3 ay

Daha fazla dayanamıyacam?

Herkese selamlar, başımdan geçen bir olayı anlatacağım. Geçmişte yaşadığım bir sıkıntı, aklıma geldikçe beni çok rahatsız ediyor.

Ben 19 yaşıma kadar İslam’a uygun yaşamaya dikkat eden biriydim. Askere gitmeme birkaç ay kala çok büyük bir hata yaptım. Dul, boşanmış bir kadınla birkaç defa birlikte oldum. Benden yaşça 7-8 yaş büyüktü ve 3-4 yaşlarında bir çocuğu vardı. Aslında o benimle evlenmek istiyordu. Ben ise yaşımın verdiği hevesle yanlış bir yola girdim.

Bir süre sonra bana hamile olduğunu söyledi. Askere gitmeden bir gün önce, ona bir miktar para verip kürtaj olmasını istedim. O da kabul etmek zorunda kaldı. Açıkçası hamile olduğuna tam olarak inanmıyordum ama “ya doğruysa” düşüncesi içimi kemiriyordu.

Askere gittim. Oradayken birkaç kez beni aradı. Ben de sürekli kürtaj olup olmadığını soruyordum. Bana olduğunu söyledi. Ama hâlâ içimde bir şüphe var; bana doğruyu söylemediğini, benimle evlenmek için böyle bir şey uydurduğunu düşünüyorum. Yine de “ya gerçekse” diye düşünmeden edemiyorum.

Askerden dönerken tekrar benimle birlikte olmak istedi ama bu sefer kabul etmedim. Şu an o evli ve iki çocuğu daha var. Benim ise askerden sonra hiçbir işim yolunda gitmedi. Kendi işimi kaybettim, yıllarca başkalarının yanında çalıştım. Sonra tekrar kendi işimi kurdum ama işler yine iyi gitmiyor.

Şimdi de evli bir kadın benimle ilgileniyor. Aynı hataya tekrar düşmekten çok korkuyorum.

Bu yaşadıklarım ve düşündüklerim beni hâlâ çok etkiliyor. Üstelik bunu bugüne kadar kimseye anlatmadım, en yakınıma bile. Bu konuda bana akıl verirseniz çok sevinirim. Ne yapmam gerektiğini, bu düşüncelerle nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum.

Daha fazla dayanamıyacam?