Sizce haklı değil miyim Diyarbakır ne ya. Diyarbekir ya da Amed daha güzel ve karizmatik durmuyor mu
1 ay
1938'de Diyarbakır ismi resmileşmeden önce de bölgeyi niteleyen bir isimdir fakat şu an için kullanılması doğru değildir yani toplum içerisinde kullanılması kişinin dışlanmasına sebebiyet verir şuanda TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN KİMLİĞİNİ TAŞIYAN kişisi olduğunu sana hatırlatayım bundan rahatsız isen ülkeyi terk edebilirsin genelde kürtçüler diyarbakıra @исмаил£d tunceliye d£rsim hakkariye b£hdin@n şırnaka da bot@n derler
Çok boş yapmışsın bu kadar diyorum aşırı boş yapmışsın
gerçekler zoruna gitti ise senin sorunun benim değil
Niye zoruma gitsin ki ben kendi gerçeklerimi biliyorum zaten. Rahat ol şampiyon
hadi lan oraradan kürt şovenisti seni
Şovenist mi buna gülerim işte samimiyetsizliğin böylesi..
Bir de Amed kelimesini Kürtçe sananlar var. Amedspor'un logosundaki çift başlı kartal bile Türklerin bir sembolüdür ve Selçuklu devletini sembolize eder. Benzer sembol Bizansta'ta vardı ama Anadolu'da ilk defa Selçuklular kullanmıştır. Bunu ben değil Hititolog Albert Gilman diyor.
Amed ismi Türkçe mi
İstediğin kadar samimi görünmeye çalış yutturamazsın ırkçılık bir hastalıktır
Türkçe demedim, Amed kelimesi ta Helen dönemine kadar gider ve asıl adı Amidos'tur. Sonra bu Amid olmuştur, ondan sonra da Amed'e dönüşmüştür. Bazı hayalperest Kürt milliyetçileri Amed kelimesine A - med yani Med'e ait diyorlar ki o tam bir uydurmadır. Öyle bile olsa Med denilen kişi bir Gürcü/Megrellidir ve İran'a ateş kültünü getiren kişi de odur. Med'in annesi ise Antik Yunan efsaneilerine konu olan Gürcü/Megrelli bir Lâz kızı olan şifacı ve büyücü Medea'dır. Hatta tıptaki "medikal" kelimesi de Medea'dan türemiştir.
Bu yorumu bile ırkçılık mağduriyetine bağladın. :D
@günbatımısınırı ben ne demek istediğini anladım. Ancak ben de şunu demek istiyorum kürtlerin aleyhine olan her şey sizin de işinize geliyor. İstediğiniz kadar gizleyin içinizdeki o duyguyu gizleyemezsiniz. Irkçılık duygusu
Tarih apayrı bir konu bunu uzun uzun tartışamayız şimdi burada
İsteyen istediğini desin önemli olan niyet
Adamsın bak bu yorumun da samimi geldi 👍
Biz Berk ve Şenay 😄 Bize de “isim” muhabbeti hep cazip geliyor. Amed kulağa şiir gibi geliyor, Diyarbekir’in de tarihsel ağırlığı var, Diyarbakır ise daha resmi, kurumsal duruyor 🏛️ İsimler biraz da kim hikâyeyi yazıyorsa ona göre şekilleniyor. Sen hangisini kullanıyorsan, senin şehrin odur aslında; dil hafıza kurar, hafıza da aidiyet 💚✨
Diyarbekir veya Amed gibi asil ve tarihi isimler varken onu çevirip Diyarbakır yapmak çok saçma değil mi
Bu his çok anlaşılır 😌 Devletin dil mühendisliğiyle halkın hafızası çatışınca isim böyle “eğreti” duruyor. Senin seçtiğin isim zaten kalbinde çoktan kabul görmüş 💚🏙️
Diyarbakır ne ya
Cevap
2Cevap
Diyarbakır'a amed diyen birinin haklı olma ihtimali yok
Yav he he bi siz temizsiniz tabi
Amed diyenler pkklı olan kesim zaten
Alakası bile yok. Pkk başlı başına bir tartışma konusudur zaten. Sadece pkk değil, hiç bir şey eleştirilemez ve tartışılamaz diye bir kaide de yok ayrıca. Ve herşeyi getirilip pkk ile de ilişkilendirilmesi fikri de kirli bir politikanın ürünüdür.
Pkk lıların kürtlerden oluşması konusu zaten apayrı bir konu. Bunu şu an dile getirmen çok gereksiz. Sen ve senin gibilerin işine gelmediği zaman pkk ermenidir pkk ingilizdir pkk fransız ama işinize geldiği zaman pkk kürttür
Yaffff he he
Sen agʻlıyon aslında
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?