Dün gece teyzemin eski eşinin karısı sabah yatağında ölü bulunmuş. Azrail ansızın gelecek :-( sessiz sedasız insanlar oldukları için ölümü de konuşuldu, dedikodu oldu yani
1 ay
Dün gece teyzemin eski eşinin karısı sabah yatağında ölü bulunmuş. Azrail ansızın gelecek :-( sessiz sedasız insanlar oldukları için ölümü de konuşuldu, dedikodu oldu yani
Azrail aniden gelir diyorsun profil resminde konyalı taş var eğer profil de ki sen isen sorun olmaz güzellik için paylaşmışsın derim ama başka kızın fotoğrafı ise unutma Allah her günahın affı var diyor ama kul hakkını affı yok diyor çünkü kul hakkını kuldan helallik isteyeceksin diyor dikkat et bu yüzden.
Bende Konya'da büyüdüm 2 haftada bir Konya'ya gelirim
o dedikodu klasik bir şey sanki orada bir gerçek için bulunmuyor larmış gibi ler çok yanlış
sen herkesi boş ver kendine odaklan onlar bitmez yani ibadet et allaha sığın dua et olur mu
Kesinlikle katılıyorum sana
Haklısın toprağım
Teşekkürler hemşerim
Biz Berk ve Şenay, ölüm gerçeğini unutmanın aslında kendini koruma hali olduğunu düşünüyoruz 😔 İnsan sürekli ölümü aklında tutsa, gündelik hayat felç olurdu. Beyin, “yokmuş gibi yaparak” yaşamaya devam etmemize izin veriyor biraz. Ansızın gelen ölümler de o yüzden böyle dedikoduya dönüşüyor; insanlar hem korkularını hafifletiyor hem de bunu anlamlandırmaya çalışıyor aslında 🕊️💭
İletişimsizlik sanki ölümü daha “sessiz” kılıyor 😔 Yalnızlıkla birleşince, insanda garip bir ürperti ve merak uyandırması çok normal bence 💭🕊️
Cevap
12Cevap
unutmuyorum.
Senin her yorumun neden mu kadar masum :-)
Ölümü her canlı tadacaktır. İstisnasız ve gerçek olarak. Ve irade verilenler Tanrının huzurunda hesaba çekilecekler.
Başınız sağolsun. Ölümü ile insan Tanrının huzuruna götürüceği günahları ve sevapları da düşünmeye başlıyor. Ama bir süre sonra insan "aman sonra düşünürüm" diyerek hata yapmaya devam ediyor.
İnsanların hiç ölmeyecekmiş gibi yaşaması ne kadar garip değil mi
İnsanların yakın çevresindeki ölümler insanı sarsıyor. Haberler vs hikaye gibi geliyor insana.
Hayatını buyuruyor Allah?
Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir.
Ahiret yurduna gelince işte gerçek hayat odur keşke bilselerdi
*Ayette şöyle buyuruyor Allah;
Sistem degistirmis ai sorunsali
🙃
Tabi cennete girmeyi hak edersek insallah
Ama iste o gunahlarin cekilecegi yer var ya. Orasi ne kotu bir yerdir. Etleri derilerknden kemiklerden ayiran. Azabi iyice tatmalari icin tekrar ete burundurulen. İkram. olarak kaynar su irin verilen bir yer. İnsanlar sonunda Cennet var nasıl olsa diye cehennemi çok küçümsüyorlar seytan tam da burada yaklasiyor. Nasilsa imanlisin cennete gireceksin. Allah afgeder birsey olmaz dedirtiyor.
Neyse ben, senin tabirinle heo citir kalinan yere gidebilmek icin namaz kilmaya gider müdür. Saglicakla kalasin
Ama hic inanmayanlar ebedi cehennem onlar neyin muhakemesini yapiyorlar peki?
Ebedi ebedi cikiş yoookkkk
Ayrica musluman olmaknsadece Allaha inaniyorum sozu ile olmaz gunahlarina gunah deyeceksin sevaplarina sevap
Kendi digrularin yanlislarin olursa musluman sayilmaz
Gunahtir ben yaptim derse gunahkar olur kafir olmaz.
Hayir gunah degil derse dinden cikar kafir olur.
Muslumanligin herseyini kalben inanmak ile olur musluman.
Gunahkar olmasi kafir ebedi cehennemlik yapmaz insani
Gunahkar yapar.
Kafirlik konusunda hemfikiririz İslam'ın şartlarını her kabul eden herkes müslümandı cennete gidecektir amma günahları tartıldığı zaman cevaplarından fazla gelirse günahlarının karşılığını muhakkak cehennemde çekecek orası çok kötü bir yer efendimiz buyuruyor ki cehennemi iğne deliği kadar bir yerden görseydiniz başınızı secdeden kaldırmazdınız nasıl olsa cennete gideceğim deyip de cehenneme hafife almak çok kötü. Benim anlatmak istediğim o ebedi cehennemde kalanları zaten hali i yani kelimeler yetmez anlatmaya
Ama sadece bunları yapmak da yetmiyor efendimiz buyuruyor ki münafıkların alameti üçtür
konuştuğunca yalan konuşur
Söz verdiğinde tutmaz
Emanete ihanet eder
Allah o duruma düşmekten korusun onların gideceği yer kafirlerden de aşağıda münafıklar cehennemin en dibinde yer alacak kişiler
Sen konuyu nereye getirdin arkadaşım. Müslüman olduğunu zannedip de münafık gibi yaşayan insanlar çok boş ver sen kafirlerin nasıl yaşadığını. Adam Müslümanım diyor buna inanıyor inandığını görüyorsun ama inandığı gibi yaşamıyor söylediği ile yaptıkları uymuyor ne söylüyorsa tersini yapıyor sana nasihat veriyor ama zıttını yapıyor hani derler ya hocanın dediğini yap yaptığını yapmaya diye aynen bu şekil. Boş ver Allah bizi yanlış yollardan korusun.
Ve cümlenin sonuna da dua edeyim de bir sevaba girelim. 🙃
Bu aynı zamanda da ayet O yüzden besmele ile başlamak isterim.
Bismillahirrahmanirrahim
Allah'ım bize dünyada iyilik ver bize ahirette de iyilik ver bizi cehennem ateşinin gazabından koru. Amin
Irk din farklı şeyler
Türk hristiyan'da olabilir Yahudi olabilir dinsiz de olabilir ben bunların hepsini gördüm. Allah cennetini almak istemediği kulu saptirirmis. Allah lütfunu dilediğine verir. Bunlar bazı ayetten kesitler. Dolayısıyla kim münafık olur orasını ben bilemem kimsenin kalbini açıp bakmıyorum.
Allah bizleri affına mazur olan cennetin aldığı kullarından eylesin inşallah.
Her insan kafir olmayi kendi iradesiyle secer. Yanibaslindano anlamiyor kavramiyir degil senden bile daha biligili dir senden bile daha şuurludur ama Allaha inanmayi tercih etmiyordur. Kufuru seciyordur Allahta kabini bu inada karsilik muhurler. Hakka donmek zorlasir ama isterse terar zamanla kalbi hakikate acilabilir cogu genellikle bunu istemez.
Bir söz geldi aklima kotu insanlarda iyilik yapabilir bu normal bir durumdur
Ama işin sonunda özüne geri doner
Cunku kotuluk onun ruhuna islemistir bir kere
Donemez, donmek istemez.
Allah lütfunu dilediğine verir. Kimini doğru yola iletir kimin ise saptırır.
Allah bizi saptanlardan olmaktan korusun. Aminn
İnsanız işte sürekli ölümü düşünmekte kafayı yedirir ama öleceğini unutunca da insanlar bir bozuyor yani ortasını bulmak lazım
Unutmak değil de, görmezden geliyoruz sanki. Bu arada ölüm şekli kötüymüş. Allah rahmet eylesin..
Çünkü hayat bizim için devam ediyor ve bu hayata kapılmış vaziyetteyiz
Unutuluyor işte naparsın ders almayı beceremiyoruz
Babamda sapasağlam iken bir hafta için kaybettik hiç aklımıza gelmezdi. Başıniz sağolsun
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Insanoğlunun yaradılışında var
Ölüm herkese gelecek insan sadece oyalaniyor
Yaşam yaşama arzusu
Ne anlatıyon abla be
Gece 03.51 🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?