İsrail diyenleri eksilemek mi? İlk 6 ay anne sütü önemli gerçekten. 1897 Basel Konferansında zaten bir yahudi devleti kurulacağı konuşulmuştu. Bunun üstüne yahudiler filistinlilerden topraklarını en az 5 misliyle satın almaya başladılar. Bunu gören II. Abdülhamit filistin halkını uyardı çünkü yarın burada yahudi devleti kurulacağını kestiriyordu. Filistin halkı dinlemedi ve topraklarını pahalıdan sattılar. Yahudiler topraklarını birleştirerek ilan edilen devlete bağladılar. Bugün kudüs de dahil israil'in işgal ediyor dediğiniz tüm topraklar israile aittir. Bugün işgal altında denilen Filistin devleti onun hükümeti Karabağ Savaşı'nda ermenistandan taraf olup, doğu akdeniz politikasında bizim karşımızda yer almıştır. Kudüs İsraildir. Hakkı olana hakkını verin.
Evet, Filistinliler Ermenistan hükümetine yeterince destek oldular ama bunu İsrailin Azerbaycan'a destek çıktığı için yaptıklarını da düşünmekteyim. Sözde taraf tutmak sanki onların yaptığı. Görüşlerin çoğu eksilenmiş, düşünceler farklı, gerçekler farklı olabilir.
Yav farklı olabilir de israil ile azerbaycan çıkarı zaten bir yahudi meselesi yüzündendi şimdi yalan söylemeyeyim tam hatırlamıyorum ama yahudilerin kurtarılmasından beri var demek istediğim azerbaycan bazı yahudileri koruma altına aldı ve israil ilişkileri çok iyi oldu ama olayı hatırlamıyorum şu an yani olay ınfilistin ermenistan meselesiyle alakası yok ki. Filistin ermenistana destek vermese bile zaten azerbaycan ile israil çıkar müttefikiydi. Ayrıca ben mesela mavi marmara olayı olmasa bile Türkiye'nin israille normalleşmeyeceği görüşündeyim çünkü israilin hala işgal ettiğini sananlar var yahu adamların kendi satın aldığı topraklar dedeleri sattı diye ağlıyorlar.
Kudüs 3 büyük dinin başkentidir. (Hristiyanlık, yahudilik, müslümanlık) Ayrıca (Hristiyanlık ve Yahudilik) ayrı bir din değildir. Onlarda islam çatısı altında indirilmiş olup etnik yapıları zamanla değişmiştir. Yani 3 dinide burada hakkı vardır. Bu yüzden kozmopolitik bir yere sahiptir.
İsrail benim diyor lakin BM bunu reddediyor, Filistinde aynı şekilde ama red yemedi diye biliyorum. 3 büyük din içinde çok önemli bir yere sahip ama devamlı kavgalar, savaşlar yüzünden olan güzelim şehire oluyor.
Paylaşılmadığı için mi bu kadar değerli? şeklinde kafa karışıklığına yol açıyor ama doğru, her 3 semavi din için kutsal bir yerdir, ben de öyle düşünüyorum.
"Kudüs, topragina en cok kani akan, gözündeki yaş daha kurumadan bedenini tanklarin onune koyan, çocuklarina kalem yerine sapan tutmayi ogretmek zorunda kalan analar kim sahip ise onundur."
Kudüs bir güvercindir. Güvercinler ise kafeste yasayamaz!. #h. man
Kudüs Müslümanlar için önemli değere sahiptir. Yanlış bilmiyorsam İslam`ın ilk yıllarında kıble Mescidi Aksa`ya doğruymuş daha sonrada Kabe`ye dönülüyor.
Evet ancak Müslümanlar ve Yahudiler daha fazla önemsemektedir. Zaten aramızda yaşanılan savaşın sebebi de bu değil mi? İnşAllah Kudüs özgürlüğüne kavuşur
bir şeye, hele ki mühim bir şeye aptalca demekten men ederim seni dostum. bu doğru bir yaklaşım değil, onlarca insan yahudilerin arz-ı mevud inancı sebebiyle katledilmekte, yahudu için yahudi olmayan insanların malı canı kendilerine helal olarak geçiyo. Orası islamın başkentidir. sükut da bir seçenek, dilerim nasiplenirsin
@tozkanseri haddime olan kısım bütün dinlerde sorgusuz inanan ve destekleyenler yüzünden her gün binlerce insan ölüyor. hiç bir din insan canından daha değerli değildir
Yahudiler şimdiye kadar hep sürüldüler gün gelecek yine sürülecekler. Hiç bir zülüm sonsuza kadar kalmaz ki kalmamistirda. Allah 'ın böyle bir adalet sistemi var. Neyse Israil ve yanlıları bu gerçekler hep yüzleşmişlerdir ve yuzlesmeyede devam edecektir. O kadar güçlü denilen israil silahsız bir avuç Filistinliyi bile yildiramiyorlar. Yarın obur gün silahlı güçlerle karşılaşınca ne yapacaklar acaba. Kudüs Islamın dir ve islamin kalacak