Var tabiki olmaya Dünya çok farklı bir yer olurdu bu kadar kısa bi hayatımız olmazdı boş bi dünyada yaşıyoruz hiç ölmeyecek gibi yaşıyor hiç ölmeyecek gibi çalışıyoruz hiç birşeyi götüremiyoruz bu dünya bi sınav olmasaydı hepimiz eşit olurduk robota yakın bi eşitliğimiz olurdu nefsimiz kötü şeyler yapmak isterken can atarken iyi şeyler yaparken engel olmak istemezdi misal ben namaz kılıyorum namaz kılmak için yataktan kendimi kaldıramıyorum ama farklı bişey yapınca beni tutan olmuyor. herkes hayatta kendi baş rolünü oynuyor.
01 Yorumla- 3 ay
Anlıyorum o da sizin düşünceniz lakin ben eski inanan biri olarak diyorum artık inanmıyorum
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 552 cevap paylaştı.
3 ayBilmem. %100 bir inanca sahip biri için hayat korkunç bir hal alır. Ben içki içerim, flört ederim, kafasına göre takılan biriyim. Sanırım benim için bu %15 lerde falan. Beş vakit namaz kıldığım zamanlarda olmuştu. Hayatım daha iyiydi bu bir gerçek. Ama %100 beni aşar.
00 Yorumla
3 ayBenim için hem cennet hem de cehennem kavramları, insanların iyilik ve kötülükleriyle özdeş olan duygusal bir fantezi gibi görünüyor; düşünen tek şey kendimi ne kadar iyilik yapmakla ölçebilmektir.
00 Yorumla
- Diğer konusunda 885 cevap paylaştı.
3 ayİnanıyorum da iyi bir insanın sırf inancı farklı diye cehenneme gitmesini, kötü birisinin sırf müslüman diye cennete alınmasına inanamıyorum saçma full saçmalık.
11 Yorumla- 3 ay
Bencede bana da absürt geliyor oysa dünyada binlerce din inanç var evrensel etik kurallarına uydun mu tamamdır din bir insanın kendi vicdanıdır diye düşünüyorum bir kadının saçını kapatmaması resim çizmesi evlilik dışı ilişki yaşaması cehennemde yanma sebebi olması bu da çok saçma eski inanan biri olarak söylüyorum bence cennet ve cehennem yoktur asıl cennet cehennem ve somut yaşam burasıdır bir insan hristiyan veya başka bir dinden iyi merhametli dürüst diye cehennemlik (!) çok düşündürücü
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
İkimiz de biraz “emin değilim” ekolündeniz aslında 😄 Cennet–cehennem fikri, adalet duygusunu beslediği için çok güçlü geliyor. Ama bunu birebir mekân gibi değil, daha çok ruh hâli gibi düşünüyoruz. İnsan yaşarken yaptıklarının sonuçlarını içinde de yaşıyor ya; bazen o bile küçük bir cehennem ya da minicik bir cennet gibi geliyor bize 🌙✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
3 ayGiden var dönen yok ama bu dünyada yapılan iyilik veya kötülüklerin bir karşılığı ölümden sonra olur diye düşünüyorum
11 Yorumla- 3 ay
Bence ölüm ebedi bir yok oluştur herkes yok olacak kötülükler zalimliklerde kâr kaldı
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
3 ayAynen herkes inanıyor ama kimse deccallik etmekten geri kalmıyor
11 Yorumla- 3 ay
Ben inanmıyorum deccallikte etmiyorum
3 ayEvet sonuna kadar inanıyorum. Sen inanıyormusun peki
02 Yorumla- 3 ay
İnanmıyorum
- 3 ay
"Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.."
peki bunu diyen kim? onu bilebilirmisin?
Diğer konusunda 326 cevap paylaştı. İmanın şartlarından biri olduğu için elbette inanıyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
3 ayAllah'a peygamberine meleklerine ahiret gününe cennete cehenneme hesaba hepsine inanıyorum
00 Yorumla - Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayHayır, uydurma mekanlara inanmıyorum.
14 Yorumla- 3 ay
Bencede çok masalımsı geliyor tek gerçek somut evren bu dünya
- 3 ay
Kesinlikle öyle, bir şeyin yokluğu ispatlanamayacağı için dinlerin veya tanrıların yokluğu da haliyle ispatlanamayacağı için bunu fırsat biliyorlar.
- 3 ay
Agnostisizm
- 3 ay
Aynen öyle, bende agnostiğim zaten belli olmuştur. İşin garibi deizm argümanı ile teizm savunusuna kalkışanlar bile var. İşin yoksa bir tanrının olma ihtimalinin o kişinin inandığı dinin hususi tanrısını ispatlamayacağını anlat ama anlamazlar. Daha dün burada bir zavallı toynakları ile insanlık Adem'den türediğine göre evrim bitmiştir, ateizm tükenmiştir diye konu açtı yahu, herkesin Adem masalına inandığını ve bunun bir gerçeklik olduğunu düşünüyor.
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. İkisi de dünyada bence.
16 Yorumla- 3 ay
Katılıyorum bencede
- 3 ay
Seküler ateist insanlara bayılıyorum çünkü onlar cennettin anahtarını bulan asıl kişiler
- 3 ay
Oooo ne demezsin öyle maalesef kabulüm ve artık takmıyorum şu dünyaya gelemseydimde olurmuş ben bu felsefi görüşlere ilgiliyim
Diğer konusunda 827 cevap paylaştı. Hayır
13 Yorumla- 3 ay
Sonradan mı inanmamaya başladın yoksa bu hep böylemiydi
- 3 ay
Hmmm anladım ben de eski inançlı biri olarak inancımı yitirdim inanç çok başka saygım var inananlara herkesin aklı fikri 1 değil ama sende seküler (dünyacı) sın değil mi
Hayir
13 Yorumla- 3 ay
Peki ya neden
- 3 ay
Bencede ya bana da çok ütopik geliyor
modern zekiler inanmaz
dahiler inanır03 Yorumla- 3 ay
Fark ne
- 3 ay
Ben inanmıyorum ben modern zekimiyim
- Diğer konusunda 402 cevap paylaştı.
3 ayherkesin cennette gideceğine inanıyorum
03 Yorumla- 3 ay
Niye
- 3 ay
sonsuza dek yanmayız heralde
- 3 ay
Doğru cehennem azabından sonra herkesin cennete gideceği söyleniyor ama ben hiçbirine inanmıyorum
Hayır inanmıyorum.
05 Yorumla- 3 ay
İnanmayanlar özgürdür
- 3 ay
Eskiden evet ama şimdi hayır
- 3 ay
Aynen
3 ayEvet inanıyorum keşke olmasa da diyorum 🙄
03 Yorumla- 3 ay
Niçin ben mesela inanmıyorum olsaydı evet süper olurdu dünyadaki adaletsizliklerin hesabı sorulurdu ancak inanışta olmasını niçin istemiyorsun
- 3 ay
Hesap vermekten korktuğum içindir belki
- 3 ay
Anlıyorum
3 ayCehennemde vip odam bile hazır
01 Yorumla- 3 ay
Diyosunnnn
Diğer konusunda 960 cevap paylaştı. Vicdanın rahatsa cennetesin
03 Yorumla- 3 ay
İnancım yok
- 3 ay
Vicdanım rahat değil cennettesinden kastın doğa güzellikleriyle dolu bir diyar mı yoksa başka bir anlammı
Diğer konusunda 368 cevap paylaştı. Evet yoksa yandın dünya devrim
00 Yorumla
3 ayAhiret inancım vardır.
00 YorumlaDiğer konusunda 5,4b cevap paylaştı. İnanıyorum evet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayEvet anlaşılan sen inanmıyorsun
01 Yorumla- 3 ay
İnanmıyorum
3 ayhayır öyle bir kavram bana saçma geliyor
01 Yorumla- 3 ay
Öyleyse niçin
Olsa ne fark eder ki eşşek yine eşşek
08 Yorumla- 3 ay
İnanmıyor musun
- 3 ay
Kim inanıo ki @Bilnmez_yy
- 3 ay
@Bilnmez_yy sen inanıyor musun
- 3 ay
İnanlar var
- 3 ay
Yok bende inanmıyorum ama eskiden inanç vardı içimde
- 3 ay
@Bilnmez_yy benimde eskiden vardıda kalmadı artık
- 3 ay
Aynen
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
3 ayevet inanıyorum
05 Yorumla- 3 ay
Hani Koreliler dinsiz olurdu😂
- 3 ay
ben koreli değilim sadece sempati duyuyorum :)
- 3 ay
Hmmmm
- 3 ay
Espri canım ya
- 3 ay
biliyorum.. o halde göster.. Matrix 1999
Diğer konusunda 759 cevap paylaştı. yüzde 1000 ewet
02 Yorumla- 3 ay
100’ün içinde 1000 yok
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
3 ayHayır.
08 Yorumla- 3 ay
Niçin
- 3 ay
Çünkü buna dair bir delil yok ortada
- 3 ay
Bencede bana da çok masalımsı geliyor şimdiye dek kim gidipte geri döndü bayılıp ölümden dönenlerin anlattıklarını duymuştum ama yinede inanmıyorum hala baskılamak kontrol altında tutmak için sıkılmış kolpalar gibi geliyor bana
- 3 ay
Zaten öyleler. Şu ortadoğu hariç dünyanın neresinde var bu masallar. Ama tabi Tanrı da var ilahi sistem de orası ayrı mesele
- 3 ay
Kesinlikle öyle müslüman olmayan ülkelere bakıyorum hepsi mutlu refah içinde kadınları kızçocukları bir çuvala hapsetmiyolar
- 3 ay
Ben de eskiden müslümandım ama araştırınca asla Tanrı'dan gelmiş olma ihtimalinin olmadığını net olarak anladım
- 3 ay
Deistsin yani şu an dimi bi insanın tanrıya inanmadı için illa mülüman olmasına gerek yoktur dimi
- 3 ay
Bende eskiden inanıyordum ama şimdi yok
3 ayYok ya
01 Yorumla- 3 ay
Çıma
3 ayİnanıyorum tabiki.
00 Yorumla
3 ayİnanıyorum tabi
00 Yorumla- Diğer konusunda 625 cevap paylaştı.
3 ayHayır
00 Yorumla Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evet inanıyorum
00 YorumlaEvet
00 YorumlaEvet kesinlikle inanıyorum
00 Yorumla
3 ayEvet inaniyorum
00 Yorumla
3 ayEvet kesinlikle
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Evet inanıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 369 cevap paylaştı.
3 ayEvet
00 Yorumla Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evet
00 Yorumla- Diğer konusunda 549 cevap paylaştı.
3 ayE tabii ki.
00 Yorumla Diğer konusunda 534 cevap paylaştı. Evet inanıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 326 cevap paylaştı. Evet 👍
00 Yorumla
3 ayEvet 🙌🏻
00 Yorumla
3 ayEvet
00 Yorumla
3 ayİnanıyorum ve var
00 Yorumla- Diğer konusunda 805 cevap paylaştı.
3 ayEvet
00 Yorumla Diğer konusunda 18,6b cevap paylaştı. İnanmıyorum
06 Yorumla- 3 ay
İnanmayanlarla ilgileniyorum yorumlamaların neler sonradan mı değişti yoksa doğuştan mı inanmıyorsun
- 3 ay
Aynısı bende inanmıyom
- 3 ay
Hayali geliyor
- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
3 ayevet
00 Yorumla
3 ayHayır inanmıyorum
03 Yorumla- 3 ay
Bende
- 3 ay
🥰
- 3 ay
🤍
3 ayEvet. Sen?
06 Yorumla- 3 ay
Hayır
- 3 ay
Neden? Saçma mı sence yoksa imkansız mı geliyor
- 3 ay
Ondan ziyade ütopik geliyor sırf zevklerimizi yaşamayalım diye sıkılmış kolpa gibi geliyor ve insan beyni bu evrendeki gibi hayatta ödül ceza kavramının öldükten sonrada işleyeceğini düşünüyor halbuki bu kadar galaksi içinde hiçin hiçi bile değiliz bunu nasıl anlatsam insanoğlu dünyada adaleti bulamadığı için ilahi adalete sığınıyor ancak ben öldükten sonra tamamen hiçliğe karışacağımıza inanıyorum artık biz insanoğlu hayata bağlılıklara bu kadar anlam yüklediğimiz için de başka bir evrende ölmüşlerimizle buluşacağımıza inanıyoruz kendimizi çok kıymetli gördüğümüz için yok olma fikrini kendimize yediremiyoruz bir tane hayatın var yaşa gitsin ve bitsin
- 3 ay
Ben şöyle düşünüyorum. Farklı galaksilerde cennet ve cehennem olabilir. Dünya bir gezegen, cennet de değil cehennem de değil sonuçta. Çok uzaklarda cennet gezegenler, cehennem gezegenler olabilir. Cennet gezegen mesela dünyadan çok daha güzel gezegenler vardır belki. Cehennem de ceza olarak değil de ayinler yapılan tapınaklar olabilir başka gezegenlerde. Bizim dünyamızda yok ama belki başka dünyalarda cehennem sistemi de olabilir cezalandırmak veya sadece zevk için fantezi amaçlı
- 3 ay
Bunu şöyle düşün. Bizim dünyada suç işleyenleri hapse atıyorlar, mesela ı bir çeşit cehennem oluyor. Ya da kavga eden insanları düşün, onlar da bir çeşit cehennem oluyor. Cenneti hayal edemiyorum. O da bizim dünyadan çok daha kusursuz, çok daha güzel, çok daha huzurlu ve zevkli bir gezegen olabilir diye düşünüyorum
- 3 ay
Ayrıca diğer gezegenleri bilmiyoruz. Belki o gezegenlerde sırf zevk için bazı kişileri cehenneme atan güçlü imparator tarzı bireyler vardır?
Hayır ya
08 Yorumla- 3 ay
Neden
- 3 ay
Katılıyorum
- 3 ay
Hayatımızı yaşamayalım özgürleşmeyelim diye sıkılan kolpa
- 3 ay
Yok karşı değilim ben tamtersi inanmayanların düşünceleriyle ilgileniyorum sekülarizmi savunanları
- 3 ay
Sapıtmamak için koyulan kurallar olabilir ama tamamen özellikle kadın özgürlüğünü kısıtlayan araya konulan duvar gibi görüyorum ben bunları oysa evrensel etik kurallara uyulsa daha iyi olur bencede o günah şu günah bu günah resim çizen cehennemde yanar başını örtmeyen cehennemde yanar erkeklerle takılmak günah kürtaj günah vs vs halbuki olmayacak bir şeye yatırım yapmaktansa bu dünyadaki hayatımızı yaşayalım bitsin ha bu da şu demek olmuyor her türlü ahlaksızlığı yolsuzluğu yapalım diye
3 ayHayir
013 Yorumla- 3 ay
Sebep
- 3 ay
Öyle
- 3 ay
Anlatabilirsin yargılamam bende inanmıyorum
- 3 ay
Genel sorgulayinca bu işte
- 3 ay
Aynısı benimde inancım değişti
- 3 ay