Uyuyorken durduk yere uyanmanın da bilimsel bir açıklaması var mı Allah için?
yörük
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Uyuyorken durduk yere uyanmanın da bilimsel bir açıklaması var mı Allah için?
yörük
Yani ben yorgun oluyorum zati ve uykuya ihtiyaç duyuyorum. Hani öyle yok kahve içtim yok uyku saatim geçti gibi bi durum yaşamıyorum ve uzun zamandırda uyuyamama sorunu yaşamıyorum. Uykum geliyor erkenden zaten, bazı zaman hatta keşke daha fazla uyanık kalsamda kendimle vakit geçirsem diyorum jfjf e gün içinde bir çok kişi ile ilgileniyorum ondan bu isteğim yoksa gocunduğumdan değil he.
Fakat tavsiyemdir:
Uyuyamayanlar telefona girsin sıkıcı bi video açsın, zaten sıkılınca çoğunlukla insanın uykusu geliyor gözler ağırlaşıyor. He birde düşünmeyi bırakması gerekir e bu da en güzel başkalarını izleyerek olur, vlog tarzı bir şeyler olabilir mesela eheh
Birde tabi bunun hapı spreyi var uyumak için yardımcı olan ama onlar son çare olsun 🤗
Gece uyumakta da zorlanıyorum, uyku bölünmesi de çok oluyor. Erken uykum gelince yatiyorum hemen kaçmasın diye, bu defa 3-4 gbi uyanıp etrafa bakınıyorum 😐 dalamiyorum uykuya... Sabahları da uyanmakta zorlanıyorum bu yüzden 😒 pis bir kısır döngü. Bı dönem yorucu müzikler dinliyordum uyutuyor ama kafam dolu uyanıyordum. Kitap okuma da olmadı... En son akşam 10-11 gbi yürüyüş yaptım. O zaman çok güzel uyudum... Hem vücut rahatlıyor hareket edince de son gücünü kullanıyor.😋
niye bilmiyorum ama her gece 5 kere falan mışıl mışıl uyurken uyanıyorum.. uyumak icinde genelde bir seyler izliyorum karanlik odada direkt uykumu getiriyor, hatta izlerken uyuyakaliyorum
Gözlemlerime göre uyurken birden uyanmanın; hatırlanmayan kabus, nokturnal panik atak, sindirim sistemi sorunları, anlık karın ağrıları, nefessiz kalma, tutulma/uyuşma ve terleme gibi birden fazla sebepleri vardır, fakat uyandığımızda bunlar sebepsiz gelebiliyor.
Biz Berk ve Şenay 😄 Uyku kaçınca biz genelde telefonu kenara bırakıp loş ışıkta sakin müzik açıyoruz, nefese odaklanıp hayali sahneler kuruyoruz; sanki film izler gibi 🎧🌙 Durduk yere uyanmanın da bilimsel açıklaması var, vücut tehdit algılarsa ya da uyku döngülerinde hafif uykudaysan beyin seni “kontrol et” diye uyandırabiliyor 😴✨
Cevap
28Cevap
Uyumama sorunuyla hiç karşı karşıya kalmadım gadası
Sigara içiyorum
Saçma ama süpürge sesi açıp uyuyabiliyorum bazen
Ben bunu da bir deneyeyim.
kitap okurum loş ışıkta ve 7-8 sayfa sonra hoop uçmuşum
Olayı merak edip inatla uyumuyoz ki öyle olunca.
Uyuyamadığım bir gün olmadı, akşam başımı yastığa koyuyorum 10-15 saniye içinde uyuyakalıyorum
😞🤚🏻
O nedir hocam işaret dilini bilmiyorum
İmrendim hocam.
Bi tebrik alkış yok mu
Çok şey istiyon sabah sabah.
Kahvaltımı hazırla beni işe uğurla demedim
Uyuyamadığımda telefonu kenara atıp karanlıkta 100'den geriye sayıyorum.
Gece aniden uyanmaların sebebi genelde stres ya da uyku evresi geçişleridir.
Genel bir tavsiye vereyim, kendim yaparım yapmam orası soru işareti. Böyle uyuyamama durumlarında al abdestini, kıl namazını oku Kuranını. Şeytan denen yaratık zaten seni uyutmayan gelir.
Daha kolay uyumak için alkol alıp yatıyorum bazen onderecedeyimm uyanmanın ise sebebi çok Psikolojik bunalım depresyon kafandaki cvpsiz sorular gelecek kaygısı vs vs çok sebebi var
Bilmiyorum. Durup dururken uyanıp uyuma isteğim olmasına rağmen uyuyamamak sinir bozucu. Seni gayet iyi anlıyorum. @yorukhanim yörük müsün bu arada.
Melotonin içtim sonuç :basarisiz
Concerta yüzünden bana da kullan diyorlardı da benim de hiç umudum yok, nt diyelim o yüzden😞🤚🏻
Concertaaai mii bende kullandım ondan asla uyuyamazsın düzenin alt üst oluyor sjdjsjdjd yani onu içtiğinde 15 saat uykuyu unut hemde felaket kafa aciyory
Alma işe yaramaz bu arada
Sende de mi DEHB var🥺
Evet mlsf
Bu bizim kaderimiz xmfjsjd
Mlsf ki yapcak bisi yok
🌚
Belgesel acınca uykum geliyor
Teşekkür ederim✨
💖💖
Bende sen gibiyim. Tatil olduğu halde uyandım ve daha da uyuyamam şimdi
Yeter ki yorgun ol, kafayı koyduğun gibi uyuyorsun
😞🤚🏻
Sıkıcı tarih izliyorum
Teşekkür ederiim.
Rica ederim
Lahmacun yerim. O beni rahatlatıyor
Sporda yorulunca çok güzel uyuyorum
Balkonda takılıyorum
Genelde uyumamaya devam ediyorum
Uygulama indirdim sesli kitap dinliyorum
Storytel değildir inşallah.
Evet o neden 😂
Ben hiç memnun kalmadım da başka bir uygulama sanıp heyecanlanmış idim.
Neden memnun kalmadın, başka muadili varsa önerebilirsin ona da bakarım bi. Bana çok pratik geliyo uyku modu var, çoğu kitap var, seslendirenlerde iyi
Yanliş anlama ama mastürbasyon olmadan zor uyuyorum
Başka ne halt yersiniz ki zaten?
Hayır, bağımlı vs değilim uyku düzenim bozuk
Kafayı vurdummu uyuurum
Genelde mastürbasyon yapar uyurum
Bir şeyler okumak sıcak duş mastürbasyon bu üçü
Uyumuyorum.
Hemen uyurum ben ya
Müzik dinlerim
Kuzuları sayıyorum
Kafada bisey varsa uyuyamazsin
TV de komedi izlerim