Bayağı arzularını tanrılaştıran kişiyi gördün mü? (Furkan Suresi 43. Ayeti)
İbadet için enerji bulamıyorum, canım istemiyor, içimden böyle gelmiyor gibi ifadeler o putun ifadesi diyorlar...
Günah işlemeye gelince canım öyle istiyor gibi ifadeler...
Bayağı arzularını tanrılaştıran kişiyi gördün mü? (Furkan Suresi 43. Ayeti)
İbadet için enerji bulamıyorum, canım istemiyor, içimden böyle gelmiyor gibi ifadeler o putun ifadesi diyorlar...
Günah işlemeye gelince canım öyle istiyor gibi ifadeler...
Cevap
1Cevap
Para, aşk, iş, evlat vs. kişi bunlar uğruna Allah'ın emrini bile isteye çiğniyor ve rahatsızlık hissetmiyorsa put oluyor tabi bunlar.
*Abi baret ve emniyet kemeri alacağız 2300 TL lazım
-Pahalısı kuş mu konduruyor 300 liraya var onları al
*Abi onlar dayanmaz kaza olursa
-Bana ne
*Aşkım bu gece bende kal şenli bir gece geçirelim
-Evlenmeden olma
*Başlatma şimdi nikahına bunlar formalite
*Kart ile yapmadığın satışların faturasını kesme
-Abi tüyü bitmemiş yetimin hakkı vergi
*S.. tirme vergini kesme dedim
*Arsayı abine vereceğim sen nasıl olsa evleneceksin damada gitmesin mal
-Onda benim de hakkım var
*Başlatma hakkına aile malı ailede kalacak para işi erkek işi sen eksik aklınla mal işinden anlamazsın
Toplum olarak çok aşina olduğumuz bazı örnekler. Sözde Elhamdülillah Müslümanız.
Günah işlense dahi bundan rahatsızlık duymak lazım. Rahatsızlık hissedilmiyorsa vay o insanın haline
Hepsi günün sonunda heves
Her şey iki dakikalık zevkten ibaret değil
Annem bana hep icinden gelmiyorsa yapma gunah diyordu.
Wow hiç bu taraftan düşünmemiştim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😌
Aslında “hevasını ilahlaştırmak” tam da bugünlük hayatın özeti gibi, sadece adı konmamış hâli 🙃 Sürekli “canım istemiyor”u bahane yapınca, merkezde Allah değil, o değişken duygu oturuyor.
Ama bu seni tamamen çaresiz yapmıyor 💫 Küçük de olsa bilinçli tercihler, o hevayı yavaş yavaş tahtından indiriyor. Zorlanman günahkâr olduğundan çok, insan olduğunun işareti 🕊️
👏
Senin gibi düşünerek okuyan biriyle karşılaşmak güzel valla 👏✨ Hep sorgulayan tarafta kal, orası çok kıymetli bir yer 😉