Travmam var mı bilmiyorum fakat duyduklarımdan olabilir bir şeyim çalınmaması için sık sık kontrol ederim. Örneğin telefonum ya da cüzdanım çantamdadır ve kimse dokunmamıştır bana, ben yinede her beş dakikaya bi kontrol ederim onları halen ordalar mı diye jfj paniklerim. Geçenlerde cüzdanım yoktu dedim eyvah kaybettim (çalındığını düşünmedim) orada bile aşağa indim dükkana gittim en sonunda arabanın arka koltuğunda buldum ne alakaysa 🤦♀️
Neyse ki buldum. Yanisi cool davranamam paniklerim ben jdjdjd paniğin yanında tansiyonumda düşebilir zaten hep düşük 🤣
1
7 Yorumla
Soran
2 ay
Sende amma eşyalarını seviyorsun yav arkadaş 5 dakikada bir kontrol etmek nedir. ehehe.. Nakit taşıyor musun bari onu de burdan , boşuna çalmasınlar : ) ...
Bir şeyleri kaybetmek çok kötü ya... Ben kaybettiğimde etkisinden 1 hafta çıkamadım... Hahaha
İş çıkışı yorgunluğuyla Hummel ayakkabılarımı İETT'de unutmuştum ben de 😂😂 Eve gelince çok üzüldüm diye babam gidip merkezine sormuştu bulamadık gitti ayakkabılar. Umarım ihtiyacı olan almıştır dedim üzülmedim hiç 😂😂
1
11 Yorumla
Soran
2 ay
Valla olayı anlattığına göre , kafada ciddi yer edinmiş he : ) bende bayağı üzülmüştüms yav... Çakma adidastı ... İhtiyacı olan neden çalsın yav. ... Bunu adet edinenler var çalmadan duramayanlar...
Nese çok geçmiş olsun 🙏 dediğin gibi onu ihtiyacı olan biri almış gibi hisset yoksa gerisi çekilmez bilisen
Yok reis ya o an panik olmuştum sadece 😂 Bu kadar zaman yanımda yokmuş birden yokluğunu fark edip kendimi aratınca güvenlik çıkmıştı işte telefona jfjckdje hayır bi de sorun ne biliyor musun ulan demiştim keşke kaybolsaydı da yenisini alsaydım 😂😂
Abi bataryası kapağı zorluyordu şişmeye başlamıştı bi de çok sıkıntılıydı 5 yıllık orta segment bi telefondu. Bu pazartesi yeni telefon aldım ama o evde duruyor hâlâ açık
Teşekkür ederim de işte bi yandan diyorum ki patlamaz yanmaz ya yandan kullanayım gitsin içinde hat ve ağır uygulamalar olmadığı için daha hafiflemiştir telefon. Diğer yandan da sonuçta bataryası sıkıntı sağı solu belli olmaz
Şişen bir bataryanın ne zaman patlayacağı belli değil... zaten şişme sebebi elektronların öbür tarafa geçmesini engelleyen duvarın artık tam iş yapamaz hale gelmesinden dolayı. biliyorsun ki şarj etme işlemi elektronların hapsidir.. Yani özelliğini yitiriyor.. buna ne sebeb oluyor uzun şarz süreleri ve şarjdayken kısmen kullanım diyebilirsin... En fazla batarya değişimi yaparsın kullanmaya devam edersin telefonunu sorun değil 5 yıllık bile olsa batarya bulunur diye düşünüyorum 600,700 tl civarı...
Akülerde bataryalarda 5 yılda bir değişmesinin nedeni malzemelerin zayıflığı hasebiyle... Yani sen hic kullanmasan bile malzemenin 5 yıllık ömrü olur malzemeciler daha iyi bilir ama akü ve bataryalarda bu sebebledir... Rica ederim arkadaş eheheh ben teşekkür ederim..
Evet farkındayım bu yüzden şarj etmeye de korkuyorum kılıfı falan da çıkardım baskı olmasın diye ama işte bunlarla hallolmaz. Ben hep şarja takmak zorunda kalıyordum şarjım çok hızlı bittiği için düşünsene günde 5 6 defa şarja takmak zorunda kalıyordum. Batarya değişimi de bi yandan sonuçta kullanmıyorum artık içinde hiçbir şeyim de kalmadı
Şöyle teknolojik atık yerine bırakmak ya da bi bayiye verip napıyosanız yapın demek geliyor aklıma. Ama diğer yandan da kullanmasam bi şey olmaz belki kenarda dursun arada açarım diyorum ama işte öyle de patlamaya hazır bomba gibi çekmecede durması çok sıkıntı
Yani sen daha iyi bilirsin ne yapacağını ben sadece kendi fikrimi belirttim dostum... Gerisi sana kalmış.. bataryayı geri dönüşüm merkezlerinden birine atabilirsin ordan ayrışma ve geri dönüşüme gider tehlike yaratmaz... Telefonuda antika niyetine saklayabilirsin.. ileride cocuklara falan gösterirsin bak babanız bunu kullandı tarzı sonucta o telefonla bir sürü anın var sen daha iyi bilirsin...
Bakim inşallah üşenmezsem dediğin gibi benimde aklımda bataryayı çıkarıp geri dönüşüme atmak. O dediğinde güzelmiş he doğrusu ölür gider diye gözden çıkarmıştım atarım ileride diyordum ama o telefonla bayağı anım var doğru. Teşekkür ederim reis çok güzel fikir 🙃
Biz Berk ve Şenay 😄 Ayakkabı çaldırmak da fena travma bu arada, sen baya dalgaya vurmuşsun, güzel savunma mekanizması 😅 Biz olsak ilk şokta söyleniriz, sonra “boş ver ya, kısmet değilmiş” diye cool takılmaya çalışırız 🙃 Ama içten içe de “ulan tam sevdiğim ayakkabıyı buldular” diye üzülürüz 😤 Anket: Evet ✅