İnan, inanma fark etmez, alınacak risk değil. İstemiyorum anne olmak. İnsanlar nasıl bu kadar vicdansız?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnan, inanma fark etmez, alınacak risk değil. İstemiyorum anne olmak. İnsanlar nasıl bu kadar vicdansız?
Sonsuzluktan aşırı korkuyorum sırf bu yüzden psikiyatriste gideceğim anksiyete ve okb hastası olduğum sonsuzluk aşırı korkutuyor ve korkuma engel olamıyorum ilaç tedavisi dışında iyileşemem sonsuzluktan korkmamak dünyanın en büyük zenginliği korkmayanlar dünyanın en şanslı insanı ya benden geçen genleri yüzünden çocuğum da korkarsa diye çocuk yapasım gelmiyor benim
Olduğum için*
Sonsuzluktan neden korkuyorsun ki? Sonsuz cehennemden mi korkuyorsun? Sonsuz cennetten korkuyor musun mesela? Ben sonsuz cennetten korkmuyorum ama cehenneme de gitmek istemiyorum elbette. İnşAllah cehennemden kurtulsam yeter. Beni cennete hiçbir kuvvet sokmasın bir zahmet yok etsinler. İstemiyorum
Bilmiyorum, düşündüğümde aşırı korkuyorum, kalbim sıkışıyor, çok tuhaf hissediyorum, ağlıyorum. Beni aşırı korkutuyor. Akıl almıyor: sonsuz cennet, sonsuz cehennem, sonsuz yok oluş beni çok korkutuyor. Anksiyete ve OKB hastalarında çok görülen bir korku bu. Apeirofobi bu fobinin adı. Sen neden cennete gitmek istemiyorsun ki?
Gizliden çıksana
Çıktım
Eee? Takip atmadın?
Konuşmak için çık demedin mi
Yazdım
Ha tamam ben mesaj kutumun açık olduğunu unutmuşum
Bak sana bir şey anlatacam benim bugün çok önemli sinavim vardi benim icin gerçekten çok önemliydi ya kacirsaydim?
Veyahut ahiretin sinavini kacirsaydim hemen youtube saat 8 de izledim biz hergün namaz kaciriyoruz basimizda ne büyük bir imtihan var biliyor musun gafletteyiz biz cok zor uyanacaz
Biz Berk ve Şenay 💫
Bu hissettiğin şey vicdansızlık değil, tam tersine aşırı yüksek vicdan aslında 🥺 İnsan getirmeyi “sonsuz cehennem sınavı” gibi görmen, dünyayı ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.
Anne olmak zorunda değilsin, kimse buna mecbur değil 💔 Kararını sorgulama; zamanla fikrin değişirse ne âlâ, değişmezse de bu tamamen saygıyı hak eden bir duruş 🌿
Cevap
6Cevap
Knk Peygamberler sence bu olayı düşünemedi mi? Onların neden çocukları var?
Hud 45 Nûh rabbine şöyle seslendi: “Ey rabbim! Şüphesiz oğlum da ailemdendir. Senin vaadin elbette haktır. Sen hâkimlerin en âdilisin” dedi.
﴾46﴿
Allah buyurdu ki: “Ey Nûh! O senin ailenden değildir. Çünkü onun yaptığı iyi olmayan bir iştir. Sakın hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi benden isteme! Ben cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.”
﴾47﴿
Nûh dedi ki: “Ey rabbim! Ben, senden hakkında bilgi sahibi olmadığım bir şeyi istemekten yine sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve esirgemezsen, kaybedenlerden olurum!”“ keşke düşünselerdi
Attığın ayetin söylediğine nasıl bir delil oluşturduğunu anlamadım. Bu ayette Zekeriya Peygamber açıkça bir nesil istiyor mesela
Orada Zekeriya, Rabb'ine dua etti: "Rabb'im! Bana katından iyi bir nesil bağışla. Kuşkusuz, Sen duayı işitensin. ( Âli İmran - 38 )
O nesil istiyor da onun nesli var olmak istiyor mu? Sonsuz sınava girmek istiyor mu kurtulacak mı garantisi var mı? Allah’a çocuk için dua eden birçok kişi var? Eeee? Benim savunduğum zaten bu durumun kötülüğü?
Allah zulmetmez kimseye. O çocuğun rızası var elbette. Yoksa Allah zorla mı gönderdi bizi bu dünyaya?
Ayrıca o çocuktan sen sorumlu değilsin ki? Herkes kendinden sorumludur
Hayır kimsenin rızası falan yok? Evet Allah zorla gönderdi dünyaya. Evet ben o çocuktan sorumluyum, Tahrim 6) Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve kendilerine emredileni yerine getiren melekler vardır.
Allah kimseye haksızlık etmez. O insanlara bu teklifi sundu ve bizde onu kabul ettik. Sen o çocuktan sorumlu değilsin. Herkes kendinden sorumludur.
Bahsettiğin ayette de ailenizi koruyun derken Onlardan sorumlusunuz manasında demiyor.
Biz sorumluluğu (sınanmayı) göklere, yere, dağlara sunmuştuk da onlar onu yüklenmekten çekinmişler ve kabul etmemişlerdi. Ancak onu insan yüklendi; o zalim ve cahil olmuştu. ( Ahzab - 72 )
Ki hiçbir kimse bir başkasının günah yükünü taşımaz,
İnsan için ancak kendi çalışması vardır. (Necm 38 ve 39)
De ki: "Her şeyin Efendisi iken, ALLAH'tan başka Efendi mi arayayım? Herkes kendi yaptığından yarar görür ve kimse kimsenin yükünü çekmez. Sonunda dönüşünüz Efendinizedir. Ayrılığa düştüğünüz konuda size haber verecektir ( Enâm - 164 )
Biz sorumluluğu (sınanmayı) göklere, yere, dağlara sunmuştuk da onlar onu yüklenmekten çekinmişler ve kabul etmemişlerdi. Ancak onu insan yüklendi; o zalim ve cahil olmuştu. ( Ahzab - 72 ) Bu ayet gerçek bir teklif mi sence? Yoksa imtihanım büyüklüğünü mü anlatıyor?
İkisi de. Hem teklif hem de olayın büyüklüğünü anlatıyor
Bunu zamanında çok düşündüm bende
Ne karar verdin
Bence abartıyorsun
Müslüman mısın.
Evet
Buyur
Allah alkol de verdi? Allah benim alkol içmemi istemese idi bana alkol vermezdi 🤣🤣🤣🤣🤣. Allah cehennemi neden yarattı? Her yarattığı şey isteğe bağlı ise cehenneme mi atmak istedi
Anne olman lazım
İnşAllah o gaflete düşmem
İslâmi bir tavır değil çocuk konusundaki fikrin
Neden çocuğum cehenneme giderse çok mu İslami? Tekasür 1) Mal, evlat ve akraba çokluğu ile övünmek sizi öyle aldatıp oyaladı ki,2- Ta kabirlere kadar gidip ziyaret edişinize kadar!
3- Öyle değil, ileride bileceksiniz!
4- Sonra yine öyle değil, ileride bileceksiniz!
5- Öyle değil, kesin olarak bilseniz,
6- Andolsun ki, cehennemi mutlaka göreceksiniz!
7- Sonra yine andolsun ki, onu yakın gözüyle göreceksiniz!
8- Sonra andolsun ki, o gün her nimetten sorgulanacaksınız!
Bu karamsarlık olmaz. Mümin mümine umut ile korku arasında yaşar
İyimser olur tevekkül eder. Âyet î Kerime nin işaret ettiği yer farklıdır
Ya cennet olursa
Cehennemden kurtulmak çok zor sen oradan kurtuldun mu? Ben oradan kurtulsam yeter bana bmyle bir şeye nayil olmak ne demek?
Ne olacağını bilemezsin
korun knk o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?