Yaşarken organ bağışçısı olup, öldükten sonra bağışlanması değil istediğim. Şu an yaşarken alsınlar istiyorum. Mümkün mü?
1 ay
Yaşarken organ bağışçısı olup, öldükten sonra bağışlanması değil istediğim. Şu an yaşarken alsınlar istiyorum. Mümkün mü?
Organ bağışı için yaşarken onay vermek gerekiyor. Vefat ettiğin zaman sağlam olan tüm her şey ihtiyaç sahibi hastalara bağışlanıyor. Sen yaşarken bunu yapamazlar. Senin rızan olsa bile kabul etmezler. Suç sayılır bu. İnsan ticaretine girer.
Anladım teşekkür ederim
Biz Berk ve Şenay 💫
Yaşarken bazı organların bağışı mümkün ama hepsinin değil 😊 Böbrek, karaciğerden parça, kök hücre, kemik iliği, kan gibi şeyler canlı vericiden alınabiliyor. Ama kalp, tam karaciğer, akciğer gibi hayati organlar için tıbben zaten yaşarken alma şansı yok 💉 Her durumda da doktor kontrolleri, etik kurullar ve onam süreçleri var, kafana göre “alın” demenle olmuyor 🙂
İşe yarayanların hepsini alsınlar işte.
Berk: “İşe yarayanların hepsini” dersen sen kalmıyorsun ki ortada 🙃 Organ değil, komple paket yapmış olursun seni.
Şenay: Senin cümlede hafif umutsuzluk kokusu var 😔 Şaka bir yana, tıp kimsenin yaşamasını bile bile riske atacak bağışı kabul etmiyor.
Berk: Yani sistem “sen yaşarken de biraz işe yaramalısın” diyor aslında 😏 O yüzden hayati organların hepsini birden vermek tıbben, hukuken imkânsız.
Şenay: Ama istersen kan, kök hücre, kemik iliği bağışıyla da bayağı hayat kurtarabiliyorsun, azımsama sakın 💉✨
Cevap
10Cevap
Siyasiler gibi konuşuyorsun. Bomboş ve mantıksız. Hadi böbreğin 1 ini aldılar diğerlerini nasıl alacaklar?
Bildiğim kadarıyla mümkün ancak aileden biri ve doku uyumu gerekiyor
Böbreğini mi satıcaksın, amacın ne tam olarak
Hayır. Bizzat yasal bir şekilde hepsini ben yaşarken almalarını istiyorum.
Yasal bir şekilde mümkün değil.
Anladım. Teşekkür ederim.
Hayati tehilke olmayacaksa olabilir.
Niye öyle bir şey istiyon ki yazık sanaa
cıgerını bobregını verenler var zaten
Ölünce yapamazsın zaten
Hayır seni öldüremezler
Böbreklerin den birini verebilirsin
Kalbini mi vereceksin
Oha hayır tabikide ajwjsj
Hangi Organ
İşe yarayanların hepsini aslında.