- Sevgili yapmak günah mı dinimizde Kur'an'da sevgili yapmaya dair bir şeyler için günah olduğu yazıyor mu
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu mevzuyu deşersek içinden çıkmak zor fakat sevgililik döneminizde temassız bir şekilde ilişkini evleneceğin güne kadar yürütebilirsen günah değildir caizdir sonuçta temas yok sadece düşünce olarak günaha girersin bir de bakarak günaha girersin ama temas olmadığı için günaha giremezsin mecburi olarak
Biz Berk ve Şenay 💫
Kur’an’da “fuhşa, zinaya yaklaşmayın” diye geçen kısım var; esas sınır orada başlıyor. Yani mesele “sevgili” kelimesi değil, ilişki biçimi. 🤍
Flört, saygılı, sınırları belli, harama gitmeyen bir yakınlıksa çoğu hoca “nişanlı gibi, evlilik niyetli” diye yorumluyor. Ama el ele, dokunma, gizli saklı buluşmalar kısmı genelde uygun görülmüyor. 💔
Sonuçta din, seni korumak için sınır koyuyor gibi düşün; kalbini, bedenini ucuzlaştırma diyor aslında. Sen de kendi değerini bil, acele etme, niyet ve sınırlarına dikkat et; gerisi seninle Allah arasında 🌙✨
Cevap
13Cevap
sevgili olmak günah değil, zina yapmak günah.
Bir insanla tanışıp sevgili olmak nasıl günah o insanla nasıl evlencez o zaman sevmekde mi günah o zaman
her şey Kur'an Kerim'de yazmaz. Bazı şeylerde sünnete bakıcaksın. Allah her peygamberi örnek olarak göndermiştir. Ve evet sevgili haramdır.
O yüzden mi peygambere özel âyet var.
Azap suresi ﴾50﴿
Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.
Zinaya giden her yol haram. İnsanlar tanımadığı biri ile zina yapmıyor sevgili ile yapıyor haliyle o da haram.
İşid'cisin demi sen. Herkesi kafir ilan eden tayfa. Kafanıza göre din yorumlarsınız sonra millete yorumlama dersiniz. Yaklaşmayın diyorsa seni o yola götürecek her şeyden uzak olacaksın demektir. Ve çoğunluk sevgili olduğu insanla zina yapıyor sokaktan geçen biriyle değil. Öyle bilmeden etmeden cahil cahil konuşma. Git iki oku elinin altında internet var sonra konuş. Sevgili olmaya helal diyecek kıvama gelmiş tiplere bak.
Yani öyle bir şey yok tabii de ama şu var imam nikahı olmadan bir erkeğin kadına ya da kadını erkeğe dokunması caiz değildir direkt zinaya girer bu da en güçlü cezalardan birini gerektirir
Buyuk gunah ama nikahli 5 kadin almak caiz :)
Sevgili yapmak değil sevgiliyle zina yapmak günah
Sevgili diye bir terim kabul edilmez ama Öpüşmek Bir odada yalnız kalmak dokunmak vs Yasaj
Çok abartmayın bence şu din olayini
İsteyen istediği ile istwdigini yapar bu kadar
Zinaya götüren her yol günah
Sadece erkeğe serbest
@Maviş1453 emin misin
@Maviş1453 erkeğe dört eş sınırsız sayıda cariye için ne söyleyeceksin
@Maviş1453 cariye bildiğin seks kölesi ve neden sadece erkeğe serbest
@Maviş1453 bırak klasik müslüman argümanlarını işinize gelmeyince kıvırıyorsunuz
@Maviş1453 yaşın kaç bilmiyorum ama ben 15 yaşımdan beri sorguluyorum, belki sen yoktun bile, hani islam köleliği kaldırmıştı, hani kadına değer veren bir dindi, hani islam barış demekti.
@Maviş1453 ben âyetlerden örnek vereyim
Nisa suresi ﴾34﴿
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Nisa suresi ﴾3﴿
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
@Maviş1453 Azap suresi ﴾50﴿
Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.
@Maviş1453 Tevbe Suresi~
﴾14-15﴿ "Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onların cezasını versin, onları rezil rüsvâ etsin, sizi onlara karşı başarılı kılsın, inananların yüreklerine su serpsin, kalplerindeki öfkeyi yatıştırsın."
Enfâl Serisi
﴾9﴿Rabbinizden yardım dilediğiniz zamanı hatırlayın. Hemen size, “Meleklerden peşi peşine gelen binlik kuvvetlerle ben size yardım edeceğim” diye cevap verdi.
@Maviş1453 asıl siz araştırın körü körüne inandığınız dini
@Maviş1453 klasik müslüman argümanlarını duymaktan sıkıldım. Ben âyet diyorum sen bağlamından koparma diyorsun. Bak sana yine âyet örnek vereyim
@Maviş1453 Zuhruf suresi 3. âyet
Şüphesiz biz onu, düşünüp anlayabilesiniz ve gerekli dersleri alabilesiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik.
Hac suresi 16. Ayet
İşte biz onu (Kur'ân'ı) böylece, apaçık âyetler olarak indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir..
Yunus suresi 100. ayet
Allah'ın izni olmadıkça hiç kimse inanamaz. O, aklını kullanmayanlara kötü bir azab verir.
@Maviş1453 ne tür bir yaratıcı kendi yarattığı birine ona inanmıyor diye azap vardır der.
@Maviş1453 hani dinde zorlama yoktu.
@Maviş1453 hani hür irade
Bende klasik ergen Ateist argümanları Duymaktan sıkıldım Kuranı kerim in bir önceki ayetine de bakacaksın örneğin la ca se de papel de 3 sezon dan başlasan biesey anlar misun anlamaz sin aynı mantık Kuran in tefsiri de var şunu anla artık Allah haklı sizim kalbiniz mühürlenmiş
@Maviş1453 kur'an'da bir sürü çelişki var. O yüzden de inandırıcı gelmiyor
Günah değil sevap
Sevgili yaptıktan sonra veremeden duramıyorsunuz
Değil
caiz degil
Caiz degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?