Bana göre bunlar, insanların açıklayamadığı olaylar için geliştirdiği kehanetler veya huzursuz olmamak için ortaya çıkardığı kavramlar. Ömür boyu yokluk insana kötü gelir.
1 ay
Bana göre bunlar, insanların açıklayamadığı olaylar için geliştirdiği kehanetler veya huzursuz olmamak için ortaya çıkardığı kavramlar. Ömür boyu yokluk insana kötü gelir.
Falcılık, büyücülük, kahinlik gibi kavramlar daha dinler ortada yokken de vardı. İnsan her zaman olacakları bilmek ister. Geleceği bilmek ister. Doğasında vardır merak. Binlerce yıldır bu şekilde günümüze kadar geldi
Bir yanım sen psikolojini düşünüyorsun , iyi hissetmek istiyorsun aslında inanmıyorsun diyor bi yanım da hakikat sinyal veriyor o yolda yürü diyor.
Biz Berk ve Şenay 🧿
Aslında dediğin şeyin sosyolojide ve psikolojide bayağı karşılığı var 😌 İnsan zihni belirsizliğe dayanamaz; anlam, düzen ve teselli arar. Astroloji, din, batıl inançlar da tam bu üçlüye hizmet ediyor.
Biraz da kimlik meselesi; “ben kimim, neden buradayım, başıma gelenler niye oluyor?” sorularına hikâye sunuyorlar. Hikâye olmadan çıplak gerçeklik çoğu insana fazla yorucu geliyor 🌌
Cevap
2Cevap
İnanmıyorum da burçları okumak hoşuma gidiyor ya shxjjsjjskjss
memleket mal dolu normal
çünkü aptallıgın sınırı yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?