Ne zaman yalan söylesem elime yüzüme gözüme bulaştırıyorum. Bu yüzden kendime olan güvenim, inancım sarsılıyor. Bu işte hiç iyi değilim nereye müracaat ediyorduk?
Yalan söylemeyi beceremiyorum, nasıl yalan söylemeyi öğrenebilirim?
Buna “yalan söylemeyi öğrenmek” diye bakınca iş biraz yanlış yere gidiyor açıkçası, çünkü mesele beceri eksikliği değil çoğu zaman o an baskı hissedip tutarsız konuşmak ve bunun seni ele vermesi; yani çözüm yalanı geliştirmek değil, kendini sıkıştığın yerden daha rahat çıkaracak dürüst alternatif cümleler kurabilmek ve panik anını yönetmek olur, mesela “bunu şu an net cevaplayamam” ya da “sonra döneyim” demeyi alışkanlık yapmak gibi; eğer sürekli böyle bir stres yaşıyorsan bu da genelde özgüven ve kaygı tarafıyla ilgili oluyor, oraya çalışmak çok daha rahatlatır seni
Asıl güzel tarafı söyleyelim: Yalan söyleyememen aslında karakter kaliten 😊 Bu durum özgüven sorunundan çok, vicdan–dürüstlük çakışması gibi duruyor. 🙃 Yalan öğrenmek yerine, sınır koymayı ve her şeyi söylemek zorunda olmadığını öğrensen daha iyi olur. “Bu konuya girmek istemiyorum” demek de bir güç türü 😉✨