse sizin anneniz babanız değil tabi erkeğin ödemesi hoş bir hareket hatta olması gereken ama bunu kadınlarda yapabilir iki tarafta birbirini kullanmadığı sürece
bir buluşsak yan masayı bile öderdim
Haklısın senden ev hanımı olur ama
Doğru düşünüyorsun. Bunlar ince hareketler.
Hesabı ödeten değilde hesabı ayrı ayrı ödeyen olabilir oda ilk buluşmada ve işin adı konmadıysa
Hesabı bizzat kadına kitleyen nonoşlar var şu ülkede hey gidi
Sana önrümce hesap ödetirmiyim. Mahşerdeki hesapları bile bana yıkabilirsin
Ödeyin erkekler köle mi ya
Sus bakim 😅😅
Susmam hsj
Güzel anlatmış 😅
Eski kafalılık saymıyorum bunu
Akıllı erkekmiş
Öderim ama ödemem
Hani kadın erkek eşitti. Ne oldu.
Dogrusun
doğrudur