Ben değersiz bir varlık olduğum için hem boktan biriyim hem bakılmayacak kadar çirkinim Tanrı neden beni seçti
1 ay
Ben insanların kendilerinin farkına varmadığı güzel özellikleri olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bi skalada eşit yani. Her konuda bir ölçeklendirme var gibi düşün Allah böyle yaratmasa bile ben böyle bir şeyin olduğuna inanıyorum.
Mesela çok güzel kızlarımızın kaç tane daha güzel özelliği var 4 5 tane
Belki senin 8 9 dur.
Ben de kendimi hiç güzel bulmam ama her konuda az buçuk normal insanlardan ayrışan yeteneklerim var. Efsane resim çizmem ama bakarak normal insandan daha iyi derecede çizerim. Diksiyonum güzel akıcı konuşabilirim. Yazım, hitabetim iyi güzel kompozisyon yazabilirim. Akademik anlamda iyi yerlere ulaşmaya çalışırım sayısal zekamı da kullanabilirim. Şark> anlamında normal seviyedeki insanlardan az buçuk güzel sesim var şarkı söyleyebilirim.
Güzel olmamana rağmen fark edemediğin belki de o senin tabirinle "çirkin" olmanı telafi edecek özelliklerin vardır. Belki güzel olsan kendini bu kadar geliştiremeyecektin.
Ben düşünüyorum çok güzel olsaydım bana güzel olmanın rahatlığı gelir miydi, Belki yani insanın karakterine bağlı ama güzel kızların akademik başarılı olduğunu yüzde 20 30 civarında görüyoruz çoğu instagram tiktok meraklısı beğeni alma meraklısı.
Ben de çok güzel olsam bundan para kazanmaya çalışırdım belki bu durumda olmazdım. Çok güzel bir kuzenim var aşırı güzel o da bu kafada.
en ağır lafları yedim hayatım boyunca
Bence çok abartıyorsundur her insan kendini beğenmez ve genelde sosyal olmayışını çirkinliğe bağlar ama mesele çoğu zaman dış görünüş değil insanın enerjisi özgüveni ve kendini nasıl taşıdığıdır
o zaman niye en ağır lafları ben yedim
Bence burada da şu var karşına hep yanlış insanlar çıkmış gerçekten anlayışlı kalbe önem veren kişiler çıkmamış
Gittiğim doktor en ağır lafı söyledi
Takma umursama
Çünkü bakış açın yanlış hatta insanlar hep ne der allah çirkin şansı versin der güzel olursun ama kaderin kötü olur çirkin olur sefa içinde yaşarşın o günü beklemeyi bil sadece
ne yaşadığımı bilmiyosun saçma sapan cümleler yazıyosun
benim kaderim çok çirkin doğduğumdan beri bi sürü boktan şey yaşadım
ben güçlü olmak istemiyorum kendimi öldürücem
Öyle deme ya.
Her tipi güzel bulan birileri mutlaka vardır. Toplumun geneli seni beğenmiyor olabilir ama bir gün belki bir gülümseyişine aşık olan biri çıkacak karşına :)
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yazdıklarını okuyunca içimiz cız etti, resmen kendine acımasız davranıyorsun 😔 Kimsenin değeri aynaya bakınca görünenle ölçülmez, buna sen de dahilsin. Tanrı’nın “seni seçmesi” meselesi de belki tam burada; kırık hissedenlerin soruları daha derin olur. Lütfen kendine biraz zaman, biraz şefkat ver 🙏🏻 Gerekirse destek almaktan da çekinme 💕
Cevap
15Cevap
İnsanları boş ver. Bak benim de boyum çok uzun. Ve erkekler çok kötü yorumlar yapıyorlar
Maalesef Tanrı böyle bir kavram böyle bir varlık yok aslında
Göreceli bir kavramı kendi psikolojin ile ölçemezsin
Umarım seni olduğun gibi kabul edip değer verecek biri karşına çıkar
Merak ettim bu kadar karamsar düşünecek hale gelen biri " gerçekten " ne kadar çirkin olabilir?
bir sürü kötü şey yaşadım
Tanrı beni sevseydi bu hayatı vermezdi bana
Allahın yarattıgı hiç bir canlı kötü ve çirkin değildir
kaç kez tipime laf sokulduğunu bilmiyorsun
Ne kadar günah olduğunu bilmedikleri için
hak ediyorum demek.
Alakası yok emin ol
tipim o kadar boktan ki en ağır lafları yedim hayatım boyunca
Görebilirmiyim seni
Saçma sapan konuşma rabbine isyan etmek seni Hakli değil aksine hadsiz kılar
İsyan etmiyorum doğruyu söylüyorum
Tamam sen o doğru bildiğin yanlışlarında boğulmaya devam et ama şunu unutma sen seni yoktan var eden rabbine isyan edecek kadar güçlü isen boğulduğun yerde el uzatmayacak kadar asil olacaksin
Şu sersem düşünceden kurtulun
ben artık dayanamıyorum öleceğim
Sen kendini seç.
Bu ışıltılı hayatı sen seçtin ama hatırlamıyorsun
Biz çirkinler olmasa güzellik olmazdı.
bu nasıl bir eziklemedir ya..
çirkin kadın yoktur makyaj yapamamış kadın vardır
Değilsindir
Tövbe tövbe
sevin ölüyorum
Öyle düşünme
herkeste öyle düşünüyor benim hakkımda.