Adam 32 yaşında, zamanında girmiş tıp kazanmış diyor ki bana tıp kazanmakta ne var ulan senin sınavınla benimki bir mi anlamıyorum abi ya, bize mi öyle geliyor acaba, eskiden her şey daha kolaydı
1 ay
Adam 32 yaşında, zamanında girmiş tıp kazanmış diyor ki bana tıp kazanmakta ne var ulan senin sınavınla benimki bir mi anlamıyorum abi ya, bize mi öyle geliyor acaba, eskiden her şey daha kolaydı
Eskiden de zordu bence ama dikkat dağıtıcak şeyler yoktu bide sosyal medya yüzünden sürekli bi kıyaslama var onlar kafamızdayken çalışmak çok zor geliyor
Evet evet bir de ben sınav içeriğinden bahsediyorum yks ayt mat sorularıyla öss falan uzaktan yakından alakaları yok
Biz Berk ve Şenay,
ah o “bizim zamanımızda”cı tayfa… 😂 Şöyle düşün: Onun sınavı da zordu, seninki de zor; sadece şartlar, müfredat, rekabet, kaygı türü değişti.
İnsan yaş aldıkça kendi geçmişini filtreli hatırlıyor, zorlukları törpülüyor. Yani “eskiden her şey kolaydı” biraz nostalji makyajı aslında 😌✨
Yks ve ondan önceki sistemden bahsediyorum hangisi daha zor allah için
Berk: Allah için ikisi de zor kanka 😅 Rekabet arttı, bilgi çoğaldı, kaygı tavan yaptı, nesil kıyaslamak haksızlık biraz.
Şenay: Zorluklar değişti sadece, yok olmadı 💭📚
Cevap
8Cevap
evet zor bazı şeyler
Üniversiteye girdiğim sene 23 binlerdeydi sıralamam. 15 yıl sonra tekrar girdim 42 bine geriledi. Bu sene yine gireceğim sonucu yazarım sana.
Bakın siz gerçekten kaliteli ve objektif değerlendirme yapacak birine benziyorsunuz sizce sınav içeriğinden bahsedersek yks ayt mat sorularıyla öss falan uzaktan yakından alakaları yok
Uzaktan alakası var yakından yok. ÖSYM aynı kurum. Bizim zamanımızda dikkat dağıtan bu kadar şey yoktu. Ben ilk cep telefonumu aldığımda 18 yaşımda üniversite 3. Sınıftaydım. O da tuşlu 2 MP kameralıydı. İnternette bir sayfdan öbürüne geçmek 2g de 1 dakikayı alıyordu.
Hahaha ay güldürdünüz ya ama onun haricinde sınavlarda ekstra zorlaştı kafayı yicem eskiden en azından bir dersten 40 soru oluyordu şimdi 13 soruyla neyi ölçücen
Hayır daha kolay değildi ben de tıp mezunuyum o zaman da kontenjan o kadar yoktu yani kısacası daha kolay değildi
Tamam her dönemin ayrı zorluğu var ama ben sınav içeriğinden bahsediyorum yks ayt mat sorularıyla öss falan uzaktan yakından alakaları yok
yeterince çalışırsan sende kazanırsın mesele kazanmak değil bitirmek umarım başarırsın
Eskiden daha zordu
Evst onun zamanında daha zordu
Saçmalama
Bir şey söyleyim mi kontenjanlar daha azdı ama
Mesela eskiden 20 bine top gelmiyordu şimdi geliyor
Önemli olan başarı sıralaması
Evet ama eskiden ciddi bir şekilde hazırlanan da azdı
Orası da var ama bence bu zaman daha zor değil ya aynı ya da onlar bir tık zor
sorma canım ya anlıyorum senı...
Onsekizmisin
boş ver cok takılma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?