Buna ben de dahil olmak üzere insan neslinin tükendiğini düşünüyorum bekarlar eskisi gibi evlenemiyor evliler evlilikten bıkmış her şey çok pahalı üreme yok artık nereye gidiyor bu nesil sizce?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çünkü beklentiler aşırı yüksek.
İnsanların %90'ı sosyal medyada gördüğü en çekici %10'u elde etmek istiyor.
Ekonomik olarak da aynısı geçerli.
Mesela afrikada doğmadığımız için şükretmek yerine, niye norveçte doğmadık diye mutsuz oluyoruz. Veya kendi ülkemiz içinde de sosyal medyadaki en zenginlerin (veya zenginmiş gibi görünenlerin) yerinde olamadığımız için mutsuzuz.
Oysa ki ne güzellik ne de zenginlik insanı mutlu eden şeyler değil. yani bunları bulursak yine mutsuz olacağız.
Mutluluk şu fotoğraftaki kadar basit ve ulaşılabilir şeylerdedir aslında :)
Ekonomik sıkıntılar, ahlaki çöküş, cinayetler, sürekli değişen gündem, liyakatsizlik, siyaset arenasında yitip giden bir memleket, garip hastalıklar, sosyal medya vs vs... Daha bir çok şey sıralanır bunun için. Bu saydıklarım yüzünden bile insan hiç bir şey için ümit besleyemiyor. Evlenip yuva kuramıyor. Sokakta rahat gezemiyor. Kadın cinayetleri aldı başını gitti. Ülkenin "ulan bugün kendimi çok iyi hissediyorum" dedirtecek bir havası kalmadı artık. İnsanlar tedirgin. İnsanlar gelecek kaygısı yaşıyor. Ahlaki değerler ayaklar altına alınıyor. Asgari ücret yetersiz, ekonomi çökmüş. Her şey ateş pahası olduğu için istediğini kolayca elde edemiyorsun. Eş, dost, arkadaş, birbirinin kuyusunu kazıyor. Altta kalanın canı çıkıyor...
Daha ne olsun.
Biz Berk ve Şenay 🌿
Aslında nesil falan tükenmiyor; değişiyor sadece. Eskiden zorunluluktan yapılan evlilikler şimdi “istemiyorsam yapmam”a dönüştü. 🧠 Bugün mutsuzluk daha görünür çünkü herkes konuşabiliyor. Ekonomi baskısı, gelecek kaygısı, yalnızlık duygusunu büyütüyor tabii 😔 Ama bu, kimsenin mutlu olamayacağı anlamına gelmiyor. Belki de sorun nesilde değil, kurduğumuz düzende 💔✨
Cevap
15Cevap
pahalılıkla ilgisi yok inanki doyum noktasında doyamıyo gülemiyo mutlu olamıyo hep bi mutsuzluk hakim
Gerçekten mutlu olacağı şeyler yerine geçici mutluluk yaşayacağı şeylerin peşinden koştuğu için mutsuz
Dünya hep bir kaos içinde, değişik bir döneme denk geldi bizim kuşak...
Kaos ve ahlaksızlık aldı başını gidiyor
Ahir zaman işte Allah sonumuzu hayıreylesin
Aminnn🤲🏻
Eskiden de vardı böyle şeyler
Evlenileçek insan yok herkes mutsuz değil ben mutluyım
Çoğu kişi bence mutsuz
Çoğu kişi beni ilgilendirmez
Ne güzelmiş sizin adınıza mutlu olmanıza sevindim
Bak sende sevindin mutlusun 🥳🥳🥳
Ben hiçte mutlu değilim beni mutlu eden insan yok etrafta
Neden insana ihtiyaç varki ben çikolata mutlu olan insanım mutluluk beklentin nasılsa öyle mesela
Bence her şeyin çok olması bir doyum yaratıyor
Harbiden bakıyorum yolda giderken mutlu görünen hiç kimse yok. Sadece turistler mutlu görünüyor
Üreyecek bir hatun bulursam üreyecem nesli kurtarmak gerek😉
kesinlikle tamamen ekonomik sorunlar yüzünden
2 gülüyom 5 ağlıyom ben bu işten bişi anlamadım
Dünya şartları buna sürükledi.
Batırdılar insanlar dünyayı
Maalesef.
İyiyiz iyi daha iyi olacak yüzüğü takacaz
Nişanlımı?
Hayırlısı olsun hakkınızda ama genelde insanlar hemen sıkılïyor eskisi gibi değil hiçbir şey
2030`da büyük olaylar olacak görürsünüz
Allah misin awk boş yapma
Gel kapışalım kim olduğumu anlarsın teneke ses yapma kafanı kırmayayım
Senin 7 sülaleni var ya
Kes lan oe tek yumruk da öldürürüm seni
Sen kimsin de bana teneke diyeceksin lan ya maymunu
aşk çokk
giyinler güzell
eksigimiz nedir
Aynenn
Topyekûn yok olacaz gibi
evet öyle
Mutlu olanda var
Çok nadirdir
Napcan yaşımı
Yaşlandım ben ya 32 yaşım
Evet her şey saçma basit geliyor artık
Evet noldu
Bilmiyorum kendimi yüz yaşında gibi görmeye başladım
Aynen evliyim
Bıktım evliliktede hiç bir şey yok çünkü
Eskinin insanları daha mutluymuş şimdi insanlar evlilikte aradıklarını bulamıyor merak etme derim saçma sapan birşeyi
Burdayım evet öyle mecbur bu zamandayz
Attm
İptal ettim yoksun
Attm takip isteği tekrardan bakarsan
Mutsuzuzzz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?