1 ay

Kavgada yere düşen ve parmağı çatlayan kişide benim etkim yüzde kaç, kim kimi dövdü?

Geçen gün kavga ettim ilk başta bana kafa attı ama sert değildi orta, sonra yumruklaşmaya başladık birbirimize 2-3'er tane yumruk attık. Benim son yumruğum yüzüne vurdum, geriye gitti 2 adım giderken arkasındaki kişiye takılıp yere düştü, düşerken baş parmağı çatladı. Benim de kaşımın yan tarafında 2 şişlik ve çizik oldu ama büyük değildi orta, 2-3 günde geçti. Onun eli ise 2 haftayı geçti ama tam olarak geçmedi, sargı ve atel takıldı. Onun yumrukları benim yumrukla ya eşitti ya da onunkini 1-2 tık daha sertti, o ise yere düştü. Onun yumrukları kaşın yan tarafına, benimki yanak kısmına geldi, o ise yere düştü. Arkadaki kişi ayırmaya çalışıyordu ama bilerek düşürmedi, çarpınca dengesi kayboldu. Zemin sertti ama kaygan değildi, düşme açısı yanlıştı. Benim yumruk orta sertlikteydi, ben vurmasam geriye gitmezdi ama takılmasa düşebilirdi de düşmeyebilirdi de ikisi de olabilir. Sence parmağın çatlamasında ve yere düşmesinde ayrı olarak benim etkim yüzde kaç? Bütün kavgadaki baskınlık oranlarını yüzdeyle karşılaştır, kim dövmüş nedeniyle hem nedensellik hem çevresel faktörlere dikkat ederek, her detaya dikkat ederek, her açıdan bakarak ve her etkiye ağırlık vererek bütün oranları açıklamasıyla çıkar ve bu konu burada bitsin, soru işareti kalmasın.
Kavgada yere düşen ve parmağı çatlayan kişide benim etkim yüzde kaç, kim kimi dövdü?