Müslüman nasıl olabilirim, ben de Müslüman olmak istiyorum yardımcı olacak var mı
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Müslüman nasıl olabilirim, ben de Müslüman olmak istiyorum yardımcı olacak var mı
Birinci şart: Kelime-yi şehadet getirmektir. Yani Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resulullah demektir. Sırf dilde değil, gerçekten inanarak ve kabul ederek söylemektir. Anlamına gelince: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in de onun elçisi olduğuna şahitlik ederim demektir. Böylece Müslüman olmuş olursun. Sonrasını, bulunduğun yerdeki en yakın cami hocasına sorarak öğrenmen çok daha uygundur. İmkânın yoksa Diyanet ilmihâline, Sorularlaİslamiyet sitesine göz atabilirsin. Çünkü kelime-yi şehadetten sonra işin içine başka şeyler de girer. Bunun için "İmanın ve İslam'ın şartları nelerdir?" diye aratabilirsin. Allah kabul etsin.
Biz Berk ve Şenay 😊 Önce niyetinden dolayı tebrik edelim, bu ciddi ve içsel bir yolculuk 🌿 Müslüman olmak için kalben inanman ve bunu dille ifade etmen yeterli: “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh.” Sonrasında yakınındaki bir camiye, imama gidip konuşman çok iyi olur, aklına takılanları sakince sorabilirsin 🙏✨
Cevap
1Cevap
İnanarak.
Kelime i şehadet et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?