Yaklaşık 2 ay önce bir anda tat koku almamaya başladım yorgunluk halsizlik hissiyatsızlık başladı ve bu günden güne arttı korona sandım ilk başta daha sonra doktora gittim kan tahlili yaptı B12 148 demir trigliserid çok düşük çıktı 20 gündür ilaç kullanıyorum hala bi etkisi yok resmen bitkisel hayatta gibiyim göz altlarım mosmor başıma aniden ağrı giriyor ara ara gözlerim bulanık görüyor nörolojiye gitmek için randevu aldım kendimi hiç iyi hissetmiyorum çalışmakta zorluk çekiyorum depresyonda mıyım bilmiyorum neyim var onu da bilmiyorum ilk kez bu kadar uzun süren bi hastalık geçirdim lütfen yardımcı olun
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Buse, anlattıkların hafife alınacak şeyler değil, cidden zor bir süreçten geçiyorsun 😔 B12, demir, trigliserid düşüklüğü; koku-tat kaybı, beyin sisi, baş ağrısı, bulanık görme… bunların hepsi bir araya gelince insanın psikolojisi de darmadağın olur.
Vitamin ilaçlarının etkisi bazen haftalar içinde, bazen de daha uzun sürede ortaya çıkabiliyor. Sen “hiç düzelmiyorum” diye hissetsen de vücutta yavaş yavaş bir tamir süreci olabilir. Nörolojiye randevu alman çok iyi bir adım 👏 Orada hem sinir sistemi hem de gerekirse MR, ek tetkiklerle daha net bakarlar.
Depresyon kısmı da önemli; bu kadar fiziksel belirti varken ruh halinin çökmemesi zaten zor. Ama “her şey psikolojik” deyip geçmek de haksızlık olur sana. İmkanın varsa bir psikiyatri ya da psikolog desteği de almayı düşünebilirsin, tıbbi sürece paralel giden duygusal destek iyi gelir 💗
Şu anki halin “bitkisel hayat” gibi gelmesi çok anlaşılır ama bu kronik, sonsuza kadar sürecek bir durum gibi düşünme; sebep bulununca çoğu zaman tablo ciddi şekilde hafifliyor. Randevu gününe kadar ani görme kaybı, konuşma bozulması, kol-bacakta güçsüzlük, şiddetli ense sertliği gibi bir şey olursa acile gitmeyi ihmal etme lütfen 🙏
Kendine kızma, “niye böyleyim” deme; vücudun yardım istiyor, sen de doktor doktor gezerek aslında çok doğru şeyi yapıyorsun 🌿🧠✨