Yıllardır şeriatı bekliyoruz gelsin diye ama hâlâ gelmedi, anlaşılan o ki Erdoğan bizi kandırdı
1 ay
Yıllardır şeriatı bekliyoruz gelsin diye ama hâlâ gelmedi, anlaşılan o ki Erdoğan bizi kandırdı
Cevap
7Cevap
vermedim hiç vermem de.
Neden peki? Meraktan soruyorum sadece
hocam kızlar dışarda açık saçık dolaşıyor kimse doğru düzgün namaz kılmıyor oruç tutmuyor dinimizi çocuk oyuncağına çevirdiler şeriat gelmesi ve cezalarının kesilmesi şarttır
Hz. ebubekir'in yaptığı gibi sıffin katliamı tatbik etmeli şeriat gelirse
Ridde katliamı pardon
İslam'da şeriat diye bişey yok ki
Rasûlüm! Sana da Kur’an’ı, kendinden önceki kitapları doğrulayıcı ve onları koruyup denetleyici olarak her yönden gerçeğe uygun bir tarzda indirdik. O halde daha önce kendilerine kitap verilenler arasında Allah’ın indirdiğiyle hükmet; sana gelen gerçekleri bir tarafa bırakarak onların asılsız isteklerine uyma. Biz her biriniz için, o dönemin peygamberine ait bir şeriat ve bir yol-yöntem belirledik. Eğer Allah dileseydi, sizi, tarih boyu aynı şeriate bağlı bir tek ümmet yapardı. Fakat her birinizi, kendisine verdiği kitap ve şeriat ile imtihan etmek için böyle ümmetlere ayırdı. Öyleyse ey mü’minler, siz de durmayın, hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Neticede hepinizin dönüşü Allah’adır ve anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri O size bildirecektir. Maide 48 Biz her ümmete kendi dönemlerinde uygulayacakları bir ibâdet sistemi belirledik. Bu sebeple başkaları, dinî emirleri tatbikte sana karşı gelip, seni bir tartışmanın içine çekmesinler. Sen onları Rabbine dâvet et. Çünkü sen, gerçekten dosdoğru bir yol üzerindesin. Hac 67
Buradaki şeriat senin bahsettiğin şeriat değil
Hz ebubekir ridde savaşını oku
Kur'an dışındaki yazılan çizilen hiç bir kitabı din için okumam
O zaman nisa 89. ayeti oku Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. Maide 44 Şüphe yok ki biz, Tevrat'ı indirdik, onda doğru yola sevk ediş ve nur var. Tanrıya teslim olan peygamberlerle hükümleri bilenler ve Allah kitabını korumaya memur olan bilginler, Yahudilere, hep ona göre hüküm verirlerdi ve hepsi de o kitabın doğruluğuna tanıktı. Artık insanlardan korkmayın, benden korkun ve ayetlerimi, az bir menfaat karşılığında satmayın ve kimler, Allah'ın indirdiği hükme uygun olarak hüküm vermezlerse onlardır kafirlerin ta kendileri ☝🏽️
Kuran'da kadınlar için "ziynet yerlerinizi örtün" denmiş ama örtünmeyen için 100 kırbaç vurun dememiş. Senin bahsettiğin şeriat örtünmeyene ceza verir. Halbuki Allah dışında hiç kimse ceza veremez. Haşa bu şeriatçılsr Allah mı ki ceza verme yetkisine nereden sahip oluyorlar?
O yüzden isteyen açık giyinir isteyen kapalı giyinir ve kimse bu yüzden kimseye ceza veremez
Onlar bu ayeti sallamadığı için otomatik olarak kâfir oluyorlar zaten haşa Allah'ın emrine karşı gelmek bu
100 kırbaç cezası veren şeriatçılar da kâfir oluyor çünkü ceza kıstasında Allah'a şirk koşmuş oluyorlar. O yüzden o istediğin şeriat kâfirlerin şeriatı. Kuran'da yazan şeriatla alakası yok. Sadece Kuran'ı okursan neyin ne olduğunu anlarsın. Başka yazılan fıkıh kitapları, hadis kitapları falan bunlar fasa fiso şeylerdir. Eğer sünnete uygun yaşamak istiyorsan sadece Kur'an okuman ve onda yazanlara uyman yeterli. Çünkü Hz. Muhammed için yollanan tek kitap Kuran'dır ve hz. Muhammed sadece ona göre yaşamıştır. Zaten kendisi hayattayken de fıkıhçılar falan yoktu. Vefat ettikten sonra dini siyasi güç olarak kullanmak için fıkıhçılar tarikatler falan türedi. Oysa ki ayette de diyor ki:
Kalem suresi 37. ayet
"Yoksa size ait bir kitabınız var da (bu batıl hükümleri) ondan mı okuyorsunuz?"
Gördüğün gibi Allah daha Kuran'ı vahiy olarak yollarken sonradan bu fıkıh mıkıh hadi ordan kitapların yazılacağını öngörmüş ve bu ayetle uyarmış. Hz. Ebubekir'in hayatı kitabını at çöpe gitsin yani.
Senin örnek alacağın tek kaynak Kur'an olmalı. O zaman hem sünnete uygun yaşarsın, hem Allah'a şirk koşan sahtekar şeriatçı kafirlerden olmazsın... Hadi yolun açık olsun
Bu arada AKP'ye oy verme sen yine de. Bak dinini siyasi partiyle bağdaştırmışsın o kâfirlerden olmanın eşiğine grlmişsin. Siyaset başka bişey, din başka bişeydir. Atatürk 1920 yılında imamlarla beraber dua ederek TBMM açılışını yaptı ama senin oy verdiğin AKP bırak dua etmeyi yetmezmiş gibi bir de papayı davet etti... Esas gavur olan AKP yani. AKP'nin diyanet işleri başkanlığı da sahtekar. Onların da hiç bir dediğine biat etme. Din konusunda tek biatın Kur'an olmalı
100 kırbaç cezası veren şeriatçılar da kâfir oluyor çünkü ceza kıstasında Allah'a şirk koşmuş oluyorlar. 100 kırbaç vurun demedim onlar zaten kâfir oluyorlar dedim çünkü ayeti reddediyorlar emri yerine getirmiyorlar tıpkı senin gibi eminim namaz bile kılmıyorsundur münafık
Neden enfal39'u tatbik etmiyorsun kuran kuran diyorsun Allah'ın emrini yerine getirmiyorsun bak ben filistindeyim sen neredesin tevne111. ayeti oku
Ben ayeti reddetmiyorum. Kuran'da şeriat yoktur derken o kâfirlerin şeriatinden bahsediyorum. Kuran'daki şeriat başka o kâfirlerinkiyle alakası yok hiç.
Ayrıca hangi ibadeti yapıp yapmadığım kimseyi alakadar etmez benim dinim bana, senin dinin sana. Bu böyledir. Ayrıca enfal39 anlamı "eğer senin dinini yıkmaya çalışan olursa onunla savaşın" anlamındadır. Yani AKP ile savaşman lazım benimle değil. Cübbeli Ahmet hoca denen zibidiyle savaşman lazım, Halil Konakçı denen hurafeci kâfirle savaşman lazım. Ve bunlar gibi olanlarla savaşman lazım benimle değil.
İsrail napıyo? senin dinine sen oturuyorsun burada müslümancılık oynuyorsun ayrıca senin dinin sana bana yok nisa 89 gayet açık dinde zorlama vardır eğer inanmazsan tevbe29. ayet var haraç verirsin vergi ödersin bu kadar basit Ehl-i kitaptan oldukları halde Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah ve Rasûlü'nün haram kıldıklarını haram tanımayan ve hak dîni din olarak kabul etmeyen kimselerle, himaye vergisini tam bir aşağılık ve baş eğmişlik duygusu içinde kendi elleriyle verinceye kadar savaşın!
Bak şimdi Nisa 89 "seni yoldan çıkarmak isteyeni öldür" diyor. Seni yoldan çıkarırsa senin dininden 1 kişi eksilmiş olur dinine zarar vermiş olur onu öldğrebilirsin. Durduk yere gidip herhangi bir hristiyanı veya ateisti falan öldüremezsin yani.
Tevbe 29 ise "Allah'ı, ahiret gününü, Allah'ın ve resulünin haram dediğini kabul etmeyenle savaşın" diyor. Yani Hristiyanlar Allah'ı ve hz. Muhammed'i kabul ediyor ama islam dinine göre yaşamıyorlar. Yani gidip yine öyle kafana göre kimseyle savaşamazsın. Senin dinine zarar veriyor olması lazım Enfal 39 daha geçerli oluyor yani. Kaldı ki Hz Muhammed bile Ebu Leheb ile aynı yerde yaşamıştır ve İslam'a ve Hz. Muhammed'e en büyük düşmanlığı yapmıştır ona rağmen Hz Muhammed öldürmemiş Bedir savaşından sonra hasta olup ölmüş. Düşman olduğu halde Hz Muhammed canını almamış. Bir de sen birini öldürmeyi kolay bişey mi sanıyorsun? Hiç savaştın mı? Ben terörle savaştım kolay değil yani o işler öyle
Ee tamam aynı şeyi diyorum burada hristiyan olsun gerek ateistler agnostik vs insanları ateist yapmaya dinden döndürmeye çalışıyor katli vacip bunların haksız mıyım 🪓
Peygamberimiz hiç bir akrabasının canını almamış zaten bak bunuda hadislerden biliyoruz hani tek kurana bakıyordun sen
Hay kimse kimseyi hristiyan yapmaya ateist yapmaya çalışmıyor. Türkiye'de hiç kimse öyle bişey yapmıyor. Rusya'da yaşadım eski kayınvalidem de hristiyan hacıydı ama beni hristiyan yapmaya çalışmadı hiç aksine İslamiyet ile Hristiyanlık aynı Allah'ın dinidir derdi. Ve ramazan bayramında kurban bayramında falan beni erkenden uyandırır ailemi aramamı ve bayramlarını kutlamamı selam söylememi isterdi. Yani aksine çok saygılılar. Ve benim daha nice yabancı arkadaşım var hristiyan, ateist, agnostik, deist, budist vs ne ararsan var yani. Hiç kimse kimsenin inancıyla uğraşmıyor
Kaynanan hristiyanlığı övse dinindeki ayetleri eleştirse öldürür müydün?
Hayır. insan öldürmek gerçekten kolay değil. Bak ben terörist öldürdüm ama uykularımı bana sor. Benim elim kanlı yani ama vatanıma hizmet olduğu için hapis suçu sayılmıyor o yüzden rahat dışarıda geziyorum ama uykularımı kimse bilmez nasıl uyuduğumu. Kalp krizi geçirip ölmüş birini görmeye benzemiyor
Ama bu ayetleri emrediyor sana Allah dinini eleştiren olursa ister baban olsun annen olsun öldüreceksin
Eleştiri ayrı bişey, eleştiri yapanı öldür dememiş zaten ayette. Ayrıca islam düşmanlığı eleştirerek yapılmaz. Ve madem emrediyordu Hz Muhammed neden Ebu Leheb'i öldürmemiş?
Lan dinine dil uzatan diyor daha ne desin mk
Akrabalarını öldürmüyor bilmiyorum öldürdüğü akrabası yok
Dil uzatmak kötülemek ayrı bişey eleştiri yapmak ayrı bişey. Ben Atatürkçüyğm ama emin ol Atatürk'ün bile eleştirilecek yanları var yani. Anladın mı önce bu eleştiri ve hakaretin (yani dil uzatmanın) farkını öğren
Ayrıca Hz Muhammed akrabalarını öldürmüyorsa ben niye anamı babamı öldüreyim?
Yahu Hz muhammed öldürmedi ama bedir uhud savaşında baba evladını evladı babayı öldürdü peygamber onlara babanızı abinizi öldürmeyin dedi mi?
Dil uzatmayı kıvırma bildiğin eleştirenleri öldürün diyor işte korkma bu kadar dinimizi kıvırmayın Allahu Ekber deyip saldıracağız bu kadar net
Zaten bizim gibi hâs müslümanlar olmasa ülke çoktan Norveç İsviçre gibi ateist ülke olmuştu
Dedi mi yoksa demedi mi onu bilen yok. Ama kendisi öldğrmemişse Hz Muhammed kuran ayetiyle çelişmiş demektir ve uymamış demektir bu. Peygamber uymadığına göre ben de uymayabilirim. Ve bu kafadan çık bence insan öldürmeyi boncuk tabancasıyla birbirine boncuk atıp gülüşmeye benzetiyorsun heralde ama öyle bişey değil.
Şüphe yok ki Allah, kendilerine cenneti vermek üzere inananların canlarını, mallarını satın almıştır adeta; onlar öldürürler, öldürülürler, her iki surette de vaadi gerçektir ve Tevrat'ta da sabittir, İncil'de de, Kur'an'da da ve ahdine Allah'tan daha ziyade vefa eden kimdir ki? Artık şu giriştiğiniz alışverişten dolayı sevinin ve budur işte en büyük kurtuluş ve saadet. Tevbe 111 ☝🏽️🪚
Hz. Muhammed neden öldğrmemiş Ebu Leheb'i o zaman?
Onuda sen düşün
Ben düşünüyorum o öldürmemişse ben de öldürmem işte diyorum
Ne yani sen kendini peygamberle eş mi görüyorsun kendi askerlerine askerlerinin akrabalarını öldürtürken sen kimsinde öldürmüyorsun 😡
Peygamberle eş görmek değil bu sünnete uymak
Hz Muhammed, yeni bir toplum inşa etmek için en güçlü bağ olan "kan bağını" kırmak zorundaydı. Bedir Savaşı'nda babanın oğluyla, amcanın yeğeniyle savaşması, "Eski düzen bitti, yeni düzen budur" mesajıydı. Yani kendi akrabalarının ölümüne (dolaylı veya doğrudan emirle) yol açan bir savaşın liderliğini yaptı ama?
Ebu Leheb hasta olup ölmüş kendi eceliyle biri öldürmemiş ki
Soruyu bir daha oku taktın ebu lehebe zaten ebu leheb savaşa katılmadı katılsada öldürmezdi zaten zirâ akrabalarını esir aldıkları zaman askerlerine serbest bıraktırmış ama insanların akrabalarına acımamış öldürtmüş
Tamam işte peygamber efendimiz öldürmemiş ben de öldürmem. Sen de öldüremezsin zaten o popo yoktur sende
Bende öldürmem gerçi ya biz niye öldürüyoruz lan gerçekten yani hâşâ huzurdan şöyle düşününce gerçekten peygamber girdiği savaşlarda babayı evlada evladı babaya öldürtüp kendi akrabalarını öldürtmemiş onların günahı neymiş diyemeden edemiyor insan
İslamda yaşatmak vardır öldürmek yoktur
Bunu diyen kimdi aynen yazıyorum senin yazdıklarını bana yazdıklarını tekrar oku Bak şimdi Nisa 89 "seni yoldan çıkarmak isteyeni öldür" diyor. Seni yoldan çıkarırsa senin dininden 1 kişi eksilmiş olur dinine zarar vermiş olur onu öldğrebilirsin. Durduk yere gidip herhangi bir hristiyanı veya ateisti falan öldüremezsin yani.
Tevbe 29 ise "Allah'ı, ahiret gününü, Allah'ın ve resulünin haram dediğini kabul etmeyenle savaşın" diyor. Yani Hristiyanlar Allah'ı ve hz. Muhammed'i kabul ediyor ama islam dinine göre yaşamıyorlar. Yani gidip yine öyle kafana göre kimseyle savaşamazsın. Senin dinine zarar veriyor olması lazım Enfal 39 daha geçerli oluyor yani. Kaldı ki Hz Muhammed bile Ebu Leheb ile aynı yerde yaşamıştır ve İslam'a ve Hz. Muhammed'e en büyük düşmanlığı yapmıştır ona rağmen Hz Muhammed öldürmemiş Bedir savaşından sonra hasta olup ölmüş. Düşman olduğu halde Hz Muhammed canını almamış. Bir de sen birini öldürmeyi kolay bişey mi sanıyorsun? Hiç savaştın mı? Ben terörle savaştım kolay değil yani o işler öyle" bu ne o zaman 😂 ulan dayı işinize geldiği gibi yaşıyonuz şu terör dinini 😂😂
İsteyen istediği gibi yaşar çünkü sevabı günahı o kişiyi bağlar sadece ama doğru yaşamak isteyen de sadece Kur'an'a göre yaşamalı. Ama öyle adam öldürmeye falan hakkı yoktur. Bak mesela Türkiye'ye yazın bi çok turist geliyor hristiyan, budist vs. Benim dinime zarar vermiyor geliyor geziyor gidiyor o yüzden öldürmeye hakkım yok. Senin de öyle. Öldürmeye hakkın yok durduk yere
Tamam mesela geldi 1 tanesi ya ahzap37. ayette kendi evlatlığının karısını alıyor dedi ve bunu kötü bir şekilde açıkladı sen ne kadar topu taça atsanda başarılı olamadın insanlarda buna hak verdi evet ya bir peygamberin bu kadar karı kızla ne işi olur dedi ne yapacaksın o vakit :D
Hem Cenâb-ı Hakk’ın hem de Resûl-i Muhterem (s. a. s.)’in ihsanlarına nâil olan şahıs, Zeyd b. Harise (r. a.)’dır. Allah onu iman nimetiyle şereflendirmiş, insanlığın Efendisi’nin yanına yerleştirmiş, Efendimiz de onu azat ederek hürriyetine kavuşturmuştu. Bilahare ailesi fidye vererek onu geri almak istemişti. Peygamberimiz, isterse fidyesiz olarak ailesine gitmesi hususunda Zeyd’i serbest bırakmıştı. Zeyd ayrılmak istemeyince Efendimiz (s. a. s.), o dönemin cârî adetlerine göre onu evlatlık edinmişti. Resûlullah (s. a. s.) Zeyd’i halasının kızı Zeynep’le evlendirdi. Böylece Arapların kölelere insan olarak bakmama anlayışını sarsmak ve soylu sınıfı ile köle sınıfı arasındaki uçurumu kaldırmak yolunda ciddi bir adım atmış oldu. Fakat Zeynep, köle asıllı olan Zeyd’i kendisine denk saymadığından, işin başından beri onunla ülfet edemedi. Nihâyet Zeyd Peygamberimiz’e gelip evliliğe son vermek istediğini söyledi. Rasûl-i Muhterem (s. a. s.) bu neticeyi yerinde bulmakla beraber Zeyd’in yüzüne karşı söylemek de istemedi. “Eşini yanında tut, Allah’tan kork!” diye asıl temennisini dile getirdi. Neticede Zeyd (r. a.) hanımını boşadı. Böylece Zeynep, iddetini de tamamlayarak serbest kalmış oldu. Peygamberimiz (s. a. s.), insanların “Muhammed, oğlunun hanımıyla evlendi” şeklindeki dedikodusundan çekinmesine rağmen, Allah ona Zeynep’le evlenmesini emretti. Böylece evlatlık âdetini ve evlatlıkların boşadıkları hanımlarla evlenememe yasağını Allah Teâlâ bizzat Rasûlü’nün örnek bir davranışıyla ortadan kaldırmış, hem boşanmış kadınları hem de onlarla evlenmek isteyen mü’minleri büyük bir sıkıntıdan kurtarmış oldu
ahzap 37. ayet:Hani Allah'ın kendine nimet verdiği senin de kendisine lütufta bulunduğun kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun. Allah'ın ortaya çıkaracağı şeyi de içinde gizliyor (zeyd ile evli olan halasının kızına aşkı) ve insanların dedikodusundan korkuyordun. Oysa Allah kendinden korkmana daha layıktır. Sonunda Zeyd zeyneple ilişkisini kesince onu seninle evlendirdik ki, oğullukları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde evlenmelerinde bir zorluk olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. kütüb i sitte hadisi: ayet indikten sonra;resulullah (sav), zeyd (ra) e: 'git onu bana (kendinden) iste' dedi. zeyd gitti, zeynebe geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. zeyd der ki: 'onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: 'ey zeyneb! beni resulullah (sav) gönderdi. seni istiyor' dedim zeyd'in bu kadar zor bir kararı almasında ahzab suresi'nin 36. ayeti de etkili olmuştu: allah ve peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek vekadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. allah'a ve peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (ahzab 36) tabii fitnenin ve dedikodunun hüküm sürdüğü arap yarımadasında bu durumun dedikodulara neden olması kaçınılmazdı. bu nedenle allah (c. c.) ahzab suresi'nin 60 ve 61'inci ayetlerini indirerek dedikoducuları açıkça tehdit etti: " andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar." (ahzab, 60) melun olarak nerede bulunurlarsa yakalanırlar veöldürülürler" (ahzab 61) işte böyle enteresan olan malı mülkü yerinde bir dul olan hatice ile evlenen peygamberimiz, onun ölümünün ardından birçok eşe (15) ve onlarca cariyeye sahip olmuştur.
Sen evladım dediğin adamın ya da arkadaşının karısını alır mıydın?
Bana göre etik değil ama dinen uygun hâle gelmiş
😂😂😂
Vermedim hiç
Bendende artık oy yok dışarda kadınlar açık açık dolaşıyor dinimize kimse uymuyor 😡
Sorun sadece kadınladın açık gezmesi mi erkelerin günahları neolacak?
Yok sadece kadınlar değil elbette kimse doğru düzgün namaz kılmıyor oruç tutmuyor dinimizi çocuk oyuncağına çevirdiler şeriat gelmesi ve cezalarının kesilmesi şarttır
Neden dönüp dolaşıp kadınlara getiriyorsunuz ki düzelmesi gereken bir eğtim adalet ekonomi gibi gibi şeyler varken birbirimize bu kaosta gereksiz yüklenmeler ediyoruz
@GECE__KUŞU sadece kadınlar değil namaz kılmayanlar rabbimin ibadetlerini yerine getirmeyen herkes yola gelmeli Hz. ebubekir'in yaptığı gibi bir sıffin katliamı şart ☝🏽️
Ridde katliamı pardon
Öyle deme öyle deme
Nasıl deme hocam kızlar dışarda açık saçık dolaşıyor kimse doğru düzgün namaz kılmıyor oruç tutmuyor dinimizi çocuk oyuncağına çevirdiler şeriat gelmesi ve cezalarının kesilmesi şarttır
Seni de mi kandırdı
QJAKAKAJAAKAK PATLADIM ya
Vermem
o kimdi
Hiç oy vermedim ki
Ona yani
İran'a git yavrum
Sen Norveç'e git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, siyaset burada çabuk alev alan bir konu, o yüzden net söyleyelim: Biz Erdoğan’a oy vermezdik 👀 Ama senin “şeriat gelsin” beklentine de hiç katılmıyoruz. Türkiye’nin laik kalması, herkesin kendi inancını özgürce yaşayabilmesi bize daha doğru geliyor 🙏🏻 Sandıkta da herkes kalbiyle ve aklıyla baş başa zaten 🗳️