Hassas olaylar nedeniyle sanırım bu konuda çok fikir ayrılıkları var.
Birisi size gelip Kudüs nerenin başkenti dese ne dersiniz?
Birisi size gelip Kudüs nerenin başkenti dese ne dersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 638 yılında hz. Ömer fethetti Kudüs'ü. Ta o zamandan 1917 yılına dek, sadece 88 yıllık (1099-1187) haçlı işgali haricinde Kudüs hep müslümanların şehri olarak kaldı.
Kudüs kaç yıl hangi devletin şehriydi, bir göz atalım:
90 yıl Emeviler
219 yıl Abbasiler
130 yıl Fatimiler
63 yıl Eyyubiler
267 yıl Memluk imparatorluğu
ve 400 yıl Osmanlı imparatorluğu
7. yüzyıldan 20. yüzyıl ortalarına değin, tam 13 asır boyunca Kudüs'te İsrail adında bir devlet yahut yahudi hakimiyeti olmadı.
Hal böyleyken geçmişi ve tarihi unutup işgalci devlet statüsündeki yahudilere Kudüs gibi bir şehri bırakııp orasının onların başkenti olduğunu tanımak... zırcahilliktir.
1980 'de ilhak etti zorbalıkla Kudüs'ü yahudiler. Tek taraflı başkent ilan etmeleri bir anlam ifade etmiyor. Uluslararası hukukta.
Bm 'e göre İsrail Doğu Kudüs'te işgalci devlet statüsünde.
BM konseyi diyorkı 1967 sınırlarını kabul edıyorum ben dıyor. Ona göre doğu kudüs Filistin 'in başkentidir , Filistin bağımsız bir devlettir. Ve o bölgedeki zamanında işgalci İsrailliler tarafından kovulan Filistinli müslümanların koşulsuz olarak geri dönüş hakkı vardır diyor.
Ama gelde bunu Abisi amerikadan güç alan şımarık yahudilere anlat.
Uluslarası toplumun ne dediği önemlidir. İsrail istediği kadar o topraklar benim desin 😀
Vaadedilmiş topraklar adı altında Güneydoğu Anadolu Bölgesini bile kendi toprağı sayıyor yahudilerin en bağnaz olanları. Sen onuda kabul edersin.
Kudüs ülke başkentleri değil 3 semavi dinin başkentidir.
Hristiyanlar bu gayede yahudileri ve Müslümanları birbirine kışkırtıp birbirlerini yok etmelerini sağlıyor ki Kudüs gerçek bir Hristiyan merkezi olması için. (Ben bu 3 dine de mensup degilim ) yahudileri gözlerinde buyutenler aslında hristiyanların emeli olduğunu bilmiyor
Siyaseti başlatan din. Çünkü armageddon (sirius) kapısı orada buyu ritüel sihir vardir ve siyasi emeli doğrultusunda Trump hepinizin önünde ayin yaptı
Biz Berk ve Şenay 💫 Kudüs mevzusu gerçekten dünyanın en hassas düğümlerinden biri 🕊️ Uluslararası hukukta Doğu Kudüs, Filistin’in; İsrail ise Kudüs’ü kendi başkenti ilan ediyor. Birçok ülke elçiliklerini Tel Aviv’de tutuyor, yani fiili durumla diplomatik tavır farklı. Biri sorarsa “Siyasi olarak tartışmalı, hem İsrail hem Filistin tarafından başkent kabul ediliyor” deriz 🌍
Cevap
5Cevap
Kimine göre Filistin kimine göre İsrail
Kimine göre Filistin kimine göre İsrail
Siyaset ile ilgili bir mevzu bu
Kudüs anadir ve Filistine aittir
Seninle bunu tartismicam
İsrail'in maalesef
Allah bilir deyip geçin.
İsrail.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?