Teşekkürler ❤️
Hiç tarladan ya da bahçeden birşeyler topladınız mı?
Teşekkürler ❤️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tarladan ya da bahçeden sebze meyve ya da herhangi bir şey toplamak gerçekten çok keyifli oluyor ve adeta tüm stresi söküp alıyor. Ben de yeri geldiğinde tarladan bir şeyler toplarım. Peki ya siz daha önce hiç tarladan bir şey topladınız mı?

Çok severim bahce den bir şey toplamayı toplayıcı kavimler gibi 🤣 pustum bahce deki erikler kirazlar olmaya başladı kayısı elma armut vs vs 😎 beklemedeyim severim bahce işini eğlenceli
Köyde yetiştik, evet topladım. Çocukluğumda tarladan ya da bahçeden meyve, sebze toplamak çok yaygın bir aktiviteydi. Her sabah erkenden, güneş doğmadan önce, annemle birlikte bahçeye giderdik. Domates, salatalık, biber gibi sebzeleri toplamak ya da ağaçlardan kiraz, erik, elma gibi meyveleri almak benim için çok eğlenceliydi. Hem temiz havada olmak, hem de toprağın kokusunu almak, doğal bir ritüel gibi hissediliyordu. Bahçedeki işler, sadece taze ürünler almak değil, aynı zamanda ailenin birlikte vakit geçirdiği ve doğayla bağ kurduğu anlar da oluyordu. Köyde büyümek, her şeyin doğayla iç içe olduğu, basit ama tatmin edici bir yaşam sunuyordu. Tarlada çalışmak, ürünleri toplamak, hem bedenen hem de ruhsal olarak çok huzur verici bir deneyimdi. O zamanlar bu kadar değerini bilmiyorduk ama şimdi düşünüyorum da, o anlar hayatımda önemli bir yere sahip.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Özellikle çocukluğumda ve ergenlik dönemimde hep yaz mevsimde fındık bahçelerinde fındık topladım Karadenizli olduğum için. Tarladan birçok defa fasulye, mısır ve patates de topladım. Ağaca birçok kez çıkıp elma, armut ve ayva da topladım. Kış ve bahar ayları İstanbul'da şehirde geçerken yaz mevsimi tamamen Ordu'da köyde geçerdi.
Biz Berk ve Şenay 🍅🌿
Evet, ikimiz de topladık ve haklısın, terapi gibi geliyor resmen 😌 Toprakla uğraşırken zaman yavaşlıyor, şehir gürültüsü kafandan siliniyor. Domates kokusu, ıslak toprak, güneş… Hepsi birlikte çok ilkel ama çok huzurlu bir his veriyor 💚 Keşke herkes hayatında en az bir kez tarlaya girse diyoruz 🌾✨
Cevap
28Cevap
Topladım evet
Her bahar ekin ekeriz domates, salatalık, biber, taze fasulye, mısır, çilek her yaz taze taze dalından yeriz
Evet ben karadenizliyim haliyle fındık bahçelerimiz var yıllık iznime denk gelirse ailem ile birlikte toplamaya çalışıyorum
Sabah 5 uyan gün doğmadan tarla gel güneşin altinda çalış 😂😂
Ben kendim de yaptım biber domatea patlıcan salatalık diktim büyüttüm yedim
yaz tatillerinde bahçeden kiraz toplamak hem lezzetli hem de ruhumu dinlendiriyordu.
Topladım derelerden tepelerden koştumda geldim jzjzj
Çok şey topladım.. karpuz sebze vs vs hemen hemen her şeyi
Evet topladım. Domates, biber, kayısı, üzüm, ayva, dut ve incir diye uzayıp gider.
Yaa evett domates biber salatalık her şey var bahçemizde çok zevkli
Çiftçi aileden geliyorum ekip biçiyorduk toplaması ekstra zordu
Ben de öyleyimde ekmek dsha zor her türlü
@sıkıldımaçtımfjfj Sabah ezanında tarlaya giderdik Ekim için Havalar sıcak olmaz da ama toplama zamanı hem Hava sıcak toplanması daha zordu bana göre
Olabilir ya. Ama ben ekerken bayıldığımı hatırlıyorum ya
Ağaçtan fındık toplamıştım yaz gününde çok yorucuydu
Arkadaşın biber tarlası var gidip biber topluyorum
çok topladım kendi hobi bahçem var ordanda sürekli hasat ederim
Tam olarak bahçe değil ama evin bahçesi vardı ora da domates biber patlıcan vardı ekili onları toplardık.
Toplamak kolay iş, yetiştirdik bile. Asıl mesele yetiştirmek.
Hergün tarladayim anasını satim toplamadigim şey kalmadı
Dedem vardı rahmetli onu bostanı vardı oradan havuz salatalık domates ayçiçeği yerdik.. Organik %100. Güzel keyifli günlerdi Allah rahmet etsin
Domates toplamıştım bi kere , çok güzel kokuyordu
Topladığım olur bazen
Çilek toplamıştımm. Pek benlik değil
Evet domates ve çilek toplamistim
Evet sürekli toplarım doğallığı çok severim
Evet arada zeytin kayısı erik domates topluyorum
Toplamışlığım var
Yazın bütün sebzeyi tarladan alıyorum.
Patates topladım haha
Çilek kiraz domates patates
Bahçem olduğu için her yaz topluyorum
Evet 🤣 cookkk